Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Aralık '06

 
Kategori
Yılbaşı
 

"Abla, bir bilet çek şansına"

Bir senenin sonu daha geliyor. Geriye dönüp, şöyle bir baktığımızda; yaşadığımız güzel olaylardan, hoş anılardan daha çok bu yılda başımıza gelen talihsiz olayları, şanssızlıkları hatırlıyoruz ne yazık ki. Geçmiş, iyi halleriyle gözümüze bir türlü gelemiyor. Ve doğal olarak korkuyoruz gelecekten; geçmişten daha kötü olaylar olacak diye... Boyuna komplo teorileri üretiyoruz kafamızdan ve felâket senaryoları yazıyoruz kendimize.

Biz kötümser olduğumuz kadar, aynı zamanda kaderci bir toplumuz da. Çünkü kendimizden daha çok, kader ve kısmetimize inanıyoruz. Sonuçta hep kader ve kısmetimizin bize uygun gördükleri başımıza geliyor. Kendi istediklerimiz değil...

Ve kimi zaman değiştirmek istiyoruz; kendi kaderimizi ve kısmetimizde olanı. Bir piyango biletini bile, bir yol olarak görüyoruz; kader ve kısmetimizin değişebilmesi için.

Yılbaşı akşamı adım adım yaklaşıyor. Yılbaşı; artık eskisi gibi günler öncesinden süslenen çam ağaçları, çam ağaçlarının altındaki hediyeler ve doldurulan hindiler anlamına gelmiyor.

Yılbaşı; yeni umutlar demek. Bütün bir sene boyunca; her ayın 9'u, 19'u ve 29'unda alınan biletlerin ve bunun yanında oynanan at yarışı, spor loto, toto, sayısal loto, 10 numara ve İddaa oyunlarının aksine; yılbaşı çekilişi için bir piyango bayiinden veya seyyar bir bilet satıcısından alınan biletin, insanlar için önemi daha fazladır.

İnsanlar, yılbaşında yapılacak çekilişe ve o çekilişte dağıtılacak ikramiyeye daha başka bir umutla bakarlar. Yılbaşı biletine isabet eden çok küçük bir ikramiye bile, o insanlar için servete bedeldir.

Onun içindir ki; bayi önleri, her yılbaşı öncesinde insanlarla dolar ve taşar. Umudu olur seyyar satıcılar, insanların:

"Abla, bir bilet çek şansına."

Ama gece 12'den sonrası, yine hüsran ve hayalkırıklıklarıyla dolu olur birçokları için: Büyük ikramiye, yine bir başkasına çıkmıştır. Oysa ne güzeldi; günler öncesinden alınan biletle birlikte kurulan tatlı hayaller. Şimdi hepsi birden uçtu ve gitti...

Hayaller ve İnsanlar... İnsanlar, hayalleri olmadan asla yaşayamazlar. Umut ise, hep bir sonraki bilete ve bir sonraki çekilişe kalır.

HERKESE MUTLU YILLAR...

 
Toplam blog
: 266
: 1321
Kayıt tarihi
: 22.06.06
 
 

1982 yılında İstanbul'da doğdum. Açık Öğretim Fakültesi İşletme Lisans eğitimimi 2005 yılında tam..