Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Ağustos '11

 
Kategori
TV Programları
 

‘Akılalmaz’ propagandayla yüklü bir hikaye…

‘Akılalmaz’ propagandayla yüklü bir hikaye…
 

Terör olgusuna kendini fazlaca kaptıran ve korkunun ecele faydası olmadığını unutan ABD, bu hezeyanı sinemada işelemeyi sürdürüyor. Komplo teorileri üreterek yürütülen Müslüman karşıtlığını AKILALMAZ filmiyle tekrarlayan Hollywood’un elindeki diğer malzeme, nükleer bomba... Gübre satın alanları potansiyel bombacı olarak gören zihniyet, Rusya’yı da nükleer silahlara malzeme tedarikçisi kimliğiyle öne çıkartıyor. 

Nükleer bomba hazırlayan ancak talep kaseti çekmekte zorlanan Amerikan vatandaşı Müslüman Steven, birkaç deneme sonucu bunu başarır. Ortadoğu görevleri esnasında din değiştirerek Yusuf adını alan eski ordu mensubu, Allah’ın selamıyla başladığı çekimde üç şehre yerleştirdiği bombalardan bahseder. Sonrasında AVM’ye gidip yakalanmayı bekleyen adamın bu hareketi fazlasıyla saçma gelebilir. Ancak öyle yapmasa film çıkmazdı. Teslim olmanın acıdan başka bir şey getirmeyeceği meydandayken bombalara karşılık Amerika’nın İslam ülkelerinden elini çekmesini ve kukla hükümetler atamayı bırakmasını talep eden Steven kendi ayağıyla kapana girer. Artık FBI ajanı Helen ve işkence dehası Bay H ile başbaşadır… 

ABD dış politikasını sorgulayan AKILALMAZ bunu yaparken kendi ulusal güvenliğindeki değer yargılarını da masaya yatırıyor. Bosna’da yaşananlara satır arası değinen ve iyi-kötü dengesini aynı karede vermeye çalışan yapım, bir yandan da işkence kavramının derinliğine iniyor. Yaptığı işkenceyi mazur göstermek için güvenlik olgusunu mazeret gösteren anlatım, milyonlarca kişinin hayatına karşı iki çocuğun savunulması noktasında kendi kendisiyle çelişiyor. Ülkemizde hayli geç gösterime giren AKILALMAZ, işkence tekniklerini görmek ve emperyalizmin ince ayar reklamını izlemek isteyenler için bir seçenek. 

Anibal Güleroğlu 

 

 
Toplam blog
: 1210
: 1542
Kayıt tarihi
: 10.04.10
 
 

İstanbul'da başlayan yaşamım, eski İstanbullu ailemden edindiğim kültürle gelişti. Birinciliklerl..