Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Ağustos '11

 
Kategori
TV Programları
 

‘Anneler ile Kızları’ kadını bilinçlendiriyor!

‘Ay Tutulması’yla beklenen başarıyı yakalayamayan Star TV, ‘Anneler ile Kızları’ dizisiyle hedefine ulaştı. Farklı sınıflardan iki kadının kocalarının ailelerine ve hayata karşı mücadelesini anlatan dizi, tanıtımlarıyla pek dikkatleri çekmemişti. Buna karşın ilk bölümüyle her iki izleyici grubunda da en yüksek reytingi alan yapım oldu.  

Şiddet veya töreyle hayatı karartılan kadın sayısının giderek arttığı gerçeğinde, mağduriyetlere değinen ‘Anneler ile Kızları’ bilinçli bir proje. Çocuklarıyla tek başlarına kalmış kadınların karşılaştıkları zorlukları gösteren dizi, benzeri durumları yaşayanlara örnek çözümler sunmayı hedeflemekte. Defne karakterindeki Ebru Özkan, İstanbul’da yaşayan eğitimli kadın. Holding sahibi bir ailenin istenmeyen gelini. İlkokul mezunu Gülizar’ı oynayan Feride Çetin ise Malatya’da eşinin ailesinin yükünü omuzlarında taşıyan bir kadın. Tek umudu kocasıyla İstanbul’a taşınmak. Rolleriyle uyumlu bu iki kadını buluşturansa, aynı gece yaşanan talihsiz kazalar. Defne’nin kocası, frene basmak yerine kamyonun altına girerek hayatını kaybeder… Gülizar’ınkiyse, düğün kutlamasında havaya sıkılan tabancadan çıkan kurşunun kalabalığı sıyırıp başını hedeflemesiyle! Kızların küçük yaştan itilip kakıldığı töre düzeninde dul geline düşen, aileden bir erkekle evlenmektir. İstanbul’un zengin alemindeki kadına sunulan seçenekse, kızından vazgeçip ortadan kaybolmak.  

Kıyaslamalarla gelişen ‘Anneler ile Kızları’, kadınları yönlendirmesi biryana, trafikte acele etmenin ve tabancalı kutlamanın nasıl ölümcül olabileceğini göstermesi açısından da dikkat çekici. Kazaların oluşumunda mantık hataları bulunsa da sıkça karşılaşılan bu aymazlıkların ele alınması, dizi kavramına eğitici bir amaç getirerek fark yaratmış. Kimin eli kimin cebinde süreciyle ilerleyen ve kadını cinsel objenin ötesine geçirmeyen öykülerden gına gelmişti. Dizisever halkımıza belki bu yolla daha iyi mesaj verilebilir.  

Anibal Güleroğlu 

 

 
Toplam blog
: 1210
: 1542
Kayıt tarihi
: 10.04.10
 
 

İstanbul'da başlayan yaşamım, eski İstanbullu ailemden edindiğim kültürle gelişti. Birinciliklerl..