Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Temmuz '11

 
Kategori
Güncel
 

“Acaba”dan yoksun beyinler

“Acaba”dan yoksun beyinler
 

Ana-baba- eşine, kapıbir komşusuna güveni olmayan kişilerin bir parti, bir spor kulübü lider ve başkanına kayıtsız-şartsız güvenmeleri, her sözlerini doğru kabul etmeleri akılcı düşünceden mahrum olduklarını gösterir. 

Konu siyaset ya da futbol oldu mu, ‘aşkın olduğu yerde mantık olmaz’ anlayışıyla “ACABA?”ya beyinlerinden çıkarmış kişiler, tek bir sinyal aldıklarında aşını-işini-eşini terk edip meydanlara, sokaklara dökülürler. 

Bu şartlanmış beyinlerde doğru ve yanlış, parti liderinin, spor kulübü başkanının doğru ve yanlışlarıyla anında örtüşür. Böyleleri, bu iki kuruluşun liderlerinin yanlışlarını onların liderlik koltuğunu bir başkasına kaptırdıktan sonra görürler. “Kılıç kimdeyse Süleyman odur” mantığı öne çıkarılır ve dün alkışladığını bugün yuhalar. “Acaba?”dan yoksun beyinlerin hükmettiği vücutlar, siyasetten ya da spor kulübünden nemalananların organizasyonlarında figüran olduklarının farkına varmadan yerlerini almışlardır, alacaklardır. 

Bugüne kadar arkadaşlarını satmayacağını söyleyerek bir muhalif parti liderine taş atmayı da ihmal etmeyen, yemin krizini yaratan parti liderine alkış tutanlar, yarın gurubuyla yemin ettiklerinde yine alkış tutacaklardır. 

Görevini yapma özgürlüğüne sahip haber muhabirlerine, emniyet güçlerine şişelerle saldırarak onların özgürlüklerini engelleyen ve yargının tutukladığı zanlıya taraf olan bu “Acaba?”dan yoksun kişiler, yarın bir başka liderin peşinden kayıtsız-şartsız koşacaklardır. 

Ha futbol fanatiği ha partizan; aralarında bir fark var mı? Beyinleri kemikleşmiş kişiler. 

Ve bu topluma en büyük kötülük şartlanmış beyinleriyle olaylara peşin hükümle bakan köşe yazarlarından, TV kanallarında yorum yapan ‘sözde aydınlar’ tarafından yapılmaktadır. 

Yüksel ÖNAÇAN 

 
Toplam blog
: 119
: 629
Kayıt tarihi
: 01.10.08
 
 

Eğitimci- Gazeteci-Yazar İlköğrenimini Emirdağ'da, ortaöğrenimini Bolvadin, Eskişehir, Afyon'da..