Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Haziran '07

 
Kategori
Ruh Sağlığı
 

"1" Var ve "0" Yok!

"1" Var ve "0" Yok!
 

Bilgisayar artık yaşamımızın her anında benim şu anda fikirlerimi, düşüncelerimi, yazımı sizlerle paylaşmamı sağlayan insanlık için gerçekten çok önemli ve değerli bir icattır.

Her konuda bilgisayarlardan faydalanıyoruz, onların yardımlarına ihtiyaç duyuyoruz. Grafik tasarım yaparken, mimari çizimlerde, müzikte, basım ve yayında ve sayamayacağımız kadar çok dalda bize yardımcı oluyor ve bazen bizim işimizi elimizden alarak bütün işi onlara yıkıyoruz.

Ama bilgisayarlar her zaman iyi şeyler mi yapıyorlar onlar hiç mi kötü bir şey yapmazlar? Bu konuda biraz durup düşünmek gerekir. Dünyada yaşanan bir çok savaşda ve kötü olaylarda bilgisayarların kullanılmasından bahsetmiyorum o zaten bilgisayarın yaptığı bir kötülük değil kullanıcısının içinde bulunan duygunun dışa vuruş şeklidir.

Biraz piskolojik açıdan bilgisayarları incelersek. Bilgisayarlar çoğumuzunda bildiği gibi "0" ve "1" ler ile çalışırlar. Bu sıfır ve bir lerin anlamı nedir? Anlamı "1" var, "0" yok anlamındadır. Bilgisayarda doğru ve yanlış vardır. İkisiniz arası yoktur veya daha fazlası yoktur. Kararlarını verirken vereceği kararın doğru veya yanlış olduğunu sorgulayarak verir. Bunun bizi etkilediği kötülük nedir diye soracak olursanız. Sürekli bilgisayarla uğraşan insanlarda bilgisayarın çalışma mantığı kullanıcıya yansımaktadır. Kullanıcı duygulardan soyutlanarak sadece mantık olarak yorum yapmaktadır. Mantık bir insanda tabiki mutlaka her zaman olması gereken bir şeydir. Ama sadece mantık her şeyi yıkar!

Saygı kavramı duygusal ve geleneklere bağlı bir kavramdır. Büyüklerimizden, bizi yetiştirenlerden bize kazandırılan bir davranıştır. Saygı insanların bir arada yaşayabilmesi için gerçekten önemli bir gerekliliktir.

Bilgisayar düşüncesine sahip olmuş, olmaya mahkum bir insanda saygı, sevgi vb. gibi kavramlar önemini yitirmeye başlamıştır. Çünkü onun artık sadece mantığı vardır ve mantığı var ve yoktan başka bir kavramı kabul etmemektedir.

 
Toplam blog
: 12
: 709
Kayıt tarihi
: 30.05.07
 
 

Ankara'da yaşıyorum. Çok okuyorum, biraz da yazmaya çalışıyorum. Sanatın neredeyse her dalına tutkum..