Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Aralık '16

 
Kategori
İnançlar
 

"Abla" reenkarnasyona inanır; insan ruhu tek kullanımlık olamayacak kadar değerlidir.

Ortanca kızkardeşi ve aile büyüklerinden bir kaçı, "abla"nın, reenkarnasyon konusundaki sorusunu, öldükten sonra yeniden doğma diye bir şey yok, ölünce herşey bitecek, hepsi bu! biçiminde yanıtlayarak görüşlerini net biçimde sergilemişlerse de, bu, "abla"nın düşüncesi üzerine en ufak bir şüphe gölgesi düşürmez. 
 
Dünyaya öğrenmek üzere geldiğini bilen "abla", gözlediği kadarıyla herkes aynı amaçla geldiğini görür: Şöyle ya da böyle, şunu ya da bunu bilmeye çalışırlar, kişinin ilgi/algı alanı onu kendi bilgisini aramaya yöneltir ve ünlülerin yaşamı bilgisi magazin dahil, herkes kendi boşluğunu, kendini doyuracak biçimde doldurmaya çalışır. İnsan geleceğini de bilmek ister, geçmişini bilen insanın -teknik olarak- geleceğini de biliyor olması gerekir der "abla" ama, bu pratikte pek mümkün değildir, henüz.
 
Öte yandan, topu topu birkaç yüzyıllık geçmişi olmasına karşın Modern, Batı Tıbbı ile, onun, Alternatif Tıp saydığı binlerce yıllık Doğu Tıbbının iki koldan çalışması, kısa insan ömrünü öğrenmeye/bilmeye yetecek kadar uzatamamakta. "Abla"ya göre, işte bu noktada Dünyaya birden fazla geliş-gidiş-yeniden geliş yapmak gerekmekte.
 
Ruh ölümsüz ise, ölümden sonra "asıl abla" devam edecekse, bundan önce de varolmalı değil midir? diye sorar "abla". Basiret Hanım'ın katkısıyla/yardımıyla pekiştirdiği bu düşüncesinin; münâfıkların itirazları üzerine, defalarca ölüp toprağa karıştıktan sonra yeniden diriltilecekleri konusunun Kur'an'da birçok kez tekrarlandığını gören "abla", ardına aldığı bu çooook güçlü, çooook değerli desteğe pek sevinir!
 
Toplam blog
: 591
: 63
Kayıt tarihi
: 27.07.15
 
 

İstanbul'da 20 yıldan fazla, tasarımcı grafiker olarak çalışırken bir kız çocuğu da yetiştiren "a..