Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ocak '16

 
Kategori
Güncel
 

"Akıl tutulması mı diyeyim" Mecliste Atatürk'ün resmini indirenler sanki ödüllendirildi

Günlerdir kamuoyunda bir olay konuşuluyor. Günlerdir yazarlar yazıyor. Meclis’te CHP nin milletvekillerinin Atatürk’ün resmini  “yeni bir şey yapmak lazım” söylemi ile kaldırması. Kamuoyu bu denli rahatsız iken neden gerekli inandırıcı ve gerçekçi açıklama veya işlem yapılmamıştır?

Ve tekrar ediyorum, eğer böylesi bir durum diyelim ki yok, o halde ilk gün çıkıp "hayır, böyle bir durum asla söz konusu değildir. Bizler CHP siyasal varlığının ruhunu Sevgili Ata'mızın ruhunda görmüş inanmış buna dava ve yol koymuş insanlarız. CHP ye ve bize gölge düşürmek isteyen her tür spekülasyonlara şiddetle karşı çıkıyoruz" diyerek kamuoyuna güçlü çıkılabilirdi değil mi?

Ancak olaylar böyle gelişmedi.

Bu olaya ismi karışanların o günkü açıklamalarından da anlaşılmaktadır. İşte  Atatürk’ün resmini indiren ben değilim ancak o ismi açıklayamam vs Daha ne? Diğer milletvekilinin açıklamaları ise sosyal medyadan yazarlara neredeyse bir saldırı niteliğinde onlara cevap verecek boyutta oldu. İşte Türkiye üretiyor, böyle şeyleri, dava açacağım, tozunu almak için  v.s  gibi inandırıcı ve gerçekçi olmayan tutum ve davranışlarla.

Ayrıca Türkiye bakalım ne isim üretecektir, dendi. Türkiye isim üretmiyor, toplumun bu olay vicdanını yaralıyor. Vicdanını sızlatıyor. Olay kim veya değil neden olmuştur ki? Mesele öylesine çirkin bir olayın CHP de meydana gelmesi.

Türkiye, millet üretmedi bu durumu Meclis'te Atatürk'ün onlara armağan ettiği güzide Cumhuriyet'in nimetlerini görenler o üst sahnede oturanlar, üst sahnede rollerini oynayanlar yarattılar. CHP de yeni bir şey yapmak lazımmış. (Atatürk'ün izinde, yüreğinde, kalbinde duruş almayanlar dik ve onurlu duruş sergilemeyenler, bolluk içinde havari olanlar). Bu milleti hep çok aptal mı zanneder olmuş tüm siyasetin şu üst sahnesinde oturanlar.

"AKIL TUTULMASI MI" diyeyim. Malesef malesef ne çok büyük kırılma ve hasar yarattılar ve sesleri hiç çıkmayanlar demokrasiyi, Cumhuriyet'i kalbinde ve yüreğinde beslemeyenler, sözleriyle sadece ortaya dökenler. Yani demokrasi ve Cumhuriyet değerleri ancak yaptıklarınla beslenebilir, geleceğe yol alabilir ki.

O nedenle şuna katılmıyorum. Sendika başkanıymış, yok dernek başkanlığı yapmış, veya benzeri alanlarda toplumun önünde konuşmuş Cumhuriyet, demiş. Atatürk, demiş. Demokrasi, demiş, Özgürlük, demiş. Ancak bulunduğu alanlarda, veya bulunduğu sivil toplum kuruluşlarını söylemindeki veya eylemindeki harekete dönüştürmemiş. Yani bugün sivil toplum kuruluşları gerektiği gibi hayata geçirilseydi herhalde Türkiye farklı bir süreçle yol alıyor olurdu.

O halde sorgulanması gereken şey bugün Türkiye'de birçok yerde gereken değerde ve gerçekçi işler yürütülmediği içindir ki, Türkiye ve toplum bundan daha çok zarar görmektedir.

O nedenle CHP ve milletvekili nasıl olur? Nasıl kriterler göz önüne alınmalıdır? Hatta kriterleri konmalıdır? Nitelikli ve gerçek yapılanacak koşulların, yolların açılması lazımdır. Toplumun içinden çıkmalıdır ayrıca, halkın içinden halkı temsil etmelidir. Halktan kopuk halkı sadece oy avcılığı ile görmeyecek. Halkı kendinden uzaklaştıran mesafeler. Bunlar bir başka yönüdür işleyişlerin. hepsi zincirleme birbirini etkiler .

O nedenledir ki, CHP de kulak asılmıyor baksanıza onca aymazlıklara, hele böylesi toplumun ve bizlerin vicdanlarında, sorumluluklarında derin kaygı ve sızı yaratan Atatürk'ün resminin kaldırılmasını göz yumanlar hatta ödüllendirenler olası bir şey değil "akıl tutulması mı" diyeyim.

Bu milleti aptal mı zannettiler, unuturlar gider, mazeret üretirler, bahane yaratırlar veya kulak asmazlar veya dava açarlar yazarlara. Olay ve sorumluları ile ilgili CHP de gerekli hukuki ve siyasi disiplin, işlem yapılmasın!!!

