Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Mayıs '10

 
Kategori
TV Programları
 

‘Atatürk’ adını kullananlara…

‘Atatürk’ adını kullananlara…
 

Star TV’nin bol nasihatli dizisi ‘Papatyam’ her hafta bir konuda yol gösteriyor. Bu haftaki bölümde de deprem ve yangın sigortası işlendi! Dükkân yangınından yola çıkılarak bilgi verilmesi olumluydu. Ancak bu yangın sonrasında dikkat çeken bir gaf yapıldı. Özge’yi ölümden kurtaran Seyfo’nun, kahramanlığının daima hatırlanacağı konusunda arkadaşına söyledikleri oldukça yersiz kaçtı! ‘Bak aradan yıllar geçti Atatürk unutuldu mu’ diyerek kendisiyle Atatürk’ü kıyaslayan Seyfo, arkadaşının ‘Ama Atatürk ülkeyi kurtarmıştı’ uyarısına ‘Olsun aynı şey’ karşılığını verdi. Yani ha yangın, ha ülke! Atatürk, reklam yıldızlığının ardından şimdi de dizi kahramanlıklarıyla eşdeğer tutulmaya başlandı. ‘Açılım’ diye diye her şeye alıştırılan toplum artık bunları umursamaz oldu. Bakalım bu gidişin sonu nereye varacak?

‘Aşk ve Ceza’ dizisinin kadınlardan muzdarip kahramanı Savaş da kendisini Atatürk’le kıyaslayanlardan! Nikâhlı karısı Çiçek, annesi Şahnur Hanım, ablası Nazan, vazgeçilmez aşkı Yasemin ve arkadaşı Nadya’yı aynı ipte oynatmaya çalışan Savaş, içinde bulunduğu durumun zorluğunu Atatürk’ün ‘Koca bir devleti idare ettim ama bir kadını idare edemedim’ sözleriyle anlatmaya çalışmış. Kolay mı beş kadını idare etmek? İşi zor zavallının. O da Atatürk’ten medet umuyor… Atatürk’se ülkeyi emanet ettiklerinin hallerini görüp yattığı yerde huzursuz oluyordur!

‘Dikkat Şahan Çıkabilir’ komedi dizisiyle televizyonda, Recep İvedik tipiyle de sinemada olaylara eleştirel bir gözle yaklaşan Şahan Gökbakar, bulduğu akıllıca formülle askerlikten muaf olup eleştirilen durumuna düştü! Günümüzde çeşitli yöntemlerle kilo vermek mümkünken, yıllarca askerliğini tecil ettiren Gökbakar’ın bu mazeretin arkasına saklanması kınanacak bir durum. Her Türk genci koşa koşa askere giderken, nedense sanatçı kesiminde bu istek pek görülmüyor. Her konuda ahkâm kesenlerin bahanelerle Atatürk’ün Cumhuriyet’ini koruma vazifesinden kaçmaları çok ayıp! Hoş, nasılsa üç gün sonra unutulur…

Anibal Güleroğlu

 
Toplam blog
: 1210
: 1542
Kayıt tarihi
: 10.04.10
 
 

İstanbul'da başlayan yaşamım, eski İstanbullu ailemden edindiğim kültürle gelişti. Birinciliklerl..