Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Haziran '14

 
Kategori
Eğitim
 

"Talaş Böreği Gecesinde " Kolejliler Eğlendi

 "Talaş Böreği  Gecesinde " Kolejliler Eğlendi
 

64 yıldır İzmir Özel Türk Koleji, heyecanından bir şey kaybetmedi.


          Kurulduğundan bu güne kadar,  geleneksel aktivitelerini kaybetmeyen ve sadeleştirerek günümüze kadar getirerek sürdüren İzmir Özel Türk Koleji’nin dillere destan aktivitelerinden  biri daha, okulun bahçesinde görüye çıktı.

          Kolejin Kurumsal İletişim Müdür İrem Ülgen'in bildirdiğine göre de, 64 yıldır, başarıyı her alanda yakalayan İTK’lıların 2013-14’de ulusal ve uluslar arası alanlarda 183 spor, 114 bilim, 58 sanat derecesi, ve 1000’e yakın proje sunumu yarışma vee festivallere katılma becerisin gösterdi.

          Bahattin Tatış’ın damgasını vurduğu disiplin ve terbiyevi klası ile, çoğu İzmir’linin bu okulda okuyarak, hiç olmazsa bir dil kazandığı günümüzde, okulun idaresi, şimdi torun ve oğulları idaresinde sürdürülmekte.

          Latife  Hanım Köşkü bahçesinde tertiplenen geleneksel “talaş böreği gecesinde” diğer yıllardaki gibi büyük bir keyifle ortaya konarak sahnelendi. Kolej Derneğinin sahnelediği gecede tepsi tepsi börekler, masalarda davetlilere servis edildi.

          Kolejin geleneksel aktiviteleri, bu okulda hiç tükenmedi. Biraz sadeleştirerek ve de özelleştirilerek sunulan faaliyetlerde ortaya konan güzellikler, hem insanları, hem velileri bir arada tutmak ve kaynaştırma özelliği de taşıyan böylesi  güzellikler, içtenliğini ve ciddiyetini kaybetmeden bu günlere taşındığı görülmekte.

          İzmir Özel Türk Koleji Mezunları Derneği’nin her yıl düzenlediği “Geleneksel Talaş Böreği Gece’sinde, İTK’lı mezunlar hem birbirleriyle özlem giderdi hem de İzmir Express Orkestrası’nın şarkıları eşliğinde keyifli vakit geçirdi.

          Yaklaşık 2.500 mezunun katıldığı gecenin sunuculuğunu İTK Mezunları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi 92 dönemi mezunlarından Bahar Ergin Faat yaptı. Gece, İTK Mezunları Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İpek Deniz’in hoş geldiniz konuşması ile başladı.

          İzmir Express Orkestrası’nın 80’li ve 90’lı yıllara damgasını vuran şarkıları seslendirdiği ve geniş repertuarıyla İTK’lı mezunlara keyifli dakikalar yaşattığı gecede ayrıca geliri Ege Çağdaş Eğitim Vakfı’nın (EÇEV) Soma Fonu’na bağışlanan bir hediye çekilişi de gerçekleştirildi.

           İTK Mezunlarının yoğun ilgi gösterdiği çekilişte Akman Kuyumculuktan Pırlanta Kolye, 28. Uluslararası İzmir Festivali’nin Efes Antik Tiyatro’da gerçekleşecek Açılış Konseri’ne çift kişilik davetiye, Mavi Otel’de çift kişilik konaklama, Mercanlar Otomotiv’den Araç Bakımı ve Casablanca Resto Bar Alaçatı veya Alsancak’ta 2 kişilik akşam yemeği hediye olarak verildi.

 

 

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..