Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Ekim '17

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

"Abla", Gece Fırtına Eşliğinde Uykuya Vardığını Hatırlar, Muhteşem! Vampirler Fırtınadan Hoşlanmaz


Ege'de fırtınanın evine kapadığı "abla", gün doğarken beliren sessizliği yadırgar, uyanır. Bir gece önce, ortalığı alt üst eden, verandanın bir duvarı boyunca asılı boncuklu panonun boncuklarını döküp saçan fırtınaya binlerce kez teşekkür ederek daldığı derin, uzun, sakin uykusundan, günlerdir ilk kez kendi istek ve iradesiyle, yavaşça sıyrılır.

Sessizliğin nedenini araştırdığında, önceki gece fırtına eşliğinde uykuya vardığını hatırlar, muhteşem! Vampirler fırtınadan hoşlanmaz.

Site toplantısında, ortaklardan birinin "Acaba, gece Jandarma mı dolaşsa?.." diyerek ürkek biçimde dile getirdiği öneri, yazık ki, gündüzlerini uykuda geçiren vampirlerin, üç evin bir ya da ikisinde konuşlanmış olmaları yüzünden ortaklardan kabul görmez. Dahası vampirler, genelde çalışan ana babaları tarafından, "biz yararlanamıyoruz, bari çocuklar denizden faydalansın" diyerek büyükanne, büyükbabalarına bırakıldıklarından, “abla” bîçare ortakların şikâyet ne kelime, bu güruha söz dahi geçirebildiklerinden şüphelidir.

En kötüsü, vampirlerin, araba ve motosikletlerle yarışırken neden oldukları, son bir tanesi ölümlü kazalar iken, en masumu “abla”nın evinin karşısındaki çocuk parkında, az ötede plajda, iskelelerde gece yarısından sonra yaptıkları “âlemler”! Toplantıda "…ellerinde şişelerle…" diye tanımlanıp, sınırsız enerjilerinin spora, şuna buna yönlendirilmesi önerilen ve elbette diğerlerince duymazdan gelinen vampir tayfası, kliması olmadığından camları açık uyuma dışında seçeneği olmayan “abla”nın odasından, uykusunun ortasından, araba ve motosikletlerin mekanik feryatları arasında, insan sesi olduğu tartışılır çığlıklarla geçer, geçer, geçer… Gün doğumuna dek!

Verandanın, “abla”nın ayak ucundan görünen duvarı pembeleşirken âlem, vampirlerin, iskelelerden denize, deniz banyosundan çok deniz kazasını andıran seslerle feryat figan atlamaları ardından, güneş yükselirken, bir sonraki gece için güç toplamak üzere evlere dağılıp ortadan yok olmalarıyla sona erer.

Bu konudaki gönülsüz şikâyetlere; "Kapıdan da geliyorlar, başka sitelerden, parasıyla değil mi deyip, giriş ücretini ödeyip kontrolden geçiyorlar. Onlar da çok gürültü yapıyorlar" diyerek bir alt başlık daha açılmasına karşın “abla”, en etkili vampir mücadele yönteminin şöyle sıkı bir fırtına olduğuna emin!

 
Toplam blog
: 591
: 63
Kayıt tarihi
: 27.07.15
 
 

İstanbul'da 20 yıldan fazla, tasarımcı grafiker olarak çalışırken bir kız çocuğu da yetiştiren "a..