Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Mart '13

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

"2B rayiçlerine hayır" mitinginde milletvekili çıkarması

CHP Beykoz İlçe Başkanlığı’nca organize edilen 2B mitingine yaklaşık 2 bin 500- 3 bin vatandaş katıldı.  İl Teşkilatı ve Ankara’nın da büyük ilgi gösterdiği mitinge damga vuran, konuşma yapmak üzere seçim arabası üstüne çıkan vatandaşlar oldu

CHP Beykoz İlçe Örgütü’nün organize ettiği 2B mitingine yaklaşık 2 bin 500- 3 bin civarında vatandaş katıldı.  CHP İstanbul İl Teşkilatı ile Ankara’dan gelen milletvekillerinin de yoğun katılım gösterdikleri mitinge damga vuran, konuşma yapmak üzere seçim arabası üstüne çıkan vatandaşlar oldu. Mitingte, iktidar sert bir dille eleştirildi; sık sık Başbakan Recep tayyip Erdoğan'a seslenildi.

Bir grup Tepeüstü’nden yürüyüşe geçti

Beykoz Devlet Hastanesi Tepeüstü Hizmet Birimi’nin önünden yürüyerek, Beykoz Belediye Meydanı’na doğru sloganlar eşliğinde ilerleyen CHP Beykoz İlçe Teşkilatı’nın bazı üyelerine daha sonra İstanbul milletvekilleri Akif Hamza Çebi, Kadir Gökmen Öğüt, Mahmut Tanal, Celal Dinçer; Ordu Mesudiye Topçam Belediye Başkanı Erhan Köleoğlu, Parti Meclisi üyeleri Sennur Yıldırım ve İnci Beşpınarlar, İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı ile bazı ilçelerin partili ilçe başkanları da katıldılar.

Beykoz Muhtarlar Derneği Başkanı Cavit Gül ve bazı muhtarların mitingi kalabalığın içinden takip ettikleri görüldü. CHP seçim arabasının üzerinden yapılan konuşmaların sunumunu ise CHP İstanbul İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Murat Metin Yıldız yaptı.

Hızır Yılmaz: Aradaki farkı Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek ödeyecek!

Mitingin ilk konuşmasını yapan CHP Beykoz İlçe Örgütü Başkanı Hızır Yılmaz, sözlerine,     “ Tayyip Erdoğan’ın Beykoz için çıkarttığı sürgün yasasını yırtıp çöpe atacağız” şeklinde başladı.

Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek ve Ak Parti İlçe Başkanı Adem Sefer ile birlikte bundan yaklaşık on ay önce katıldığı bir televizyon programına atıfta bulunan İlçe Başkanı Hızır Yılmaz, söz konusu programda, kendilerine, “ duyumlarımız kötü; Beykozlular ( bufiyatlar ile) yerlerini alamaz. Gidin yukarıdaki ağalarınıza söyleyin, Beykozlu’yu sürgüne mahkûm eden yasaları yırtıp çöpe atarız!’ dediğini hatırlatarak, şunları söyledi: “ Yukarıdaki ağabeylerinin kulu Yücel Çelikbilek, aynen şunu söyledi: ‘ Siz CHP İlçe Başkanı’na inanmayın! Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yoksulluktan geldi, sizi mağdur etmez.’ Ben de dedim ki, ‘Ey Beykoz halkı! Bunlar kayda geçiyor. Eğer benim dediğim gibi fiyatlar yüksek çıkarsa, aradaki farkı Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek ödeyecek.”

AKP’nin kabadayılığı niye İmralı’ya geçmiyor?

Hızır Yılmaz, konuşmasının devamında iktidarı sert sözler ile eleştirdi: “ İktidar şunu unutmasın: Zulme alıştı diye, onun zulmünden korkacak olan yok. AKP’nin zulmü, kabadayılığı sadece Beykoz halkına mı geçiyor? Niye İmralı’ya geçmiyor?”

