Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Mayıs '09

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

''Tapu İşkencesi'' ne karşı tepkilerimiz ses getirdi !..

''Tapu İşkencesi'' ne karşı tepkilerimiz ses getirdi !..
 

İrtifak-Mülkiyet karmaşası :)


Eğitim, insanların yaşam kalitesini yükseltmeyi amaçlar.

Sadece diploma almak, hiçbir sorunun üstesinden gelmez.

Bu nedenle, ''Diplomalı Cahiller '' ülkesi diye adlandırılan ülkeler vardır.

Kişi, bilmediğinin, ' zır cahilidir.'

Okuyan, sorgulayan, sebep-sonuç ilişkilerini irdeleyen ve çözüm yolunu bulanlar, ''Aydındır. ''

Gerisi ''Fasa -fiso'cu '' dur !..

Son günlerde, Kat Mülkiyeti'ne geçiş amaçlı, tapu değişimiyle ilgili , duyarlı birkaç köşe yazarının uyarıları üzerine, ''İki yıldır kış uykusuna yatanlar. '' ucunda, '' milyarlık ağır para cezası '' olduğunu -yeni öğrenince (?) bir telâştır başladı !..

Tapu-Kadastro Müdürlükleri'nin önünde, panik havaları eserek;malûm- Türk klâsiği- kuyruklar oluştu !..

Görüştüğüm bazı tapu-kadastro müdürleri'nin , ''Sıkıntıdan burunlarından soluduklarına '' tanık oldum.

Herşeyi Allah'a havale eden birçok yurdum insanı da ''Nasıl olsa birileri bizim derdimize tercüman olur !..'' anlayışıyla, (Şark Kurnazlığı ) mütevekkil edâlar sergileyerek ''Taşın altına ellerini sokmaktan '' imtina ettiler.

'' Islak Soğanın Cücüğünden yapılan kuru fasulye'nin nimetleri '' başlıklı yazılar; '' Hadise'nin millî giysisiyle ilgili magazin haberleri '' bile , her zaman olduğu gibi vatandaşın hayati konularını anlatan yazılardan çok okundu !..

Bir avuç tepkili; duyarlı insanın sesi, merkezi hükümetin uyarılmasına yetti !..



''Hükümet sözcüsü , Cemil Çiçek, Başbakanlık Merkez Bina'daki Bakanlar Kurulu Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada, Kat Mülkiyeti Kanunun'da değişiklik yapılması konusunu ele aldıklarını belirtti.

Kat irtifakından, kat mülkiyetine geçişle ilgili bir kısım zorlukların, engellerin olduğu yönünde basında da çeşitli haberlerin yer aldığını anımsatan Çiçek, ''Kat irtifakından, kat mülkiyetine geçişi kolaylaştıracak, böylece vatandaşın şikayetlerini ortadan kaldıracak, vergi kayıplarının önlenmesini de mümkün kılacak bir düzenlemeyi hayata geçirmek için karar aldık'' dedi.

Adalet Bakanı , Sadullah Ergin ve Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir'in konuyla ilgili çalışmalarını 5-10 gün içinde tamamlayacaklarını belirten Çiçek, bu yasama dönemi sona ermeden yasayı çıkarmayı amaçladıklarını anlattı.

Yürürlükteki yasaya göre, yeni düzenleme için 2009 Kasım ayına kadar süre bulunduğunu söyleyen Çiçek, ancak tereddütleri ortadan kaldırmak için bu yasanın bir an evvel çıkarılmasını arzu ettiklerini dile getirdi.'' (Basın )

.........

Sorumlu kurum ve kuruluşlarla, duyarlı vatandaş, şimdilik birazcık nefes aldı...

Bu konunun gündeme gelmesiyle, özgür basının , örgütlü dayanışmanın ve sivil toplum örgütlerinin ne denli önemli olduğu , bir kez daha ortaya çıktı !..

Böylece , aslı Arapça olan '' irtifak '' (Arsa paydaşlığı ) kelimesinin ne anlama geldiğini, milyonlarca kişinin bilmediği de ortaya çıktı.

Hükümetlerin görevi, sadece siyaset yapmak değildir. Vatandaşın sorunlarını, '' Tehlike geliyorum !..'' demeden , algılamak ve en acil önlemleri, huzur bozulmadan almaktır.

Umarım, bu ''Tapu krizi '' de en mantıklı biçimiyle çözüme ulaşır.

Bize de daha çok ''Tıklanan '' -fasulyeden yazılar -yazmak nasip olur !..
 
Toplam blog
: 1521
: 1639
Kayıt tarihi
: 23.06.07
 
 

İnsan yontmakla geçti ömr-ü baharı... Güzel ve canlı heykeller yaptı... Kimisinin içi çabuk boşal..