Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Aralık '12

 
Kategori
Güncel
 

“Vajina” dan daha kibarı yok!

 “Vajina” dan daha kibarı yok!
 

Kaynak: İnternet


Yaşanan polemik üzerine ciddi ciddi düşündüm; söz konusu olanın “vajina” dan  daha kibar bir ifadesi yok!

Daha kısa ve öz olanı var, lakin pek amiyane…

“Kadının orası” diye bir ifade var ama göğsü müdür, baldırı mıdır, daha aşağılarda bir yer midir, muğlak şekerim!

“Kadının orası” diyene neresi yani diye ısrarla sorsan “Şeyy, orası yani…” der; neresi adam?  “Orası”!

Bir erkek için sanırım en kibar ifade “Kadının orası” dır, lakin bir kadın için en kısa ve öz tanımından hallice olmakla beraber yine de itici gelir!

Gerçi, erkek egemen toplum olduğumuzdan dolayı kadın doğum doktoruna giden çoğu kadın “Oramda problem var” diyerek konuya girer; doktor “Vajina” diye ifade eder, kadın ısrarla “Oramda” der…

******

“Orası”, “burası”, “şurası” her an her durum için kullandığımızdan dolayı karışıyor şekerim; bir yerin mi orası burası, bir kadının mı?

Hayır yani; özneye göre hemen farklı işlemeye başlıyor da beyin!

******

Bilim ve ilim normal şartların üzerinde seyreder her daim; ille de topluma endeksli yaşamaya ve aynı şekilde düşünmeye çabalasa her kişi, sıradanlıktan öteye geçemez!

Bilim ve ilim insanları bizlerden, sizlerden daha farklı algıladıkları için bazı şeyleri hiçbirimizin aklına dahi gelmeyen  buluşlara, tedavi yöntemlerine falan vakıf oluyorlar.

Böyle saygın insanlar kadınların “Oralarına” “Vajina” diyorlar!

Kadınların “Oramda” dediğinin tanısını koymaya çalışıp, vajinada mı, yumurtalıklarda mı, rahimde mi bir problem olduğunu anlamaya çalışıyorlar.

******

Bir kadın; rahmi neresi, vajinası neresi, yumurtalıklarının nerelerde bulunduğunu bilemiyorsa, eşi ise “Orası” diyerek hepsini genelliyorsa, ooo, çok fırın ekmek yemesi gerek bu vatandaşın!

******

Oooo, çok fırın ekmek yemesi gerek bu milletvekillerinin, efendime söyleyeyim başbakan yardımcılarının, başbakanın falan demeyeceğim: “Ustalık dönemimizdeyiz!” dediler, noktayı da koydular!

Vatandaşın bilinçlenmesi gerekiyor; ustayız diyene ne dense nafile…

******

“Vajina” tıbbi ifadedir ve oranın en kibar halidir; “Vajina” kelimesinden rahatsız olanların kızlarının, eşlerinin, teyze-hala-amca kızlarının ve hatta annelerinin de vajinaları da vardır; yoksa eğer, tıbbi bir problem vardır!

Mesela, bir çocuk doğurmak için sağlıklı bir vajina, bir rahim ve üretken yumurtalıklar gerekli; eee yani… Her birimizin annesi bu standartlara haiz, her birimizin babası da yeterli spermlere sahip olup, aynı zamanda halvet oldular ki bizler de var olduk!

Bu kadar basit!

Bu kadar doğal!

Hayır yani, bazılarının annelerinin vajinası mı yoktu?

Leylekler mi getirdi yoksa?

 

http://twitter.com/Gulgunkaraoglu

gulgun_2006@hotmail.com

 
Toplam blog
: 1269
: 1343
Kayıt tarihi
: 18.09.07
 
 

İzmir, 1963 doğumluyum. Dokuz Eylül Üniversitesi İngilizce bölümü mezunuyum ve özel bir şirkette ..