Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Ocak '17

 
Kategori
Teknoloji
 

"Abla" ...balla, yalamakla ilgili birşeyler söyleyen adamı anlamaya çalışır.

İki yıl önce küçük kız kardeşi, hafta sonları gelip gittikçe maillerime bakarım, ortanca da çalışmalarını yapar, daha sık yazlıkta toplanırız deyip bir laptop getirdiğinde "abla", teknolojinin herkese ulaşmadıkça yeterli, değerli, gerekli bulmadığı bu ürününe küçümseyerek bakar. Yine de gidip bir abonelik alır. Gereğini yerine getirmek üzere de birkaç gün içinde bir teknik eleman gelir; bağlantıları kurarken, yanındaki -evin tüm elektrik düğmelerini açıp kapayan, arada tuvalete girip ...tümü de silebiliyorum ben! şeklinde rapor veren- ufak oğlanın/oğlunun, eşinden ayrı olduğu için hafta sonları kendisiyle kaldığını anlatır.
 
Bir zaman sonra, "abla"nın kontür yüklemediği için can çekişmekte olan cep telefonu çalar, bir adam sesi beni der tanıdınız mı?; "abla"nın hayır! yanıtı üzerine balla, yalamakla ilgili bir şeyler anlatır. Sesi tanımamakla beraber "abla" üslubu tanıdık bulmuştur...da nereden diye hafıza kayıtları arasında dolaşırken mesajı anlamadığından efendim? der, yanlış aradınız sanırım! Adam tekrarlar ama "abla"nın kulakları böylesine direkt bir öneriyi duymaya yanaşmaz ve bir kez daha yanlış numara sanırım! derken, adam, artık anlamazdan gelinemeyecek önerisini son kez tekrarlar, o ara "abla" akleder ve telefonunu kapatır.
 
Bu neydi? diye düşünüp dururken, "abla"nın gözünde birden, üslubun görüntüsü canlanır! Bu o! Karısından ayrı yaşayan teknik eleman! Konuşması/aksanı çok kendine özgü... "Abla" telefon konuşması sırasında hatırlasaydım ya! diye hayıflanır.
 
O zaman ona demek ister ki; bu nasıl bir iş? Taşıma suyla değirmen dönmez, git karınla barış! Arada çocuk da var, kurtar evliliğini, cinsel yaşamın da düzene girsin... Bu yol, yol değil!
 
Toplam blog
: 591
: 63
Kayıt tarihi
: 27.07.15
 
 

İstanbul'da 20 yıldan fazla, tasarımcı grafiker olarak çalışırken bir kız çocuğu da yetiştiren "a..