Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Kasım '06

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

''Tanrı' yı ve insanları denemeyin ''

''Tanrı' yı ve insanları denemeyin ''
 

'' Bir gün daha geçti işte. Aramamıştı. Madem onu seviyordu araması gerekirdi. arayıp ondan özür dilemeliydi. sevdiğini binlerce kez söylemeliydi... Demek ki sevmiyordu... O da aramayacaktı. İlk o ararsa affetmiş gibi olacaktı. Oysa onun neler çektiğini o bilmeliydi, neler hissettiyse o da hissetmeliydi, o da acı çekmeliydi. Aramayacaktı... ''

Neden deniyoruz insanları? Kanıtlamaya çalıştığımız karşımızdakinin sevgisi, sadakati, güvenirliği mi? Yoksa kendi korkak yanımızın gözler önüne serilmesini engellemek mi amacımız? Sevilmeme korkusu, hatta düşünülenden az sevilme korkusu, terkedilme korkusu, ayrılık korkusu, acı çekme korkusu... Hep kaybeden karşımızdaki mi yoksa yitirilen aşklar, feda edilen dostluklar mı kaybettiler sizi?

Bütün yapılanlar acı çekmemek için denir de hep, bunlar yapılırken canınız yanmıyor mu hiç? Acı çekmeden acı çektirmek, sevmeden sevilmek mi dileğimiz. Peçorin gibi tüm kadınları kendinize aşık edip kaçmak mı, yoksa Schillerin ''Eldiven ''şiirindei prenses gibi üğrunuzda ölecek şovalyelerinizin olması mı isteğiniz? Peki mutluluk bunun neresinde? Aşkı yüreğinizde hissetmedikçe, her yeni güne uyandığınızda içinizdeki serçe kanat çırpmadıkça mutluluk bunun neresinde?

''Mutlu aşk yoksa, bu aşkın suçu değil'', diyor Aragon ve Schillerin prensesi eldivenini aslanların ortasına atıyor. Biz inadına mükemmele aşkı arıyoruz. Hep daha iyisi varsa diye çıktığımız yolculuklarda aslında kendimizden uzaklaşan biz değilmiyiz?... ve hiç kimseye yakın olamayan. Hep daha iyisini aramak, kendimizin mükemmel olduğunu düşünmemizdenmidir?

Hep kaybeden ilk adımı atanmıdır? Yoksa yüreğine söz geçiremeyen, aşkına yenik düşenmidir ilk adımı atan?

''Tanrı'yı ve insanları denemeyin'' diyor Nietchze ve Platon ''Her seçim bir kaybediştir'' diyor. Kaybedilenlere mi üzülmeli yoksa hiç sevmemiş olmaya mı?

 
Toplam blog
: 31
: 4056
Kayıt tarihi
: 24.09.06
 
 

1979 doğumlu. İstanbul Üniversitesi Kimya Bölümü ve İstanbul Üniversitesi Kimya Öğretmeniği Tezsi..