Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Nisan '07

 
Kategori
Anılar
 

" Süslü Doğan ve Ekibi "ni takdimimdir..

" Süslü Doğan ve Ekibi "ni takdimimdir..
 

Mekan 50 'li yılların Bolu'su.

Süslü Doğan ve Ekibi,kasıp kavurmakta Bolu'yu o yıllarda. Sanki çete mübarek hepsi de..Kimler yok ki ekipte ? TABANI YARIK HULKİ, PÜRÜZ CEMAL, DELİ AYHAN, KADİFE KEMAL, KARA CEMAL-CELAL, EĞRİBOYUN SALİH, ŞİŞGÖBEK HAYRETTİN, ÇİZMECİLERİN MUSTAFA, IŞINLARIN MUZAFFER, ABAZA SERVET ve tabii ki SÜSLÜ DOĞAN....Nam-ı diğer " DELİ DOĞAN "...

Çete dedimse,bunlar keyif çetesi. Ve de o zamanlar çoğu bekar,yaşları 25-30 arası. Valentino bıyıkları, Clark bakışları ile Bolu kızlarını mahvetmedeler..Bir çıktılar mı,Bolu piyasasına ..karşılarında dayanmak ne mümkün !Bütün kabarık jipon etekli, hülyalı bakışlı, ince belli ,Ava Gardner topuzlu Bolu kızları mest...

Keyif meselelerini zaten Bolulular pek bilir,bunlar katmerlisini biliyorlar..

Aladağlara çıkıp,kekik kokulu süt kuzularını çevirmek,yanında buz gibi Kökez suyuyla " rakı şişesinde balık olmak " bunlarda !

Büyük Ilıcanın bönedinde ,hamam sefaları yaparken, kurnalara rakı doldurup bi yandan taslarla içerken ,yanında Bolu usulü limonlu lahana turşularını meze yapmak bunlarda !

Islak havludan yapılmış tokmaklarla oynanan,bir çeşit çiftetelli- Bolu Oyununu; " Buyur Bey !".. " Kimdir O ?"... " İlle de Doğan ! "şeklinde diyaloglarla oynayıp, düğünlerde sabahlara kadar döktürmek bunlarda !

Sadece çiftetelli mi ? Tangonun en alası bunlarda !

Ramazanlarda, Şişgöbek Hayrettin ve Süslü Doğan önderliğinde gün boyu yemek tarifleri yapıp,akşamına tatbik ettirmek, sonra da mide fesadına uğrayıp , ters dönmüş kara fatmalar biçiminde ,yerlere serilmek bunlarda!

Arada bi ramazan molaları verip ,( rakı molası yani ) kaldıkları yerden devam bunlarda !

Büyüksu'dan ırmağa girip,Abant'tan yüze çıkmak bunlarda ! (Bu meseleden biraz şüpheliyim ama..)

Avukat Bedia Hanımın yanında ,staj yapmakta iken kendisine aşık olarak, evlenme teklif ettiği sıralarda,ABAZA SERVET'i kullanarak,kahve falı baktırmak sureti ile canım kadını bir fala kapmak,çete başı Süslü Doğan'da ! (El insaf..bu kadarı da pes yani..o nasıl falsa öyle..Eee.. Bedia Hanım da pek meraklıydı canım kahve falına rahmetli..Merakının kurbanı olmuş garibim.. )

Sonra da ilk çocukları "kız " olunca, Erkekist Süslü Doğan'ı çatlatmak için , Bolu Belediyesi hoparlöründen anons ettirmek bunlarda !

Eeee..gülme komşuna gelir başına..Süslü Doğan'ın ilk çocuğu kız olurda ,Tabanıyarık Hulki'nin kızı olmaz mı ? Bu kez de, Tabanıyarığın kızı şerefine Bolu sokaklarında davul çaldırıp,köçek oynatmak bunlarda !

Sonraları Süslü Doğan'ın oğlu Neşet doğup, ..keyfi yerine gelse de , en çok kızı benzedi ona ..Hem fiziği ,hem keyfi ile..Süslü Doğan'da pek sevdi Neş'e 'sini...

Velhasıl , iyi yaşadılar ,keyifli yaşadılar SÜSLÜ DOĞAN VE EKİBİ. Bir hoşsada bıraktılar geriye..Toprak olanların üstünde kırmızı gelincikler açıyor şimdi...






Fotoğraf : Çetebaşı Süslü Doğan ve refikaları Bedia Hanım-Geçmiş zaman olur ki,hayali cihan değer...
 
Toplam blog
: 171
: 2319
Kayıt tarihi
: 15.02.07
 
 

Düşünen, üreten, kendine, insana, çağına sorumlu, tavırlı, taraflı , çağdaş ve yüzü aydınlığa dön..