Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Ocak '08

 
Kategori
Sivil Toplum Kuruluşları
 

“Ağası” olmayan ilk sendikayı öğrenciler kurdu…

“Ağası” olmayan ilk sendikayı öğrenciler kurdu…
 

ODTÜ'lü öğrenciler.


Ülkemizde “nihayet”, siyasi erkin etkilerinden uzak durabilecek, yönetim kadrosundaki birtakım kişilerin oyuncağı olmayacak, “Yolunda gitmeyen bir şeyler var” diyebilme cesaretini gösteren bir sendika kuruldu.

Evet; bu sloganla yola çıktı ODTÜ’ lü bir gurup öğrenci. Yolunda gitmeyen çok şeyler vardı ve onlar da bu duruma kayıtsız kalamazlardı. Bu şiarla çıktıkları yolun sonunda; Öğrenci Gençlik Sendikası’nın (Genç-Sen) Kurucu Genel Kurulunu, işçi sendikası DİSK’’in de katkılarıyla ODTÜ’de yapmayı başardılar.

“15 Aralık tarihi bir gündür”.

Genç-Sen tüzük taslağını şöyle bir inceledikten sonra, DİSK Ankara Bölge Temsilcisi Tayfun Görgün’ün bu sözleri söylemekte ne kadar haklı olduğunu görebiliriz. Genç-Sen’ in tüzüğünde bir başkan öngörülmüyor, tüm organlarında %40 kadın kotası var ve en önemlisi tek bir sözcü yok. Bütün bu görevleri, demokratik yollarla oluşturulan MYK(Merkez Yürütme Kurulu) üstlenecek.

Öğrenciler 30 ilden katılımla gerçekleştirdikleri bu oluşumun çok sesliliği prensip edindiğini daha ilk toplantılarında ispatlıyorlar.

Genç-Sen, ilk öğrenci sendikası olmasından öte, tüzüğüne koyduğu radikal, bir o kadar da demokratik maddeler açısından önem taşımaktadır.

İktidar Partilerinin yandaş sendika kurdurduğu(Eğitim Bir Sen), işçi sendikası genel başkanlarının hem şehri ve yandaş olanlardan seçtirildiği(Türk-İş) günümüzde, öğrencilerimizin bu girişimi çok önemlidir. Bizler için yeni bir umut olacaktır.

Yolları açık olsun!

 
Toplam blog
: 85
: 540
Kayıt tarihi
: 29.12.07
 
 

İlk, orta ve lise öğrenimimi Karabük TED Kolejinde tamamladıktan sonra İngiliz Dil Bilimi okumak ..