Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Kasım '07

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

"Aşkımız gizli kalsın"

"Aşkımız gizli kalsın"
 

Aşk, iki kişilik bir oyundur; seyircisiz oynanır...

Genelde, karşı cinsler arasındaki derin duyguların gizemli serüvenidir "aşk". İnsanlar bu yüce duyguyu gönül okyanusunun derinliklerinde saklamaktan haz alırlardı. Heyhat! Vahşi kapitalizm, o derinliklere de ulaşıp, aşkımızı çırılçıplak soyarak pazara çıkardı. Şimdi aşklar artık "kişiye özel" olmaktan çıktı, paylaşılan duygular sınıfına girdi. Kendi aşkımızın aktörü olarak onu, gözlerden uzak yaşamak varken, başka aşklarının izleyicisi olmayı kabullendik... En hafifi ile aşkımıza saygısızlık ettik, farkında olmadan. Devam ederiz, sapık duygular ediniriz, yine farkında olmadan... Aşkımız uçmuştur, biz de arkasından..." Maddiyat için herşey yapılıyor "diyebilırız artık; Aşkımıza da el atıldıktan sonra...

Aşkı, bencillikten ayırmadıkça huzur bulamayız. Kolay mı? Hangimiz giden sevgilinin arkasından "mutluluğunu dilerim" bensiz de olsa. Diyebiliyor? Diyebilmeliyiz. Çünkü birbirimiz için yaratıldığımızı kanıtlayan bir ferman yok elimizde. Olsa da (şu veya bu şekilde) aşk ferman dinliyor mu?

Aşk için, ne bir söz verilmeli, ne de verilen sözlere kanmalıyız. Aşk akti buza atılmış imzadır. Bir taraftan lodos esmeye başlayınca, buzu koruyabilmek olanaklı mı? Yaşamda şansınız yaver giderse ne mutlu. Bir de aynı rüzgâra yelken açabileceğiniz sevgiliniz varsa ne âla.

Diyelim ki; herşey iyi başladı ve halen iyi gidiyor. Sakın ha! Birbirinizi" cepte keklik" görmeyiniz. Birbirinizin gözünde halan çözümüne ulaşamadığınız bir problem imajını yaşatınız. Herşeye rağmen yürümüyörsa hayatın sonu değil. Olağan karşılayınız.

Menfaatlarin gölgesinde yaşayan "sahte "aşklar vardır. Neyin peşinde olduğunuzu hiç düşündünüz mü? Bazılarınız sık sık, düzenlediğiniz özel günlerinize çok özel hediyeler beklersiniz. Bazen, içinizden öyle gönlü çömert olanlar vardır ki; Hiç bir hediyenizi kabul etmez , bulunduğunuz şehrin adı yazılı olan, bir boş poşeti hatıra olarak saklamayı tercih ederler !.

Aşk, iki tarafın ortak buluşma noktası olduğundan, merkez şaşırılınca sorunların çıkması kaçınılmazdır. Sabır ve anlayışla sürdüreceğiniz aşklarınızın gönlünüzce yaşamasını dilerim.

Aşkların en sorunsuz olanı, mesleğinize duyduğunuz aşktır. Resim yapan bir kişi olarak "sanat aşığıyım" ve çok mutluyum. Herkese öneriyorum...

 
Toplam blog
: 163
: 1230
Kayıt tarihi
: 15.01.07
 
 

1941 yılında Trabzon'da doğdum. 1961 Erzurum Yavuz Selim İlköğretmen Okulunu bitirdim. 1965 A..