Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Şubat '10

 
Kategori
Güncel
 

''Tekel işçilerinden ikinci dalga açlık grevi''

''Tekel işçilerinden ikinci dalga açlık grevi''
 

Tekel İşçileri Açlık Grevinde


- İkinci grup Tekel işçilerinin süresiz açlık grevine gideceklerini söyleyen, Tekgıda-İş sendikası genel sekreteri, Macit Amaç, bu durumu tasvip etmediklerini söyledi. Ancak çaresizliğin göstergesi olarak, bu çareyi desteklediklerini söyledi.

- Başbakan'ın kıdem ve ihbar tazminatlarının hesaplarına geçtiğini ve 6000 kişinin bu paraları çektiğini söylemesine işçilerden itiraz geldi. Vakıflar Bankası, hesaba yatan paraları işçilerin iradesi dışında vadeli hesap açtığı ve fon hesaplarına aktardığı anlaşıldı. İşçiler tarafından bankaya yazı yazılarak bu durumun düzeltilmesi istendi. Düzeltmenin yapılmaması halınde bankayı mahkemeye vereceklerini söylediler.

- Başbakan'ın Tekel işçileri hakkındaki söylemlerinede değinen, Amaç, ''Sn. Başbakan'ın rotası değişmiş, bir gün kardeş yapıyor, bir gün düşman''. Hükümetle tekrar masaya oturulup, 3-C dışında tekrar bu konunun görüşülmesine taraftar olduklarınıda ilave etti.

- Türkiye'yi daha fazla germenin hiç kimseye faydası olmıyacağı gibi, akli selim sahibi insanlar olarak, asgari müştereklerde bir an önce uzlaşılması gerekir. İki aya yaklaşan grevin daha kötü sonuçlar doğurmasına meydan verilmemesi ve anlaşma yollarının tıkanmaması lazımdır.

- Devlet'in vatandaşını açıkta bırakması düşünülemez. Savaşmak için yeldeğirmenleri icat etmenin kimseye faydası dokunmaz.

- Kısaca 4-C nedir;

- 657 Sayılı Devlet Memurlar Kanunu şöyle, A- Kadrolu Devlet Memurları B- Sözleşmeli Personel C- Geçici personel.( Özelleştirmeden dolayı, başka kamu kurumlarına yerleştirilecek personel)

- Tekel işçileri için 4-C'nin anlamı; Bu maddeye göre çalışan bir işçi en çok on ay çalışacak, bu en yüksek süre, Gerçekte bir yıl içinde çalışılan ay sayısı dörde kadar düşebiliyor. Maaşta 630 TL. tekel işçilerinin kabul etmediği koşullar bunlar oluyor.

 
Toplam blog
: 465
: 1550
Kayıt tarihi
: 03.12.07
 
 

Çevreye saygı, insanlık görevi olarak algılanmalıdır. Bankacılık ve finans yöneticiliği  uğraşım ..