Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Mayıs '09

 
Kategori
Projeler
 

"Alo Ben İnsan" kurumu

"Alo Ben İnsan" kurumu
 

milliyet.com.tr


" Alo ben " hattının açıldığı her vatandaşın her konuda konuşup, danışabileceği bir sosyal kurumun gerekli olduğunu dolayısıyla devlet ile bireyin direkt ileşime geçebileceği ortamın hazırlanması gerekmektedir.

Küreselleşmenin ana unsuru insanlar ve kültürlerinin küreselleşmeye başladığını görüyoruz. Ekonominin başlattığı bu süreç medya ve teknolojinin etkisiyle hızla devam etmektedir.

Eric From' un yazılarında belirtiği "modern insanın bunalımı" belirtilerine rastlanması olasılığına karşı bireylere çözüm üretip ve yönlendirme yapılabilecek uzmanların oluşturduğu bir sosyal kurumun oluşturulma hazırlığının gerektiği ortadadır. Bu sosyal proje sayesinde toplumun ana sorunları hızla saptanabilecek ve çözüm sağlanması için zaman kazanılabilecektir.

Bu kurumun oluşmasını gerektirecek seviyeye ulaşılmadan, alternatifi olan kurumların birey üzerindeki etkisinin haksızlığa uğratılmadan yaygınlaştırılması, medyada kendilerini tanıtma ve bilgilendirmeleri için belli oranda öncelik ve kolaylık sağlanmalıdır.

Toplum bireyi dışlamadığı halde bireyin kendini toplumdan dışlama yanılgısına girip bunu gerçekleştirmenin yolu olarak gücünü ve özğürlüğünü (toplumun bireye ait tanımına uymayan) kullanarak kendine ve çevresine zarar verebilmektedir. Günümüzdeki oranın düşük olması geleceğe ait varsayımların doğruluğunu geçerli kılmayabilir.

Bu projeye, insan ve ona ait herşeyi kapsayan bir "medeniyet çekirdeği" oluşturma çabası da denilebilir. "Medeniyetler Birlikteliği" gibi küresel bir oluşuma katkı sağlıyacağı da düşünülebilir.

 
Toplam blog
: 110
: 1205
Kayıt tarihi
: 30.05.07
 
 

"Yazıyorum o halde düşünüyorum" diyen, güncel gelişim ve değişimleri takip ederken anlam ve kavramla..