Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Ocak '13

 
Kategori
Üniversiteler
 

“AKP Hükümeti’nin emireri üniversite rektörleri”

“AKP Hükümeti’nin emireri üniversite rektörleri”
 

MAKÜ'LÜ ÖĞRENCİLER


Bir grup MAKÜ’lü öğrenci, Başbakan Erdoğan’ın tugay seviyesinde bir polis kuvvetiyle ODTÜ’ye saldırması ve kaos yaratmasını protesto etmek ve ODTÜ’nün bu saldırıya direnişine destek vermek için Cumhuriyet Meydanında basın açıklaması yaptı.

MAKÜ’LÜ ÖĞRENCİLERİ HOCALARI YALNIZ BIRAKTI

Bir grup Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) mensubu bir öğrenci topluluğu, Başbakan Erdoğan’ın tugay seviyesinde bir polis kuvvetiyle ODTÜ’ye saldırmasını protesto etmek ve ODTÜ’nün bu saldırıya direnişine destek vermek için Cumhuriyet Meydanında basın açıklaması yaptı. Her yerde olduğundan farklı olarak MAKÜ’lü öğrencilerin hocalarının yanlarında olmaması dikkat çekti. Eyleme Eğitim Sen Şube Başkanı Ünal Bülbül ve Eğitim İş Şube Başkanı Bülent Yamacı da destek verdi. Basın metnini Çağatay Eğilmez okudu.

HÜKÜMETİN EMİRERİ ÜNİVERSİTE REKTÖRLER

Eğilmez, Başbakan Erdoğan’ın polisle ODTÜ’ye saldırmasını “ileri demokrasi”nin bir göstergesi şeklinde yorumlayarak, ODTÜ olayının, üniversitelerin bir “acı gerçeği”ni de ortaya çıkardığını, bu “acı gerçeğin” ise Başbakan’ın kamuoyuna ODTÜ’de yaşananları yalanlarla yansıtmasının ardından, “Türkiye’deki birçok üniversite rektörü”nün de “Başbakan’ın ağzından ve onun kelimeleriyle konuşmaya başlamaları”, “sözümona kınama mesajları göndermeleri” olduğunu vurguladı. Eğilmez konuşmasına devamında, Türkiye’de “ileri demokrasi”nin uygulanmasında sadece “kolluk kuvvetleri”nin değil, bazı “üniversite rektörleri”nin de “hükümetin emirerliği”ni yaptığını ileri sürdü.

 
Toplam blog
: 510
: 505
Kayıt tarihi
: 04.04.08
 
 

"Cv" Dedikleri Özgeçmişim 1953 yılının karanlık günlerinde Haziran ayının 24. günü, ağaçların mey..