Yılmaz, “ derdi olanın çözümünü bulduğunu” ifade ederek, mitingde hazır bulunan vatandaşlara, şu öneriyi sundu: “ Tayyip Erdoğan, son günlerde iki kişiyi asla kırmaz: Biri, gücünü aldığı Amerika’daki Obama, diğeri de İmralı’daki Apo! Bundan sonra yapacağımız şu: Apo’ya söyle, Kandil’e onaylat, Tayyip Erdoğan uygulasın. Zaten başka bir şey de yaptığı yok.”

Geldikleri gibi gidecekler!

İlçe Başkanı Hızır Yılmaz, Atatürk’ün “ geldikleri gibi giderler” şeklindeki sözüne de gönderme yaparak, şunları söyledi: “ Şimdi hep beraber gidecek bir yurt mu bulalım yoksa bu yurt zaten bizim, geçici olarak başımıza musallat olanlara, ‘ hadi sen de!’ mi diyelim? Atatürk’ün meşhur lafını hatırlatıyorum: Geldikleri gibi gidecekler!”

Başbakan’a seslendi: Senin gücün Beykoz halkını sürmeye yetmez!

“ Gücü çok önemseyen”Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, “ Muhteşem Yüzyıl  isimli televizyon dizisini kapatamaya yetecek kadar gücü olduğunu” savunan İlçe Başkanı Yılmaz, Başkaban’a şu şekilde seslendi: “ Ey Recep Tayyip Erdoğan, senin gücün Beykoz halkını sürmeye yetmez. Yetmeyecek de. Senin gücün ancak Muhteşem Yüzyıl dizisini kapatmaya yeter!”

Rizeli bir Erdoğan var ise, Rizeli bir Yılmaz da var!

“ Bir Rizeli, Beykoz için bir sürgün fermanı çıkardı. Adı, Recep Tayyip Erdoğan. Şimdi buradan ben de baş kaldırıyorum. İstersen, Silivri’ye yerimi ayırt! Beykozlu için sürgün çıkaran Rizeli bir Recep Tayyip Erdoğan var ise, onun fermanını yırtıp çöpe atacak CHP’nin Rizeli Beykoz İlçe Başkanı bir Hızır Yılmaz da var.”

Diğer muhalefet partilerine söz verdi

Konuşmasının devamında, Beykoz’daki diğer muhalefet parti yöneticilerine de seslenen CHP İlçe Başkanı, “ ben de onlara söz veriyorum. Beykozlu’nun haklarını savunmak için yaptıkları her eylemde, gerekirse onların bayrağını taşıyacağım.”

Yücel Çelikbilek’i eleştirdi

2 Nisan 2013 Salı günü, Beykoz İlçe Örgütü olarak, T.B.M.M’deki CHP grubuna katılacaklarını ve bu şekilde Beykoz’un sesini tüm Türkiye’ye duyuracaklarını ifade eden Hızır Yılmaz, konuşmasının devamında Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’i şu şekilde eleştirdi: “ Beykoz’da Yücel Çelikbilek mağduru var. Gerçi onun adı Çelikbilek; bizimki ise çelik yürek.”

Yemezler sayın Çelikbilek!

Beykoz Belediyesi’nin bazı 2B alanları için planladığı Özel Proje Alanları konusuna da değinen Hızır Yılmaz, Belediye Başkanı’na seslendi: “ Yemezler, sayın Çelikbilek, yemezler! Zaten sen o 9 mahalleyi özel proje alanı ilan etmedin; sana yukarıdaki ağa babaların emir verdi. Dediler ki, ‘ buraları çok güzel sen buraları Özel Proje Alanı olarak ilan et; biz buraları oğullarımıza, çocuklarımıza, damatlarımıza, yandaş müteahitlerimize arsa stoğu olarak kullanacağız… Diğer mahallelerin suçu ne o zaman? Neden ‘ucuz olsun diye’’ onları da Özel Proje Alanı ilan etmedin?”

