Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Aralık '17

 
Kategori
Anne-Babalar
 

“Babasın Sen! Dik Dur!”

“Babasın Sen! Dik Dur!”
 

Hafta sonu PembeNar.Com ekibi olarak, İBS Anne Bebek Çocuk Fuarı’ndaydık. 3 gün süren fuara katılım ve ilgi oldukça fazlaydı. Fuarın isminin Anne, Bebek ve Çocuk olmasına bakmayın… babalar fuarın asıl kahramanlarıydı!

Babalar… ah unutulmuş, ah çilekeş, ah görev adamı babalar..

Bu güne kadar aklınıza bir babayı çevirip, baba olmak ile ilgili hislerini, üzerinde oluşan baskıları, sorumluluklarına karşı hissettiklerini sormak geldi mi?

Toplumdaki rollerimiz bize verilmeye başlandığında artık öyle bir döngüye girmiş oluyoruz ki, buna itiraz etme hakkımız bile olmuyor.

Hafta sonu gördüğüm manzara şuydu; babalar elleri kolları dolu, kan ter içinde, mutsuz, mecbur şekilde dolanırken, teknik destek (para), lojistik destek (eşya taşıma), psikolojik destek (evet canım en güzel sen ve bizim çocuğumuz) vermek ile görevliydiler. Belki bir kaçı durumdan mutluydu ancak çoğunun suratında ‘Benim burada ne işim var?’ bakışını görmek mümkün.

Fuar için özel olarak hazırladığımız kitapçıkta Babalara Özel içeriklerimizi gören babalardan gelen tepkiler inanılmazdı! “Aaaaa bizi de düşünen birileri olmuş!”

Gebeliğin başlangıcından itibaren, ‘anne bebek’ odaklı yaklaşımın, doğum sonrasında ‘yeni doğan ve lohusa’ odaklanmasına dönüşerek, ‘anne ve çocuk arasındaki bağ’ konuları etrafında dönmesi babalara nasıl hissettiriyor acaba?

Anneliğin kutsallığı ile iyice kutsallaşan kadının, çocuk ile ilgili hiçbir sorumluluğu kocasına vermemesi sonucunda ‘becerikli baba’ olamayan erkeğin, bir gün aniden ‘sen ne ilgisiz babasın’ etiketini yiyip yargılanması babalara ne hissettiriyor acaba?

Bir babanın ülke değişkenlerine rağmen, kendi psikolojik savaşlarına rağmen aynı doğruda tutum sergilemek zorunda olması, ağlama krizlerine girmek gibi bir lüksü olmaması, dertleştiğinde ‘başarısız’ olarak görülmeye mahkum olması babalara nasıl hissettiriyor acaba?

Acaba “Babasın sen! Dik dur!” cümlesi ile yaşadığı sorunları görmezden gelen, kendi hayatını yaşamaktan vazgeçmiş, önce ailesinin, sonra karısının ve çocuklarının hayal ettiği hayatı yaşamaya boyun eğmiş erkekler ne hissediyorlar?

Hiç düşündünüz mü şekerler?

 

Günün Sorusu:

Erkeklerin toplum tarafından hangi konularda acımasızca yargılandığını düşünüyorsunuz?

 

Papatya Somer

papatya.somer@milliyet.com.tr

instagram.com/papsmood

papatyasomer.com

 

 
Toplam blog
: 104
: 199
Kayıt tarihi
: 09.04.15
 
 

Papatya Somer ..