Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Ocak '11

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

"BABA, SEVGİ, VİCDAN"

"BABA, SEVGİ, VİCDAN"
 

alıntı.


Binbir hayallerle dünyaya getirdiğimiz çocuklarımıza sunduğumuz hayat, istediğimiz gibi olamıyor ne yazıkki. İnanıyorumki pek çok anne ve baba kuzularından ayrı yaşamak istemez., ama; sabırlar tükenip, yapılacak bir şey kalmayınca, ayrılıklar kaçınılmaz olunca, çocukların en az etkilenmesi, anne -babanın sebep olduğu olumsuzlukları, derin yaralar almadan, hatta hiç yara almadan yaşamaları sağlanmalıdır. Çünkü onlar anne babaların en büyük sorumluluklarıdır. Bırakacakları en büyük mirastır.

Tek başına çocuklarını büyütmek zorunda kalan annelerin varolduğunu biliyorum, dramatik ve acımasızca annelere hiç bir konuda destek olmayan babaların varolduğunu da biliyorum, ama en çok da vicdansız babalar sızlatıyor içimi. Çocuklarına karşı sorumluluklarını yerine getirmeyen babalar, telefonda babalık yapmaya çalışanlar...

Her erkek, çok para kazanabilir, az para kazanabilir, evini geçindirebilir, geçindiremez, herşeyini kaybedebilir, kariyer yapabilir, hoşsohbet olabilir, çocuklarına muhteşem yatırımlar yapabilir, çok çalışıp yorulabilir, çok sosyal olabilir ama BABA olamaz.... babalık yapamaz, Baba olmak için önce vicdan gerekli adama. Sonra, sonrası gelir zaten yüreğinde azıcık merhamet olan insana.

Çocuklar için kahramandır aslında babaları. Onlar o kahramanla birlikte vakit geçirmek isterler, oyun oynamak isterler, sohbet etmek isterler, okuduğu kitabı ona anlatmak isterler, dinlenmek isterler, erkek gibi davranmayı öğrenmek için model görmek isterler babalarını.

Karşılarında yeterince muhatab göremeyince çocuklarda, anneden gelen duygular ağır basmaya başlar. Sokakta kavga eden çocuklar artık birbirlerini "seni babama söylücemm" diye tehdit etmiyorlar. Ne diyorlar peki? "seni anneme söylücemmmm" Çünkü çocuk babayı görmüyor, o nasıl bir kahraman bilmiyor, örnek alamıyor onu, güç alamıyor babadan. Hissedemiyor babanın kahramanlığını. Özdeşim kuramıyor babayla.

Neden? Bazı babalar, çocuklarının sadece fiziksel ihtiyaçlarını karşılamanın babalık olduğunu zannettikleri için. Babalığın parayla olacağını düşündükleri için, Baba olamadıkları için...

Oysa çocukların paradan çok, sarılıp öpülmeye, koklanmaya, babayla oturup uzun sohbetler etmeye, film izlemeye, maç izlemeye ihtiyaçları vardır. Gelişme çağındaki çocukların, erkek gibi davranmayı öğrenmeleri için, modele ihtiyaçları olduğunu da göremiyorlar ne yazıkki...

Para yoksa çocuğu ile nasıl vakit geçireceğini bilemeyen babalar var, inanın var dostlar. Çocuklarının eğitimlerinden, haberi olmayan, ne yiyip ne içtiklerinden bihaber olan, nafakalarını ödemeyen, babalığı paraya endeksleyen babacıklar var maalesef.

Çocukları hep beklemeye almanın, ertelemenin, zamanla çocukların umutlarının tükenmesine sebep olduğunu anlamak istemeyen, parasız da babalık yapılabileceğini kestiremeyen, sevginin parayla olmayacağını anlayamayan babalar...Parayla alınır, verilir mi sevgi? Satılıkmı bu? Ne ilgisi var parayla?

Eyyyyy vicdanlarını nerelerinde taşıdıklarını bilemediğim babalar! Güzel Allahım size vicdan bahşetsin. Bahşetsinki; hayatın devam ettiğini, zamanın çabuk geçtiğini, çocukların çabuk büyüdüklerini, ve ve veeeee SEVGİ'nin ertelenmeye gelmeyeceğini anlayabilesiniz....

.Bana bir masal anlat baba
İçinde denizler balıklar
Yağmurla kar olsun
Güneşle ay

Baba bir masal anlat bana
İçinde bütün oyunlarım
Kurtla kuzu olsun
Şekerle bal

Anlatırken tut elimi
Uykuya dalıp gitsem bile
Bırakıp gitme sakın beni....

http://www.klipizlesene.net/yeni-turku-bana-bir-masal-anlat-baba.html

Sevgiyle, sevginizi hakedenle kalın...

 
Toplam blog
: 184
: 2109
Kayıt tarihi
: 11.03.07
 
 

1974 Bremen doğumluyum. Hayatın Med-Cezir'lerle dolu olduğuna inanırdım; yaşaya yaşaya anladım ki ö..