Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Şubat '19

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

"Aslında Özgürsün' Start Aldı

Emel Çölgeçen ve Pelin Öztekin’in başrollerini paylaştığı ProjectAs Prodüksiyon imzalı ‘Aslında Özgürsün’ oyunu prömiyer yaptı. Duygu Asena’nın aynı adlı kitabından uyarlanan, heyecanla beklenen oyun, 80 dakikalık eğlence dolu ve yüksek tempolu sunumuyla tüm alkışları topladı! Yeni jenerasyon da Duygu Asena’yla tanışmış oldu. 

Yönetmenliğini Ali Kemal Güven’in üstlendiği oyunun ilk gösterimine ilgi yoğundu. Biletleri tükenen oyuna sanat camiası da akın etti. Emel Çölgeçen ve Pelin Öztekin’in bu heyecanlı gününde, onları izleyenler arasında Rasim Öztekin ve Esra Kazancıbaşı, Demet Akbağ, Oya Başar, Derya Alabora, Ayça Erturan, Betül Arım, Celil Nalçakan, Evrim Alasya, Ferhan Şensoy, Gülhan Tekin, Burcu Gönder, Gülsüm Alkan, Ömer Filikçi, Sarp Can Köroğlu, Seray Gözler, Sercan Badur ve Yasemin Şefik gibi sanat camiasının önde gelen isimleri de vardı. 

Seyirci bu eğlenceli oyunda özgürce konuşan iki kadının İstanbul’daki aşk maceralarına tanık oluyor. “Evli, mutlu, çocuklu Belgin (Pelin Öztekin)” mutfağında, “Tek taşımı kendim aldım Berna (Emel Çölgeçen)” nın ise yüksek plazalardaki kendilerini ve aşkı arayış hikayesi her anlamda renkli bir şekilde seyirciyle ilk buluşmasını gerçekleştirdi. 

Adeta bir kutunun içine sıkışmış; sınırları, çizgileri, kendileri ya da toplum tarafından belirlenmiş iki kadının hayatını anlatan oyunun sahne tasarım rengi beyaz olarak belirlendi. Bir çok farklı mekanda geçen oyuna modern ve dinamik bir bakış açısıyla soyut bir dekor hazırlandı. Oyunun yönetmeni Ali Kemal Güven, "Seyircimiz gelirken hayal gücünü de yanında getirmeli," diyor. İki oyuncunun kullandığı aksesuarlarda ise toplum tarafından bir "kız rengi" olarak belirlenen pembe hakim. Oyunun sahne tasarımı Cihan Aşar'a, ışık tasarımı ise Alev Topal'a ait.  

Eser: Duygu Asena

Yöneten ve Uyarlayan: Ali Kemal Güven

Oynayanlar: Emel ÇÖLGEÇEN & Pelin ÖZTEKİN   

Yapımcı :  Seda ÖZKARACA    

Dramaturg: Melisa KESMEZ

Sahne Tasarımı: Cihan AŞAR

Işık: Alev TOPAL

Afiş Tasarımı: Ethem Onur BİLGİÇ

Fotoğraf Çekimi: Serdar TANYELİ

Yapım Sorumlusu: Tansu SÖNMEZ

Teknik Sorumlu : Güray DOĞRU

Asistanlar : Ali KÖSE & Gizem YAZGAN 


Oyun Hakkında:
Oyun; Duygu Asena'nın ''Aslında Özgürsün'' kitabından uyarlanan iki kadının iç yolculuklarının, toplumun ve erkeklerin dayattığı ahlak anlayışına, tabulara karşı çıkıp özgürlüklerini ve kimliklerini arayışlarını anlatan kitabı sahneye taşıyorlar.

 
Toplam blog
: 598
: 166
Kayıt tarihi
: 28.02.16
 
 

1991 yılında Show Haber'de stajyer muhabir olarak başladım. Daha sonra, İlker Yasin yönetimindeki..