Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Nisan '09

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

'3. Uluslararası Çukurova Sanat Günleri' Mersin'de başladı...

'3. Uluslararası Çukurova Sanat Günleri' Mersin'de başladı...
 

Kültür ve Sanat Şehri Mersin'de Çukurova Sanat günleri başladı.


Türkiye Yazarlar Sendikası ile Arap Edebiyat ve Yazarlar Birliği tarafından bu yıl 3.'sü organize edilen 'Uluslararası Çukurova Sanat Günleri' Mersin'de başladı.

10 ayrı merkezde 3 gün sürecek olan etkinlikler kapsamında Mersin Kongre ve Sergi Sarayı'nda bir tören gerçekleştirildi. 3. Uluslararası Çukurova Sanat Günleri Koordinatörü Çetin Yiğenoğlu, Çukurova'nın aynı zamanda Ortadoğu'nun en büyük 3. deltası olduğuna dikkat çekerek, "Biz insanoğlunun uygarlık tarihinde önemli çentikler attığı bu deltada bir düşün peşine düştük. Bu düş eşi benzeri olmayan bir etkinlik düzenlemekti. İnsanlar ve toplum için, daha yaşanılır bir dünya için bu deltayı, Çukurova'yı Doğu Akdeniz'in ve Ortadoğu'nun kültür sanat başkenti yapmaktı" dedi.

Söz konusu organizasyonun dünya barışına da hizmet edeceğine inandığını kaydeden Yiğenoğlu, bu noktadan yola çıkarak ilerici, aydınlanmacı, emekten yana bir tavır koyduklarını ve tüm bunların yanında da insan sevgisi, insanlık onuru gibi değerlerin üzerinden yürümeye çalıştıklarını anlattı. Yiğenoğlu, 'Uluslararası Çukurova Sanat Günleri'nin temel felsefesinin 'barış' olduğunun altını çizerek, etkinliğin önemine işaret etti.

Türkiye Yazarlar Sendikası Başkanı Enver Ercan ise, ilk olarak ulusala buradan da evrensele ulaşılabilmesi için öncelikli olarak yapılması gerekenin yerelde sağlam durmak olduğunu belirtti. Enver Ercan, organize etmiş oldukları etkinliğin de bu durum bir örneği olduğunu kaydetti.

Suriye ve Türkiye'nin birbirine komşu kültürler olduğunu ve bu nedenle de iki ülke arasında önemli benzerlikler olduğunu ifade eden Arap Edebiyat ve Yazarlar Birliği Sözcüsü Züher Cabbar da, "Bu coğrafyada beraber yaşamış toplumlar olarak sanat günlerinde buluşmayı önemsiyoruz. Bu yıl Mersin'de gerçekleştirilen açılışı gelecek yıl Suriye'de yapmak isteriz" ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından Çukurova'nın tanıtımına ve aynı zamanda da Ortadoğu'daki barışa sunmuş olduğu katkılar nedeniyle Sinemacı-Şair Nihat Ziyalan'a 'Çukurova Ödülü' takdim edildi. Kongre ve Sergi Sarayı'ndaki açılış törenine ise; Mersin Vali Yardımcısı Mustafa Ergün, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer ve çok sayıda davetli katıldı.

'3. Uluslararası Çukurova Sanat Günleri' kapsamında Suriye'nin Halep kentinin yanı sıra Mersin, Adana, Gaziantep, Antakya, İskenderun, Tarsus, Yenice, Silifke ve Hatay Harbiye'de bir dizi etkinlikler gerçekleştirileceği bildirildi.

 
Toplam blog
: 775
: 835
Kayıt tarihi
: 20.06.08
 
 

1958 doğumluyum. Uzun yıllardır Mersin'de Gazeteci-Yazar olarak görev yapmaktayım. 1999 seçimleri..