Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Mayıs '11

 
Kategori
Özel Günler
 

#6mayis72

#6mayis72
 

Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan 68 kuşağının gençlik liderleriydi.


Denizleri idama götüren dava sürecinde savunmasıyla destanlaşan, devrimci Halit Çelenk'i yoldaşlarının omuzlarında, enternasyonel marşıyla, Deniz ağabey ve arkadaşlarının yanına uğurladık. Cenaze törenindeydim. Kızı kürsüde konuşurken arkamda başını tülbentle bağlamış teyzeye baktım. Halit Çelenk'in kızı babasından söz ederken "bize dik durmayı öğretti" dedi. Cümlesini bitirirken teyzenin buğulu gözlerinden ilk damla düştü. Sonra kendini bıraktı, sessiz sedasız, başını öne gömerek, iç çeke çeke ağlamaya başladı. 

Karşıyaka mezarlığını ilk kez böyle kalabalık gördüm. Sosyalist örgütlerin neredeyse tamamı oradaydı. İlginç olan ise kalabalığın önemli bölümü lise öğrencilerinden oluşuyordu. Hem Halit amcalarını sonsuzluğa uğurlamak hem de geleneklerine, Deniz ağabeylerine sahip çıkmak için oradaydılar. Herkesin belleğine kazınan tarihi bir gündü 6 mayis. Bir önceki gün, toplumsal belleğimizi açık tutmak için bir internet eylemine giriştim. Twitter'a şöyle yazdım; #6mayis72 // Buyrun gençler. Kısa süre içerisinde binlerce tweetle sesime eşlik ettiniz. '#6mayis72' etiketini 'Deniz Gezmiş' etiketinin hemen altına, hak ettiği yere taşıdınız. Dün yine bir koro gibiydik. Toplumsal belleğini unutmayan, unutanlara hatırlatan bir koro gibi. O zamanlar twitter yoktu ama bugün Deniz ağabey yaşasa, yazılanları okusa hala bir umut var derdi şüphesiz. 

En büyük teşekkür kendisi ve arkadaşlarına tabi, ama bir başka teşekkür ölümünün 40. yılına girerken toplumsal belleğimizi açık tutanlara. 

 
Toplam blog
: 41
: 715
Kayıt tarihi
: 15.06.08
 
 

Ortaöğrenimimi Anıttepe Lisesi'nde gördükten sonra Mustafa Kemal Üniversitesi Ziraat Mühendisliği..