Oğuz Kaan Salıcı: Çözün kardeşim!

Hızır Yılmaz’ın ardından söz alan CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı ise konuşmasında hükümetin mülkiyet sorunun suiistimal ettiğini savunarak, kalabalığa şu soruyu yöneltti: “ Bu hükümet, seçimden önce size, ‘ ilçeyi bize verin, ili bize verin, iktidarı bize verin, sizin probleminizi çözeceğiz’ dedi. İşte verdiniz! Büyükşehir’i de verdiniz, Ankara’da iktidarı da verdiniz. Sorununuz çözüldü mü?”

Onun derdi senin cebindeki cüzdan

“ Onların derdi sorunu çözmek olsaydı, Parlamento’da çoğunlukları var, Büyükşehir’de istediklerini yapıyorlar. Şurada oturan Belediye Başkanı’nın eli kolu bağlı değil. Çözün kardeşim! Çözün Beykozlu’nun problemini. O problem sadece Beykoz’un değil, Çekmeköy’ün de problemi, Ümraniye’nin de, Sultanbeyli’nin de, Çatalca’nın da problemi. İstanbul’un yarısının problemi.

Onların derdi, senin arazine tapuyu vermek değil. 2B ile ilgili konuşmaya başladıklarında, ağızlarından dökülen sözler, ‘ bu işten 10 milyar dolar gelir bekliyoruz’ şeklinde. Onun derdi, senin tapu problemini çözmek olsaydı, paradan puldan bahsetmezdi. Onun derdi, senin cebindeki cüzdan ile ilgili; senin cüzdanını gasp edecek. Senin cüzdanın zaten hafif! Toplumsal bir meseleyi çözmek istiyorsanız, meseleye para üzerinden bakamazsınız.”

Çözemediklerini, sandıkta onlara hatırlatın ki, gemicikler su alsın!

Vatandaşlara, “ sizin almış olduğunuz bu topraklar sizin hakkınızdır” şeklinde seslenen İl Başkanı Salıcı, “ bütün Türkiye, yapılan haksızlığı bilsin. Beykoz’da 9 tane mahalleyi Özel Proje Alanı yaptılar. O 9 mahallenin fiyatı bile belli değil. Bu işin sonucunda ne çıkacağı Recep Tayyip Erdoğan’a emanet. Senin cebinden alacağıyla, yeni gemicikler çıkacak. 11 yıldır iktidardalar; Türkiye’deki dolar milyarderi sayısı Almanya’dan fazla, Japonya’dan fazla. Türkiye’deki fakir fukara sayısı neredeyse Amerika’dan fazla olacak. Çözemediklerini, sandıkta onlara hatırlatın! Hesabını sorun. Hesabını sor ki, bol keseden konuşmaya devam edemesin, sesi kısılsın, gemicikler su alsın” dedi.

Erhan Köleoğlu: Bu sevgili bizi bekliyor, almaya hazır mısınız?

Miitng için Beykoz’a gelen Mesudiye Topçam Belediye Başkanı Erhan Köleoğlu ise, 2014 yerel seçimlerine atıfta bulunarak, miting alanını dolduran vatandaşlara, “ yakında mağdur olmayacağız; mağdur edeceğiz” diye seslendi.

Beykoz Belediye binasını işaret ederek, “ bu sevgili bizi bekliyor; hazır mısınız onu almaya?” diye soran Köleoğlu, sözlerin devamında ise, alanda çekim yapmakta olan bazı ulusal basın için, “ o, satılmış basındır” dedi.

Akif Hamzaçebi: Bu sorun ya çözülecek, ya çözülecek!