Yarın seçimlerde karşılaşmayacaklar mıdır? Siz CHP diyorsunuz öyle mi Atatürk'ün resmini indirdiniz. O nedenle CHP kırılgan ve unutulmayacak, gelecekte hasar açacak kadar mühim bir meseleyi artık oradaki olaya karışan milletvekilleri bir kez bu ideolojik kırılmayı, yarayı açmıştır. Kısacası artık olay gerçekleşmiştir, ne acı. Oraya seçilenler de sadece kendi sosyal siyasal yaşamın ve geleceğinin döngüsünde kalanlardır.

CHP daha kurultay sürecinden sonra da kendisine gölge düşürmeye devam mı edecektir? Bu olayı ve kamuoyunu, vicdanları rahatlatmalıdır. Yoksa içerideki derin sıyrıklar bugüne dek CHP yi erittiği gibi, bundan sonra vicdanları sızlatmaya başlıyorsa bu olayın gereği yapılmalıdır.

Atatürk'ün resminin indirilmesinin ne telafisi mümkün olabilir, ne de açıklaması olabilir? Bu nasıl bir harekettir? Adı karışanlarda, resmi indirenler de derhal açıklanmalıdır, gereği yapılmalıdır. O nedenle bu olayın unutturulacak bir yanı da yoktur.

Ve bu gerekçeyle CHP sevgisi ve gönüllerinde Cumhuriyet değerlerini, Atatürk'ün değerlerini, sevgisini taşıyanların sorumluluklarının yaşamsal önem taşıdığı bir siyasi kıtada talebi ancak ve ancak bu olayın isimlerin ortaya çıkarılması, vicdanların sızlatılmaması, kamuoyunun rahatlatılması olabilirdi. CHP ye gölge düşürülmemesidir...

CHP de Meclis'te Atatürk'ün resmini indiren milletvekilleri nedeniyle; Tüm teşkilatlar, il ilçe örgütleri yarın tabanda, halkta siz Atatürk resmini indirdiniz Meclis'te dedikleri söz ve travmalarla mı karşılaşacaklardır? Ya bu nedenle ileri ki günlerde başlaması gereken asil istifalar, hareketlere mi yol açsın.. Taban örgütler günlerdir niçin ayağa kalkmaz, ses çıkarmaz??? Yapmayın Allah aşkına!!!...

O Atatürk’ün resmini kaldıran bu olaya adı karışanlar nasıl olurda böylesi bir durum, bu tür açıklamalar ile kamuoyunu meşgul eden bir tutum sergiler. Kamuoyu avutulmamalıdır, aldatılmamalıdır.

Meclis'te Atatürk'ün fotoğrafı kaldırılıyor, ismi karışanlar haber yapanlar için hukuki işlem başlatıyor? Ne çok, ne de çabuk ayak uydurmuşlar baskı, korku mekanizmasına. Meclis'te Atatürk'ün fotoğrafını kaldırma olayına ismi karışanlar hakkında CHP de hukuki ve disiplin olay başlatılmayacak. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu DUR diyecek mi bekledik?

Belki orada vicdanlar sustu, ancak CHP ye gerçek gönül verenler, Mustafa Kemal Atatürk'e gerçekçilik ile bağlı olanların sorumluluk duygularını sıyıran, vicdanlarında açtığı olayın, sorumsuzca olayın kamuoyuna açıklanması zorunlu ve kaçınılmaz iken. Meclis'te CHP nin içerisinde böylesi hoyrat ve ideolojik bir kırılma olay açılsın, Atatürk'ün resmi kaldırılsın. Bununla ilgili hiç bir işlem tutulmasın. Ancak ismi karışanlar vicdanları sızlatan durumu yazarlar kamuoyunda yazdı diye, işlem başlatılsın. Bu ne aymazca, ne görüntüdür.

Öte yandan eğer toplumun, sevenlerin gönüllerinde baş tacı olan değerler sevgili Ata'mız ve dünya görüşlerini ilelebet son nefesine dek yüreğinde, hayatında tutanların vicdanlarında açtıkları sızının kabul edilir bir yanı yoktur... Kaçılmaya çalışan türlü durumlara, açıklamalara, bahane üretmeye zemin ve olanak tanınmamalıdır. Bu nedenle gerekirse asil istifalar dahi oluşmalıdır.

Yani bu millet birkaç gün sonra unutur, veya yok öyle şey diyerek bu mesele geçiştirilemez. Ya da bahaneler üretilir değil mi?

Kamuoyunu en aldatmayacak, en bu tür bir olaya dahi yaklaşmayacak veya adı karışmayacak bir davadır ki CHP, en mühim kalbimizin Ankara Anıtkabir'de Ata'mızda son nefesimize dek atacak kalbimiz vicdanımız, dolayısıyla CHP den böylesi olayın karışması büyük bir kırılmadır, bir hasardır... Bu kırılmanın dikkate alınması gereken bir mesele olduğunun altını çiziyorum.

O nedenle böyle bir olayın varlığının orada Meclis'ten, ve o yapı CHP den çıkmasını kınıyorum, eleştiriyorum, karşı çıkıyorum.. Ne kadar üzgünüm böylesi tutumları görmekten. (N.K)

 
Toplam blog
: 642
: 524
Kayıt tarihi
: 19.07.08
 
 

Muğla'nın YERKESİK  beldesinde dünyaya gelmişim.  Yöremin o solunacak havasını, coğrafyasını çok ..