Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Mahmut Ekrem Muhalefet demokrasiye geliştirir

http://blog.milliyet.com.tr/profilimaspx

24 Ocak '10

 
Kategori
Güncel
 

''Uğur Mumcu ve Mossad''

''Uğur Mumcu ve Mossad''
 

Uğur MUMCU'yu Anıyoruz.


- 24 Ocak 1993 Uğur Mumcu'nun katledilişi, 31 Ocak 1993 Prof. Muammer Aksoy'un katledilişi, Prof.Dr. Vasfiye Üçok 06/Ekim/ 1990 ve Ahmet Taner Kışlalı. 21/Ekim/ 1999'da katledilişleri tarih sayfalarına kara bir leke olarak geceçektir.

- Ali Kırca'nın sunduğu Siyaset Meydanı proğramına katılan konuklardan, Uğur Mumcu'nun ağabeyi Ceyhun Mumcu kardeşinin öldürülmesinde Mossad ve CİA'nin parmağı olduğunu açıkca beyan etti. Terör örğütlerini kurduran ve onları kullanan bu teşkilatlardır.

- Eski İçişleri Bakanı Saadettin Tantan'ın açıklamları ise dahada çarpıcı; Uğur Mumcu ve Hırand Dink cinayetlerindeki benzerliğe parmak basıyor. Bu insanların öldürüleceklerinin bilindiği ve Valilerin hiç bir önlem almadığını söylüyor. (21/01/2010 Siyaset Meydanı)

- TBMM.Uğur Mumcu Cinayetini Araştırma Komisyonu Bşk.lığını yapan Ersönmez Yarbay'ın 17 yıl geçmesine rağmen neden aydınlatılmadığı ile ilgili açıklamasından çarpıcı bir prağraf: ''Yarbay, Mumcu'nun devletin gizli saklı bazı sırlarına vakıf olduğu için öldürülmüş olabileceiğini belirterek, şöyle söyluyor. Sıradan cinayetler yada bazı akımların, örgütlerin yaptığı suikastler kolay ortaya çıkar. Ancak içinde istihbarat örğütlerinin yada derin devletin parmağının olduğu cinayetler kolay, kolay ortaya çıkmaz. Hablemitoğlu ve Uğur Mumcu cinayetleri bu tür cinayetlerdi. Özellikle Mumcu, devletin kirli ilişkilerini ortaya çıkaracak belgelere sahipti''

- Uğur Mumcu'nun 07/Ocak/ 1993 tarihinde Cumhuriyet'te yazdığı MOSSAD ve BARZANİ makalesinden şu pragraflara bir göz atalım: ''Ortadoğu'nun karanlık bir kutu olduğu hergün biraz daha anlaşılıyor. Kanıtlanan son ilişki Mossad- Barzani ilişkisidir. Mossad İsrail'in gizli istihbarat örgütüdür. Bu örğütün Kürt Lideri Molla Mustafa Barzani ile ilişkileri olduğu söylense daha önce kim inanırdı? Barzani'nin CİA ile ilişkisi artık belgelendi.

- Mossad'ın barzani ile ilişkileri Londra ve Sydney'd e yayınlanan ''İsrael's Secret Wars- History of İsrael's İntelligence Services'' adlı kitapta sergileniyor. Kitapta Mossad -Barzani ilişkileri İsrail Dışişleri Bakanlığı ve Mossad yazışmalarına dayanılarak açıklanıyor.

- Baba Mustafa Barzani ile kurulan ilişkiler, şimdi de oğul Mesud Barzani ile sürüyor. Mossad Barzani'ye Avrupa kahvelerinde çekler vererek bu desteğini sürdürüyor. Kitapta, Mesut Barzani'nin, İsrail'e gizlice giderek yardım istediği yazılıyor. Bu ilişkiler sürüyor ve anlaşılıyor ki daha da sürecek. Gizli yollarla sürecek, açık yollarla sürecek. İlgi belli, ilişki belli. - Kürtler sömürgeciliğe karşı bağımsızlık savaşı yapıyorlarsa ne işi var CİA ve MOSSAD'ın Kürtler arasında? Yoksa CİA ve MOSSAD, antiemperyalist savaş veriyorlarda dünya bu savaşın farkında değilmi?''

- Ceyhan Mumcu'nun, Uğur Mumcu'nun öldürülmesine sebep teşkil edebilecek bu yazısına dikkat çekmek istemektedir.

- Türkiye'nin, İsrail için önemi, Mossad'ın Türkiye trafiği; Türkiye'nin İsrail için hayati stratejik önemi Liberation dergisinde şöyle anlatılmıştır.Bir İsrail'li yönetici anlatıyor. Türkiye bizim stratejik derinliğimiz. Öncelikle bizim akciğerlerimiz. Onsuz boğuluruz.(Liberation, 8 Mayıs 1992, Shalom Cohen)

- Mossad'ın Türkiye'deki geniş faaliyetleri, terör sorunu ve faili mechuller gibi hassas konular içermektedir. İsrail gizli servisinin ABD ve batı ülkelerinde Siyonizm taraftarı hükümet görevlileri ile yakın bağlantılar kurduğu birçok delillerle kanıtlanmıştır. Mossad İsrail için önemli her ülkenin üst düzey görevlileriyle ilişki içindedir. (CİA Araştırması) 05/11/2007 UKS 16)

- İsrail gizli servisi ''Mossad'ın öldürülen iş adamı Nesim Malki marifetiyle Türkiye'ye tam 17 milyar Dolar soktuğu, Ergenekon İddianemesinde ortaya çıkıyor. Bunun 9.7 milyar Doları Nesim Malki eliyle piyasaya satılmış (tefecilik), 5 milyar doları diğer Musevi vatandaşlar eliyle satılmış. 2.3 milyar doları Mossada yakın vatandaşlarca satılmış.''

Mossad'ın Türkiye trafiği listesi daha çok uzar, M 60 tanklarının şaibeli ihalesi İsrail'li firmaya verilmesine karşı çikan Türk bürokratların Mossad tarafından tehdit edildiklerini söylemesi ve istifa eden proje müdürleri. Üzeyir Garih cinayetinin hala sırrını koruması Mossadın Türkiye'deki faaliyetlerinin hiç bitmediğini göstermektedir.

- Bugün gelinen noktaya baktığımızda, CIA ve Mossad'ın kuzey Irak'ta, İran'da Ortadoğu'da oynadıkları ve oynamakta oldukları oyunlarının neticelerini görmek her sağduyu sahibi insanlar için aşikardır.

 
Toplam blog
: 147
: 638
Kayıt tarihi
: 13.05.08
 
 

Hızla kirlenen dünyamızda, üstümüze düşen görevi yerine getirmek için çalışmak, gelecek kuşaklara..