Topçam Belediye Başkanı’nın ardından ise mikrofon, CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi’ye uzatıldı. Hamzaçebi, alandaki kalabalığa, “ yarına umutla bakmak isteyen sevili Beykozlular” şeklinde seslenerek, “ Beykoz Belediye Meydanı’ndan sadece 2B mağduru Beykozluları değil, 2B mağduru Sultanbeylileri, 2B mağduru Çekmeköylüleri, 2B mağduru Ümraniyelileri, 2B mağduru Şilelileri, 2B mağduru Sarıyerlileri, Sultangazilileri ve İstanbul’un diğer ilçelerindeki 2B mağduru sevgili vatandaşlarımızı, tam 68 ildeki 10 milyon vatandaşımızı, 2B mağduru 7 milyon orman köylümüzü ve kentsel dönüşüm mağdurlarını selamladığını” söyledi.

“ Buraya sorunu çözmeye geldik”diyen CHP Grup Başkanvekili Hamzaçebi, şu açıklamalarda bulundu: “ Allah’ın izniyle bu sorunu hükümete çözdürene kadar yollarda, meydanlarda olacağız; bu sorun ya çözülecek, ya çözülecek!”

Bu meydan, haklının meydanıdır

“ Memleketin büyük sorunları var. Sorunlar artık çözülemez bir noktaya gelmiştir. Öte yandan Türkiye’de bir tek parti iktidarı var ve her seçimde Parlamento’da çoğunluğunu arttıran, bugün güçlü bir parlamento çoğunluğuna sahip olan bir ‘ tek parti iktidarı’ var. Ancak bu kadar güçlü bir Parlamento çoğunluğuna rağmen, hala yerlerde sürünen, çözülemeyen bir 2B sorunu var. Bu meydan, haklının sesidir. Bu meydan, sorunları duymayan Ankara’ya sorunları duyurmanın meydanıdır. Sorunları unutmuş olan sayın Başbakan’a, sorunları hatırlatmanın meydanıdır. Bu meydandan haklı, hakkını alarak çıkacaktır. Bu güç, haksızı muhakkak alt edecektir.”

Hükümet adalet değil, nema dağıtıyor

“ İktidar, adalet dağıtmanın yeridir, nema dağıtmanın değil”açıklamasında bulunan Hamzaçebi,     “  ama bugün Ankara’da adalet değil, yakınlarına, yandaşlarına nema dağıtan bir hükümet var” dedi.

Sayın Başbakan’a sesleniyorum!

Hamzaçebi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a da seslendi: “ Sayın Başbakan, siz çıkardığınız 2B Yasası’yla milletin malını milletten mi esirgiyorsunuz? Siz çıkardığınız 2B Yasası’yla, milletin malını kimlere vermek istiyorsunuz? Bunu söyleyin!”

Ecdat yadigârı kubbeler arasına gökdelen dikmeye çekinmediniz

“ Gökdelen yapmak isteyenlerin, belediyelerden istedikleri imarı alabildiklerini”kaydeden Grup Başkanvekili, “ siz Beykozlu’nun, Sultanbeyli’nin, Ümraniyeli’nin 2B tapusunu kendisine vermeyi esirger iken, bugüne kadar hiçbir İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanının, hiçbir başbakanın, hiçbir hükümetin yapmayı düşünmediği bir şeyi yaptınız: O ecdat yadigârı Süleymaniye Camii’ni’nin, Sultanahmet Camii’nin kubbelerinin arasına gökdelen dikmeye çekinmediniz!” dedi.

Ankara’da bir yağma, bir çapul iktidarı vardır

Başbakan’ın geçtiğimiz günlerde yayınlanan bir TV programında, belediye başkanlarına ‘emsal ile oynamayın” dediğini hatırlatan Hamzaçebi, şunları söyledi: “ Beykoz’daki vatandaşımız, arsasındaki binaya çivi çakamıyor. Başbakan, belediye başkanlarına ‘emsal ile oynamayın” diyor ama Esenyurt’ta 2 emsal olan yere on emsal inşaat veriyor. Sıra yandaşlara, müteahitlere, iktidardakilerin yakınlarına, eşe dosta imara gelince onların çözülmeyen imar sorunu yok. Bugün Ankara’da bir yağma iktidarı vardır, bir çapul iktidarı vardır. Yağma ve çapul günlerini yaşıyoruz. (İktidar), şimdi tabakta kalan son kırıntılarını süpürüyor. Ama bunun da sonu gelecek. Kaçış günleri başlayacak.  O günleri de göreceğiz.”

