Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Mayıs '07

 
Kategori
Güncel
 

"B" planı var mı?

Çok iyi bir fırsattı. İlk kez toplum müdaheleye gerek kalmadan, kendi kendine bir şeyler öğrenip, belkide uygulayacaktı. Yazık oldu kaçan fırsata. Müdaheler olmasaydı, acaba bugün ülkemiz nasıl bir durumda olurdu? Öğrenebilirmiydik demokrasiyi? İktidara gelince böylesine kadrolaşırmıydık? Bu tür sorular her zaman sorulacaktır. Fakat öğrenme, bu tür müdahelelerle sağlanmıyor. Diğer, müdaheleleri tarih yerlerine oturtmuştur. Aradan 10 yıl geçtiği zaman, bu günler, ülkemize yararmı, yoksa zararmı getirmiş daha net görebileceğiz. Tandoğan ve Çağlayan mitingine katılanların, hangi amaçla neyi protesto ettikleri, dahada bir ortaya çıkacaktır.

Ne olacak şimdi? Erken seçim. Ne yarar sağlayacaktır ülkemize? Toplum mimarları, ülkemize şekil verirken bir " B " planları varmıdır? Görünen köy klavuz istemeyecektir. AK parti, iktidarı süresince, kaybetmiş olduğu oyları, tekrar toparlamıştır. Yine aynı oy oranıyla, belki daha fazla oy ile iktidara yeniden geleceklerdir. Hemde Cumhurbaşkanını bile, (sistem aynı kalırsa ) kendi milletvekilleriyle seçeceklerdir. Halka seçtirdikleri zaman, yine kendi adayları kazanacaktır. Tabiki durum böyle giderse. Toplum mimarlarının, " B " planları varsa, bilemem. Ama durum bunu gösteriyor.

En büyük eksik, muhalefetin umut vermemesidir. Ana muhalefet, plansız, programsız, kavgacı, AB karşıtı agresif görünümlüdür. Bir değil on (10) seçim olsa hiçbirini bile kazanamaz gibi bir görüntü veriyor. Mumcu ve Ağar ellerine gelen tarihi fırsatıda kaçırmışlardır. Ne programları bellidir, nede doğru dürüst parti duruşları. Tabiki, bunlar benim görüşlerim.

Bence " B " planı, şöyle olabilir, tabi vakit yeterse. DSP nin başına acilen, Kemal DERVİŞ çağırılır. Eminimki çok kısa bir sürede, umut haline gelecektir. Ak partide, zaten onun çıkardığı yasalarla birlikte, ekonomiyi götürmüyormu? Hem demokrat, hem AB taraftarı, hemde Liberal, hemde sol. Hem ABD, hemde AB destekleyecek ve ülkemiz bu krizide kolay atlatacaktır. Tabiki bu olmayacak bir hikaye. (mi)

 
Toplam blog
: 144
: 899
Kayıt tarihi
: 06.02.07
 
 

Gazete ve kitaplara hep tersten göz atar, daha sonra okumaya başlarım. Bu özelliğim devrik cümlel..