Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Şubat '22

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

“Amadeus” Ankara!da

Pandemiden önce severek izlediğim Selçuk Yöntem (Antonio Salieri), Okan Bayülgen (Wolfgang Amadeus Mozart) ve Özlem Öçalmaz’ın (Costanze) paylaştığı  "Amadeus" oyunu duydumki tekrar yoğun istek üzerine tekrar Ankara'da sahnelenecek.
 
Geçtiğimiz aylarda Ankara Congresium’da kapalı gişe sahnelenen ve biletleri haftalar önce tükenen “Amadeus”, yoğun istek üzerine Ankaralı tiyatro severlerle yeniden buluşmaya hazırlanıyor.
 
17-18-19 -20 Şubat tarihlerinde yeniden Ankara Congresium’da perde açacak olan“ Amadeus”un Salieri karakterini canlandıran Selçuk Yöntem, “Ankara seyircisinin gösterdiği yoğun ilgi üzerine yeniden 4 gün üst üste sahne alacak olmak bizi çok mutlu etti. Her bir seyircimize teşekkür ediyoruz” dedi.
 
Çolpan İlhan & Sadri Alışık Tiyatrosu ve Piu Entertainment iş birliği ile sahnelenen “Amadeus”, sahne önünde 35, sahne arkasında da 35 kişiden oluşan toplam 70 kişilik dev kadrosuyla Ankara yolcusu.
 
OYUN HAKKINDA…
 
Peter Shaffer tarafından kaleme alınan ve usta yönetmen Işıl Kasapoğlu’nun yönettiği oyunun kostümleri Nalan Alaylı tarafından hazırlanırken, “Amadeus”un, dönem makyajları ise Neriman Eröz’e ait.
Selçuk Yöntem (Antonio Salieri), Okan Bayülgen (Wolfgang Amadeus Mozart) ve Özlem Öçalmaz’ın (Costanze) paylaştığı oyun, 18. Yüzyılda Viyana'da yaşayan efsane besteciler Wolfgang Amadeus Mozart ile Antonio Salieri'nin çatışmasını ele alıyor.
 
 
Toplam blog
: 598
: 166
Kayıt tarihi
: 28.02.16
 
 

1991 yılında Show Haber'de stajyer muhabir olarak başladım. Daha sonra, İlker Yasin yönetimindeki..