Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Mayıs '07

 
Kategori
Haber
 

"B" planı

"B" planı
 

Acaba, 27 Nisan tarihe nasıl geçecektir? Her şey; Cumhurbaşkanlığı seçimi yüzünden başladı. Ülkemizde diğer makro dengeler yerli yerindeyken, başka ülkelerde hiç sorun olmayan Cumhurbaşkanlığı seçimi, bizde her zamanki gibi, krize girmemize neden oldu.

AKP iktidarı, en çok yarayı kadrolaşma yüzünden aldı. Türban, AB' de reddedilince, birden AB ile ilişkiler eski hızını kaybetti. 301 konusunda da yeterli bir gayret gösterilmedi. Bunlar zaten seçime çok az bir süre kalmışken, AKP iktidarını yavaş yavaş yıpratacak nedenlerden bir kaç tanesiydi. Fakat; gerçek anlamda bir muhalefetin bulunmayışı, AKP’yi, ulusalcı partilerin karşısında, alternatifsiz bırakıyordu.

Cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda uzlaşılması gerektiği vurgulandı. Tamamen, demokratik yollarla tek başına iktidara gelmiş bir parti, neden uzlaşsın ki? Efendim... "İşte halkın çoğu temsil edilmiyor" falan… Seçim kanunu aynı değil mi? Şimdide aynı kanunla seçime gidilmiyor mu? Yenimi, aklımız başımıza geldi. Ben anlamıyorum. AKP tek başına iktidar değil mi? Koalisyon olsa uzlaşma, gerekir. Neden uzlaşsın ki? Elbette onun göstereceği aday Cumhurbaşkanı olacak. Tabi eğer hukuk devletiysek. Değilsek; o zaman özür dilerim.

Bundan sonra iktidara gelen hiçbir parti "367" yi bulamayacağına göre, Cumhurbaşkanını halk seçmesi gerekmez mi? Efendim ... "Tek başlı olur, başkanlık sistemi olur, halk ikiye ayrılır" vs...

Halkın oyuyla iktidara gelen partiden korkulur mu? Üstelik ülkemiz hep istikrarsızlıktan ve koalisyonlar yüzünden gelişmesi yavaşlamadı mı? Yüzde on (10) barajı güçlü iktidar isteğine cevap verebilmenin amaçlarından biri değil mi? Daha iyi değil mi? Güçlü ve tek başlı bir iktidar. Hukukun düzgün ve bağımsız çalıştığı yerlerde, güçlü iktidarın ne zararı var? Şimdi ne olacak? Parlemento seçemedi. Buyurun halk seçsin. Hazretleri, hazır hemen “olmaz”. Peki nasıl olsun? “Benim istediğim olsun” Atanmışlar ve seçilmişler savaşı. Bir ülkeyi seçimle işbaşına gelen iktidar yönetir. Sorumlu odur. Atanmışlar değil. Bizim vergilerimizle maaşlarını ödediklerimiz, bizim seçtiklerimize karşı. Böyle hukuk, böyle sistem nerede var?

Halkı kutuplaştırma çalışmalarının da meyvesi alınmaya başlandı. Başbakanımız artık şehit cenazelerinde bile yuhalanıyor. Çok ayıp. Terörün sorumlusu durumuna düşürüldü. Aslında; Şemdinli’ yle başlayıp, rahip, Hıran Dink, Malatya cinayetleriyle devam eden halkanın, gerisindekilerin ortaya çıkarılmasında gösteremedikleri, cesaretin bedeli, şimdi AKP nin başına, Ulus ve diğer olayları sararak devam ettirecektir ödetilmeye.

Neredeyse, bütün emekli askerler sınıra yığınak yapılmadan önce, terörden AB ve ABD'yi sorumlu tutarak, Irak’a bir an önce girilmesi gerektiğini savunuyorlardı. Hatta, ordumuzda, meclis yetki verirse "Biz hazırız, " diyordu. Bir yandan terörün isteğini "Bizi Irak batağına çekmek istiyorlar, " diye tanımlarlarken, bir yandan Irak’a girme hazırlıklarını tetikliyorlardı. Son olarak "Ulus"taki terör eylemi sonunda, Başbakanımız "Asker isterse izin veririz, " dedi

Şimdi emekli askerler de, Irak’a girmeme konusunda demeç vermeye başladılar. Peki, ne gerek vardı ki bunca tahrike? Bu konular MGK'da konuşulur, şapka öne eğilir ve düşünülür. Ülkemizin menfaati neredeyse ona göre karar alınıp uygulanır. Şimdi Irak’a girilecekse bile, bu artık AKP iktidarı ile yapılmayacak, en azından belli oldu. Fakat kesin olan şudur, oraya girildiği zaman artık "savaş"tır bu. Bu da seçimlerin ertelenmesi demektir.

Üzüldüğüm şey 1919 şartları gibi, olmayan şartlar yaratıldı ülkemizde. Biz bunu haketmedik. Herkese karşı savaşılamaz. Irak’a desteksiz yani ABD’siz girilemez. Yapılacak bir darbe veya Irak’a girme, çok korktuğumuz bölünmeyi de beraberinde getirecektir. Ben inanıyorum ki bunların hesabını, bizi yönetenler yapmıştır. Mutlaka “B” planları vardır.

Foto: arte en blnoc y negro

 
Toplam blog
: 144
: 899
Kayıt tarihi
: 06.02.07
 
 

Gazete ve kitaplara hep tersten göz atar, daha sonra okumaya başlarım. Bu özelliğim devrik cümlel..