Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Eylül '12

 
Kategori
Dünya
 

+ Üç çocuk yapmak için yataktan çıkmayanlar...

+ Üç çocuk yapmak için yataktan çıkmayanlar...
 

Sayın başbakan her söylevinde en az üç çocuk istiyor…

Bazen üç yetmez, beş olsun dediği de oluyor…

Son dönemde işsiz sayımız gibi, nüfusumuzda azalmaya başladı!

Nüfusumuzun ve işsiz sayımızın azalmasının ardındaki gerçek, doğudan ve güneydoğudan gelen şehit cenazeleri olmasın? Diye içimden geçirdiğimi itiraf etmeliyim.

Ekonomide mucizeler yaratıp, milli geliri kişi başına on bin doların üzerine çıkarttığımız(!)dan beri, fazla çocuk istemleri arttı. Ancak, halk az da olsa bilinçlendiği için, çok çocuktan ziyade bakabileceği, insan gibi yaşatabileceği, eğitimini verebileceği kadar çocuk meydana getirmekte kararlı.

Sayın Başbakan kendisini her konuda başarılı addederken, çocuk konusunda başarılı olup olmadığı önümüzdeki birkaç yılda belli olacak!

Ancak hemen sonuç alanlar da var.

Örneğin; tıpkı Sayın Başbakan gibi ‘çoğalmamız lazım' diyerek '3+' çocuk önerisi getiren Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, hemen gerçekçi bir uygulamayı hayata geçirip, çocuk sayısını bir yılda arttırmayı başarmış.

Nasıl mı?

Şöyle; Vladimir Putin'in 'bedava konut+12 bin dolar para' paketi Rusları 'yatak odasına çekmiş'.

Yılın ilk 7 ayında Rusya’da nüfus artışı 123 bin çocuk olmuş...

Bildiğiniz gibi Sovyetler Birliği'nin dağılmasından sonra, Rusya adını alan ülke küçülmüştü. O günden bu güne ortalama nüfus yıllık bazda 300-400 bin azalan Rusya, nüfusunun yeniden artışına çare arayan Rusya Çar’ı pardon Devlet Başkanı Vladimir Putin'in çocuk için oluşturduğu reçete işe yaramış!

Her aileden 3 ve üzeri çocuk istendiği ülkede, eşleri teşvik etmek için de konut projesi, ikinci çocuğa bir defaya mahsus 387 bin ruble (12 bin dolar) ödeme yapılması, aylık destek sağlanması gibi imkânlar sağlanmış.

Rusya Federal İstatistik Servisi'nin (Rosstat) verilerine göre, ülke nüfusu yılın ilk 7 ayında 123 bin 500 artarak 143 milyon 200 bin kişiye ulaşmış.

Ocak-Temmuz 2012 arasında Rusya'da doğumlar 1 milyon 77 bine ulaşmış.

Geçen yılın aynı döneminde ise 997 bin 800 bebek dünyaya gelmişti.

Verilere göre, nüfusun artışında ölüm oranlarının gerilemesi ve göçmenlerin katkısı da büyükmüş. 

Gerçi bizim nüfus Suriyeli mülteciler(!)le artıyor ama daha sayım olmadığı için(!) bu artış istatistiklere yansımıyor.

Yani kuru gürültü ile çocuk yapılmıyor. Bizim toplum da tıpkı Ruslar gibi verilen teşvike bayılıyor. Hatırlarsanız aldıkları birer koli gıda maddesi ve eksik kömür torbalarına nasıl oy verdiklerini son on yılda gördük.

Eğer Rusya gibi vaatlerde bulunulursa, Rusya’nın artış hızını birkaç kat geçeriz.

O zamanda ‘Dindar ve Kindar’ bir nesil yetiştirmek için fazla beklemeye gerek kalmaz!

Şimdi buradan Sayın Başbakan’a önerelim.

*Derhal her aileye birer konut için düğmeye basınız ve TOKİ’yi devreye sokunuz. Arsa falan yoksa dere yatakları ne güne duruyor! TOKİ dere yataklarına ev yapmada iyice uzmanlaştı! İnanmazsanız Samsun’a bir bakın!

* Ziraat Bankası, Halk Bankası ve Vakıflar Bankasına talimat verip, Nüfus müdürlükleri ile ortak çalışma sonunda, artı her çocuk yapana banka aracılığı ile küçük miktarda para, Fak Fuk Fon aracılığıyla da gıda ve kömür yardımı yapılmasını sağlayınız. Biliyorsunuz halkımız, ‘Bedava acı soğan bal katıktır’ diyor!

* Halka şu garantiyi vermeniz yeterli. Fazladan her çocuk için birer koli yiyecek ve kömür torbaları ile işsizlik maaşı olarak aylık 250TL bağlanacak demeniz yeterli.

*  Eğer bu öneriler yeterli gelmezse, o zaman elektrik ve suyu da bedava yaparsınız! Halkımız bu jestlere bayılır, ‘Ekmek elden, su gölden’ diyerek, yataktan çıkmaz!

* Uzun zaman ülke gündemini meşgul eden sezaryen, kürtaj gibi sorunlar kendiliğinden ortadan kalkar.

Neyse; Rusya başardı, biz niye başarmayalım…

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..