Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Ocak '13

 
Kategori
Üniversiteler
 

“AKP’nin adamı olmayan rektör yok…”

“AKP’nin adamı olmayan rektör yok…”
 

ODTÜ'de yaşanan olaylar ve ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı açıklamalarının ardından bazı üniversitelerin rektörleri de ODTÜ yönetimi ve öğrencilerini kınamıştı.

Üniversite rektörlerinin bir çoğunun olaylar karşısında açıkça RTE’den yana siyasi  tavır ortaya koymaları bütün üniversite öğrencileri  ve kamuoyu üzerinde şok etkisi yaptı.

Bu yüzden, üniversite öğrencileri son haftalarda yaptıkları eylemlerle AKP yandaşı rektörleri oldukça zor durumda bırakıyorlar. Bugün Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nde yapılan eylemde Rektör Yalçın Karayağız: "Bu zamanda hangi rektör var ki AKP'nin adamı olmasın" diyerek  inanılmaz ifadelerle AKP yandaşlığını  itiraf etti. (Haberdesin.com/4.Ocak.2013)

MSGSÜ rektörü kameralar önünde : “MSGSÜ Rektörü: 'Bana AKP'nin Adamı Olmayan Bir Tane Rektör Söyleyin” diyerek Rektörlerin, açıkça siyasilerin elinde oyuncak olduklarını ifade etti.

YÖK Başkanlığının teslim alınmasından sonra , Üniversite Rektörlüklerinin , seçim sırası geldikçe, birtakım oyunlarla sağcı çevrelere teslim edilmesi gözlerden kaçmıyor. Buna en çok da üniversite gençliği tepkili. Hele bu Rektörlerin , ODTÜ olaylarından dolayı açık açık RTE’yi tutarak , ODTÜ Rektörü ve öğrencileri aleyhinde beyanat vermeleri; RTE’yi desteklemeleri işin son aşaması oldu.

Daha önce çeşitli stratejilerle  TÜBİTAK  teslim alınmış, buranın başında bulunan değerli Öğretim Üyeleri  elimine edilerek buraya da  kendi adamlarını getirmişlerdi. Sonra oyun diğer üniversitelere uzandı ve nihayet takiyyeci camiadan olan Rektör adayları bir bir seçilerek, üniversitelerin başına birer birer getirilmeye başlandı.

Bütün bu olaylar ve siyasi olgular kamuoyunun ve milletin gözünden kaçmıyor. Üniversitelerin başındaki değerli öğretim üyelerinin elimine edilerek, başlarına kendilerinden elemanların getirilmesi süreci herhalde bütün üniversiteler , Medrese oluncaya kadar sürecektir.

Bunun sonucu bir rektör tarafından açık açık itiraf edildi:

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Fakültesi'nde yapılan eylemde öğrencilerin karşısına çıkmak zorunda kalan Rektör Yalçın Karayağız’ın  kameralar önünde "Bu zamanda hangi Rektör var ki AKP'nin adamı olmasın" şeklindeki ifadeleri Üniversite  öğrencileri tarafından 'itiraf' olarak adlandırıldı ve kınandı.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nde yapılan eylemde öğrenciler Rektörü "AKP uşağı Rektör" sloganlarıyla protesto ettiler.(İlk kurşun.com/4.Ocak.2013)

Bu itiraftan payını alan ve ODTÜ Rektörünü açık açık  paylayan, protesto eden Rektörler: Kafkas Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ;Trakya Üniversitesi, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi, Namık Kemal Üniversitesi ve Kırklareli Üniversitesi tarafından oluşturulan Trakya Üniversiteler Birliği'nin ODTÜ'de yaşanan öğrenci eylemlerini kınayan açıklama yapması… Bütün Üniversite Öğretim Üyelerini üzmüş ve yer yer siyasal bir davranış gösteren bu üniversiteler kınanmıştır.

Hala üniversitelerde,  ODTÜ’ye  ve onun Rektörüne karşı gösterilen bu kınama hareketleri , açıkça bütün üniversite öğrencileri tarafından kınanmakta ve bu hareketler kolay kolay sonlanacağa benzememektedir.

Yapılacak şey Üniversiteleri siyasetten uzak tutmaktı ama bunlar geldiler yine üniversiteleri boğazına kadar siyasetin içine sokmaya çalıştılar ve çalışıyorlar.

Üniversiteler bunu istemiyorlar. Ama haksız davranışlar; provakasyonlar ve hücumlar üniversiteleri ister istemez uyandıracak ve  direniş sürecektir.

Bütün bunlardan dolayı kimse ODTÜ’yü kınayamaz. Bu hareketlerin sorumluluğunu 5000 kişilik bir orduyla ODTÜ almaya gidenler düşünsün.

 
Toplam blog
: 2579
: 848
Kayıt tarihi
: 24.10.10
 
 

Mesleğim eğitimcilik… Şimdi artık emekli bir vatandaşım… biraz şairlik, biraz hayalcilik, biraz s..