Özel Proje Alanları’ndaki mahallelerin fiyatı daha yüksek olacak

Ak Parti yönetimine atfen,“onlar vatandaşı unuttular; onlar otellerin kırmızı halılarında yürümekten, vatandaşın arasında yürümeyi unuttular” diyen Akif Hamzaçebi, fiyatı açıklanmayan 9 mahalledeki Özel Proje Alanları’na da değinerek, şunları söyledi:                   “ Buraların fiyatları diğerlerinden daha yüksek. Özel Proje Alanı demek, vatandaşın evinin onun elinden alınması, Belediye’nin ya da TOKİ’nin buraya müteahitleri sokması demek. Vatandaşa bir daire düşer mi, düşmez mi bilemiyorum. Özel Proje Alanı, sorunu vatandaşın gözünden kaçırmaktadır.”

Yanlış hesap Beykoz Belediye Meydanı’ndan dönecek!

“ Yanlış hesap Bağdat’tan döner, yanlış hesap Beykoz’da Belediye Meydanı’ndan dönecektir” açıklamasında bulunan Grup Başkanvekili,  “ bu sorunu millet ile çözeceğiz; mahkemeler ile (Anayasa Mahkemesi) değil” dedi.

Haklı çıkmış olmanın üzüntüsünü yaşıyorum

25 Mart 2013 tarihinde 2B Yasası’nda değişiklik yapılması yönünde T.B.M.M’ne tekrar bir kanun teklifi verdiğini de hatırlatan Hamzaçebi, “ 2B konusunda haklı çıkmış olmanın üzüntüsünü yaşadığını” söyledi. CHP Grup Başkanvekili Hamzaçebi, konuşmasını, şu sözler ile noktaladı: “ Ama bu millet arkamızda olduğu sürece, bu millet feryadını ilan etmek için meydanlara çıktığı sürece, hiç endişe etmeyin; bu sorun mutlaka çözülecektir. Bu sorunu çözmek bizim boynumuzun borcudur.”

Vatandaşlar da, seçim arabası üzerinden konuştular

Mitingde, söz almak isteyen bazı kişilere de söz verildi. Bunun üzerine seçim arabasının üzerine çıkan vatandaşlar, bol alkış alan konuşmalarında şunları söylediler:

Vatandaş (yaşlı bir teyze): Bizleri mahvederler

“ Biz Beykozlu olarak çok ama çok mağduruz. 2B’de arazilerimiz var ve onlar elimizden gidiyor. Bize verilen fiyatı biz kesinlikle alamayız çünkü çok ağır fiyatlar konmuş bizim üzerimize. 350 bin TL, 450 bin TL tutuyor. Biz bunları kesinlikle alamayız. Devlet büyüklerinden yardım istiyoruz; kesinlikle yardım etsinler bize. Bizler birbirimize destek olalım ve bu topluluğu her gün yapalım ve bu fiyatlar insin, bize bizim yerimizi versinler; biz yerimizi alalım. Çocuklarımızı bekâr bırakmasınlar. Çocuklarımız yuva kuracaklar ama biz bu paraları ödemekten hiçbir iş yapamayız. Çocuklarımızı okutacağız ama onları da okutamayız. Bizi borçlandırırılar, imza attırırlar, ödemedik diye de hapse attırırlar bizi. Bizleri mahvederler.”

