Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Haziran '09

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

/Ayda Bir Selamım Gelsin! / !Anadolu Kağnısı

/Ayda Bir Selamım Gelsin! / !Anadolu Kağnısı
 

Bahçeden


"Günde en az bir yazı!" sloganı ile başlayan Milliyet Blog'da yazma serüvenim, şimdi ite kaka ayda bir yazı ile devam ediyor.Hem benden hem de çevreden kaynaklanan bazı nedenlerim var doğal olarak. En başta geleni,  burada artık eski günlerdeki  tadı-tuzu bulamamam. Belki de tüm hobilerimizde ve uğraşlarımızda olduğu gibi, bir süre sonra kaçınılmaz olan "monotonlaşma" olabilir.

İlk aylarda ne bulursam yazıyordum, aklıma ne gelirse...Bazı arkadaşların; onu yazma, telif hakkı, bunu yazma; yasak ya da börtü-böcek yazınca ne oluyor, gibi burun kıvırmaları, elimi soğuttu işte.

Yazamıyorum eskisi gibi...Oysa yazılacak ne çiçekler vardı, ne otlar, ne dallar, ne böcekler! Bu yıl yılan bile çok, küçücük Şahmeranlar...

Bu yıl yağmur boldu, otlar da yoncalar da...

****
Fenerbahçe'mi yazıyordum, büyük zevkle ve gururla. Bu sezon kurak geçti futbol sahamız, gol yağmuru yağmadı, çimler UEFA finali için suni yöntemlerle canlandırıldı. Boynu bükükleri oynadık camia olarak. Çok şükür ki, altımızdakinin altında kalmadık.

Tek tesellimiz bu!

****
Tranfer haberleri gırla gidiyor. Gelenler gidenler, en çok da Fener'den. En sevindirici olanı bugünkü " Daum Fenerbahçe'de" haberi. Denizli Faciası'ndan sonra sağlık durumu bahane edilip apar topar gönderilmesini, 100. yıl kutlamalarından mahrum bırakılmasını, ona yapılmış en büyük haksızlık olarak düşünmüş ve çok üzülmüştüm. Geri dönmesi beni çok mutlu eder. O da Akrep burcundan. Aynı şekilde Zico için de geçerli bu düşüncem.

Aragones, apoletleri bol olan eski bir "Osmanlı Paşası" gibiydi, miadı dolmuş bir paşa. Ne o bizi sevdi, ne biz onu. Sevgimizi hak etmediği gibi saygımızı da hak etmedi. Kopuk yaşadı kendi aleminde. "Garip Bir Dede" olarak geçecek Asr-ı Fener Defteri'ne.

Yine taçlı gelmesine rağmen sevemediğimiz bir kralımız vardı ama onu sevmeye çalıştık, kusurlarını görmedik. Son haftalarda affettirdi kendini, boş maçı geçmedi. "Seneye kral benim," sözünü vermiş.

İnşallah olursun! Ne diyelim?

****
Kara Kartal çifte kupa taşıdı kanatlarında. Başarıda hoca faktörü önemliydi, yoksa takım aynı takım. Bir Fabian Ernst, bir Yusuf Şimsek takviyesi iyi geldi takıma. Hak ettiler. Gönülden kutlarım, başka çarem var mı ki?

İyi de oldu zaten;

Tüm Fenerliler "Cimbom olmasın da kim olursa olsun," dediler...

Tüm Cimbomlular da tersini...

Bu yıl Trabzonsporlular, "Sivas olmasın da kim olursa olsun," dediler.

Yiğidolar da "Anadolu'dan şampiyon çıkacaksa biz çıkalım, Trabzonspor olmasın, kim olursa olsun!" demişlerdir.

Bakın, Beşiktaşlılar unutuldu gitti bu kargaşada, hiç kimse biz olamazsak onlar olmasın, dememiştir.

Hayırlı uğurlu olsun, paraları güzel yerlerde harcasınlar!

****
Son 3-4 yıldır ligin son sıralarını mesken edinen bizim horozlar, allem edip kallem edip yine kuyruğu kurtardılar...Aslında küme düşme sırası Denizlispor'daydı. Manisa düştü, geri geldi. Antalya düştü, o da geri geldi. Konyaspor'a yazık oldu. Sahası kötü, hava kirliğiliği yoğun bahaneleriyle önceden hazırladılar zemini. Denizlispor da sahasının çimlerinin güzelliği hatırına tutuldu sanırım, yoksa takım da iş yoktu.

****
SBS sınavı gün sayıyor, benim ufaklık da 8. sınıf. Bakalım hangi okulda kısmeti olacak? İyi hazırlandı, psikolojik durumu da iyi, bir son dakika sürprizi yaşamazsa. Kendisi sakin ve bilinçli ama etrafındaki arkadaşları korku salgılıyor sanki, o da ister istemez etkileniyor.

Tüm çocuklar kazansın ve iyi eğitim alsınlar. Onlar bizim geleceğimiz!

Büyük kızım geçen yıl mezun olmuştu, Hıdrellez günü işe başladı. Es geçmedi bizi Hızır Baba, uğradı kısmetiyle.

Her işin başı sağlık ve sonrasında sabır. Her şey olacağına varıyor.

****
Kağnımı sefere çıkardım, özleyenler bir tur atsın yüklediğim yazılarla.

Umarım keyif alırsınız, sevgi ve saygılarımla!

2. Haziran / Denizli

 
Toplam blog
: 480
: 2046
Kayıt tarihi
: 27.03.07
 
 

Üstkimliği ile insan, altkimliği yeterince kalabalık birisi; Eş, anne, öğretmen emeklisi. Doğa, H..