Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Kasım '10

 
Kategori
Kitap
 

"Atatürk'ün Cihadı" kitabı çıktı

"Atatürk'ün Cihadı" kitabı çıktı
 

"Atatürk'ün Cihadı" Kitabı


<ı>Yazar Yatağanbaba’nın “Atatürk’ün Cihadı / Davar Sürüsü’nden İnsan Olmaya Geçiş: Cumhuriyet” Kitabı, Okuyucular’la buluştu…

Yatağanbaba’nın Atatürk ile ilgili yazdığı kitap “Atatürk Taraftarı Gibi Algılananların Durumu” Bölümü ile başlıyor. İkinci Bölüm’de ise bu defa “Atatürk Karşıtı Gibi Algılananların Durumu” anlatılıyor.

> OSMANLI’DA “SÜRÜ / DAVAR”DIK, CUMHURİYET’TE İSE “BİREY / İNSAN” OLDUK!

Yatağanbaba bu ilk iki bölümde “Atatürk”, “Cumhuriyet” konularını, “Tarih ve Kur’an” bağlamında da ele alıyor. Osmanlı İmparatorluğu’nda insanlara “raiyye” yani “davar sürüsü” dendiğini anlatan Yatağanbaba, Kur’an-ı Kerim’in ise buna karşı olduğunu, Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet’in, Osmanlı’nın kurduğu İmparatorluk’tan “daha Kur’ani” olduğunu ispatlıyor. Atatürk’ün en büyük Cihadı’nın da insanları “davar” olmaktan kurtarıp “birey / insan” haline getirmesi olarak gösteriyor.

Kitabın asıl amacı ise, Türkiye’nin ikiye bölünmüş / kutuplaşmış yanlış anlayışını dengelemek. Atatürk’ü “hiç yerine” koyan kesimin de, onu “putlaştıran” kesimin de “denge noktasından saptığını” düşünen Yatağanbaba, kitabını okuyanların bu dertten kurtulacağını söylüyor. Yatağanbaba bu kitabında “Atatürk” ve “Cumhuriyet” konularına girerken, “Laiklik” konusuna; “Güllerin Efendisi Hz.Muhammed Sürgün’de” (gullerinefendisihz muhammed .tr.gg/) Kitabı’nda yer alan “Kur’an’ın Önerdiği Sistem Laiklik / Peygamberliğin Bitişi Laikliğin Başlangıcıdır” makalesinde, “Şeriat” konusana ise “Siyaset Peygamber Mesleğidir / Amerika Kâbe’nin Üstünde Dansöz Oynatacak” (http://siyasetpeygambermeslegidir.tr.gg/) Kitabı’nda yer alan “Şeriat Müslümanları Değil Yahudileri Zengin Etti / İlk Yazılı Anayasa: Medine Andlaşması” adlı makalesinde “çok geniş” anlattığı için, -konular bu kitabının içeriğine uygun olmasına rağmen- girmedi.

> YAZAR YATAĞANBABA: CAN GÜVENLİĞİM YOK, DEVLET KORUMASI İSTİYORUM!

Kitabın ençok tartışılan ve tartışılacak bölümü olansa, Üçüncü Bölümü... Bu bölüm “Atatürk ve Cumhuriyet’e Kurulan Hain Tuzaklar / Cumhuriyet Savcılığına Suç Duyurusudur” adını taşıyor ve bu bölümde Yatağanbaba aldığı “ölüm tehditleri”ni içeren e-mektupları yayınlıyor.

“Yatağanbaba Atatürk’le Birlikte Cehennem’de Yanacak”,
“Yakında Türkiye’ye Şeriat Gelecek Yatağanbaba da Defolup Gidecek”,
“Yatağanbaba Klasik Ataputçu”,
“İslâm İnkilabı Yakın Kemâlizm Can Çekişiyor”,
“Yatağanbaba Allah’a Değil Atatürk’e Tapıyor”,
“Yatağanbaba ‘Kâfir Atatürk’ün Karakterine Bürünüyor”…

…gibi başlıkları taşıyan e-mektupları yayınlayan Yatağanbaba, Cumhuriyet Rejimi’ni yıkmaya yönelik bu faaliyetleri yürütenlerin yakalanması için kitabı yoluyla “Suç Duyurusu”nda bulunuyor. Bu sütü ve kanıbozukların yakalanması için e-postası’nın şifresini Cumhuriyet Savcılığına verebileceğini, bunların IP numarası ile çok rahat yakalanabileceğini söyleyen Yatağanbaba, bu tür tehditlerin aralıksız devam ettiği ve “can güvenliğinin olmadığı” gerekçesiyle, “Devlet Koruması” da istedi.

Yazar Murat Yatağanbaba’nın “Atatürk’ün Cihadı / Davar Sürüsü’nden İnsan Olmaya Geçiş: Cumhuriyet” Kitabı’nı, Kitap’ın http://ataturkuncihadi.tr.gg/ Sitesi’nden ve “Gitti Gidiyor”dan sipariş verebilirsiniz…

MURAT YATAĞANBABA – YAZAR
http://www.yataganbaba.com/

 
Toplam blog
: 31
: 4637
Kayıt tarihi
: 31.01.07
 
 

YAZAR, Gazeteci, Yayıncı, Programcı... Yayınlanmış "12 Kitap"ım ve Yarışma'da 1.olmuş "Sinema Fil..