Vatandaş Ayfer Kıran: İkinci Kurtuluş Savaşı’nı Beykoz’dan başlatıyoruz

“ Ben bir 2B mağduruyum. Ben öncelikle bir itirafta bulunacağım: Kurulduğu dönemden beri bu partiye (Ak Parti) oy veren, üyesi bir insanım. Önce Mustafa Kemal Atatürk’ten, sonra bütün Beykozlulardan özür diliyorum! Bizim itibar görmemiz için terörist mi olmamız lâzım, Suriyeli mi olmamız lâzım? A partisi, B partisi diye bir şey yok. Biz, Beykoz için buradayız. Evimiz için, yuvamız için buradayız. Hükümetleri hükümet yapan halktır. Getirdiğimiz gibi, götürürüz. Benim bin 200 TL emekli maaşım var. Sevgili Başbakan’ım! Ben de bir Rizeli’yim! Benim maaşımı al, benim 5 nüfuslu evimi bak, sonra da bana tapumu ver. Hak verilmez, alınır. Hakkımızı alacağız. İkinci Kurtuluş Savaşı’nı Beykoz’dan başlatıyoruz. Ne mutlu Türk’üm diyene!”

Vatandaş: (yaşlı bir teyze): Seni biz Başbakan diye başımıza getirdik

“ Biz buraya hakkımızı aramaya geldik, parti için gelmedik. Bize kimse ekmek vermiyor. 5 tane çocuk, 8 tane çocuk diyorlar ama aç karnımızı doyuramıyoruz. Çocuk bizim karnımızı doyurmuyor. Bize ekmek vermiyorsunuz ama çocuk, çocuk, çocuk diyorsunuz. Ne yapacaksınız o kadar çocuğu? Çocuğumuz var, aç karnımızı doyurabiliyor muyuz? Bizi yerimizden, yurdumuzdan ediyorsunuz. Nereye gideceğiz biz? Sayın Başbakan’ım sayın milletvekillerim! Siz orada otururken Beykoz’a niye göz diktiniz, fakir fukarayı buradan sürmek istiyorsunuz? Buna ne hakkınız var? Ben buraya geleli 50 sene olmuş, ben 60 yaşında bir kadınım. Sırtımda toprakları kazıya kazıya geldim. Malzemeyi çeke çeke geldim. Bir gecekondum var. Onu da alacaksan, al benim elimden. Dök hepimizi denize! Biz hakkımızı sonuna kadar arayacağız. Ankara ise, Ankara’ya gideceğiz. Ne yaparsan yap! Biz buraya hiçbir parti için gelmedik. Seni biz Başbakan diye başımıza getirdik. Bize bu çileyi çektirmeye hakkınız yoktu. Sayın Başbakan, bizim sesimizi dinle! Beykoz’u sana yedirmeyeceğiz!”

Vatandaş Hatice Köse: Hakkımı helal etmiyorum

“ Biz bu Beykoz’da doğduk, Beykoz’da öleceğiz. Bizim suçumuz seneler senesi bu Beykoz’u güzelleştirmek, vatanımızı, toprağımızı korumak mı? Bunu ben büyüklerimize soruyorum. Bizim uykumuzu bize haram ettiler. Bizim yediğimiz ekmeği, helalimiz ile kazandığımız ekmeğimizi bize haram ettiler. Ben yatağıma yattığım zaman uykusuz kalıyorum. Sabahleyin tansiyonum yükselmiş kalkıyorum. Bunu bize (reva) görenlere hakkımı helal etmiyorum. Siz ediyor musunuz? Etmeyelim! Onlar da 9 aylık, biz de 9 aylık. Cenab-ı Allah, onlara ‘yürü ya kulum!’ diyorsa, bize de ‘ yürü ya kulum; hakkını savun!’ diyor. Bir sürü iktisatçı kardeşlerimiz yetişti. 700 TL, 900 TL maaş alarak, bu evimizin yerini biz nasıl ödeyeceğiz? Bu iktisatçılarımız bize bunu açıklamak zorunda. 21. yüzyıla kadına şiddet diyorlar. Hep kadına şiddet diyorlar. Ben 52 senedir İstanbul’da olarak, geçen seneye kadar sırtımda odun taşıdım. Niye taşıdım? Geçinmek için taşıdım. Çocuklarım kimsenin malına, mülküne el uzatmasın diye taşıdım. Beni buradan atana hakkımı helal etmiyorum. Ediyor musunuz? Bugün CHP’den şu sözü isteyeceğiz, Allah nasip eder de, yarın gelirseniz bu sözünüzün arkasında durun. Biz Ak partililere de dedik, ‘sözünüzün arkasında durun’ dedik. Durdular mı? Bunları elimizle kazıyalım… Suç, bu kadar neden büyüdü? Bizi taşeron firmasına mahkûm ettikleri için büyüdü… Sahaya çıkalım. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Onların parası, pulu varsa, bizim de imanımız var.”

Atılan sloganlardan bazıları

Beykoz Belediye Meydanı’nı dolduran kalabalığın, yapılan konuşmalarazaman zaman yuhalamak, zaman zaman ise alkışlar ile ve  “ Beykoz, uyuma; tapuna sahip çık” “Gün gelecek, devran dönecek; AKP halka hesap verecek” şeklindeki sloganları atmak suretiyle takip ettikleri görüldü.

Dövizlerde ise şunlar yazılıydı

Mitingde, vatandaşların taşıdıkları dövizler üzerinde ise şu ifadeler yazılıydı:

TOK(İ) açın halinden anlamaz, İşgalci değil, hak sahibiyiz, 2B dedemden kaldı, AKEPE’den değil, Biz Karlıtepe dedik, siz Kârlıtepe dediniz, Rahat uyu dedeciğim, ölsem de terk etmem, Tayyip, cebimizden elini çek, Örnekköy hakkımız, söke söke alırız, İsrail Filistin’i, AKPkk Beykoz’u vuruyor, Gemiciğimiz yok ki, satıp ödeyelim, Tarlaya ektim soğan, yedin bitirdin Erdoğan, Tehlikenin farkında mısın? Evine, köyüne sahip çık, Burası Beykoz bizim olacak, Biz bu filmi gördük: Dün Malta, Bugün Silivri. Ne mutlu Türk’üm diyene! Yenimahalle dedik, ‘ Yerim Mahallenizi” dediniz, Suçumuz Karadenizli olmamız mı? Beykoz tek yürek, göreceksin Çelikbilek, Din iman dediniz, cebimizi deldiniz,Sen söylersin ‘one minute’ bizden sana yürü git, Çavuşbaşı’nı sattınız, savaşı siz başlattınız, Toprak namustur, Hacı abi Ankara’yla kol kola, Evimize tarlamıza sahip çıkıyoruz. Örnekköy halkı mağdurları, AKP’nim yapacağı iş bu kadar olur, Rayiç bedel 1000 TL, maaş 800 TL, Anneler babalar, yuvalarınızı oylarınızla koruyun, Ak Parti baksana, kaç kişiyiz saysana, Maliye Bakanı Londra’ya gömülebilir ama biz Beykoz’da doğduk, Beykoz’a gömüleceğiz; bu böyle biline! Çıraktınız soydunuz, usta oldunuz soydunuz,Biz dedik GÖRELE, siz dediniz GÖR (HELE),  Tapuyu ver, 5 çocuk yapalım, Bedeva demedik; vur dedik, öldürdünüz, Rantal tehcirlere hayır, halkın cebinden çalarak bütçe dolmaz,Dedemin kanını bana satamazsın, Biz sadece T.C. vatandaşıyız, ikinci bir pasaportumuz yok ve de olmayacak amaaaaa çifte vatandaşlara kaptıracak toprağımız da yok.

Haber: Arzu Başlantı

www.beykozguncel.com

 
Toplam blog
: 230
: 1315
Kayıt tarihi
: 26.08.12
 
 

Doğum yeri: Berlin Siyasal Bilgiler Fakültesi, Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu (Bölüm ve fakül..