Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Ocak '17

 
Kategori
Siyaset
 

"Bahçeli Erdoğan'a tuzak kuruyor"

"Bahçeli Erdoğan'a tuzak kuruyor"
 

 
Politika bizim gibi toplumlarda maalesef bir tek amacı için kullanılmıyor. Amacı dışında her şey için kullanılıyor. Bu yüzden de kısaca devletin topluma hizmette kullandığı yol olan politika karmaşık, içinden çıkılmaz, sadece küçük bir zümrenin veya belirli kişilerin hizmetinde bir araç haline geliyor.
 
Başbakan yardımcısı Tuğrul Türkeş’in sarfettiği başlık cümlesi bizi aldı derinlere götürdü. Gerçekten Devlet Bahçeli böyle bir çalışma içindemidir? AKP ye her türlü hücumu yapan, onu yerden yere vuran Devlet bey, bir bakıyoruz en hayati konularda AKP nin yanında yer alıveriyor.
 
En son ne dediğini hatırlayalım. “Anayasa değişikliğine evet diyeceğim”. Oysa yakın bir zamana kadar anayasayı değiştirmeye çalışanları yerden yere vuruyordu. Acaba Devlet beye sürekli u dönüşü yaptıran nedir?
 
Meclis, anayasa değişikliği ile yatıp kalksa da milletin gündemi tamamen farklıdır. Her ne kadar cumhur başkanının özel ve inanılmaz çabası ile AKP yeniden iktidar olmuşsa da bunun bir daha tekerrür etme ihtimali hemen hemen yok gibidir. Yapılan anketler sürekli bir düşüşü göstermektedir. AKP kurmayları kendilerine bu mevkileri bahşeden cumhurbaşkanına son vefa görevlerini yerine getirme çabasındalar. Eğer meclisi fiilen yok eden bir başkanlık sistemine geçilebilirse bundan sonraki hayatlarının sorunsuz devam edeceğini düşündüklerini sanıyorum.
 
Başkanlık için yaptırılan anketlerin %50 ye yakın çıktığı duyumlarını alıyoruz. Tabii daha cumhurbaşkanı bu iş için sahaya çıkmadı. Olasıdır ki, ufak bir farklada olsa sonuçta “evet” çıkabilir.
 
Asıl problem bundan sonra başlayacaktır. Fetö örgütünün devletin damarlarına sızması sırasında hükümet olanların bir kısmı şimdilerde görevden uzaklaştırılmış olsalar da, onlara adli anlamda dokunulmamıştır. AKP içinde hala büyük bir kısımın bu ekipten olduğu düşünülmektedir. Mevcut hükümet ile bunlara dokunulmak hemen hemen imkansızdır. Ancak insanları daha fazla bekletmek te pek mümkün görünmüyor. Olası referandumdan sonra dokuma başlayabilir ve bu da AKP yi bitirir. Doğal olarakda bu yıl sonbaharında yeniden seçim olabilir.
 
Öyle ise Devlet Bahçeli neden AKP yi destekliyor?
 
AKP den -başta Davutoğlu olmak üzere- uzaklaştırılanların bir çoğunun Abdullah Gül ile birlik olduğu, AKP sonrası için yeni bir parti kurma fikrinde oldukları da duyumlar içinde. Bu parti başkanı olacak Abdullah Gül’ün de olası bir başkanlık seçimi için 2019 da Recep beyin rakibi olması, yükselen terör ve ekonomik geriye gidiş ile seçimi kazanması hiçde imkansız değil. Kaldı ki batı, durmuş olan açılım sürecinin Abdullah beyle yürümesine sıcak da bakabilir.
 
Gerçekten Devlet Bahçeli AKP yi destekliyerek cumhurbaşkanına tuzak mı kuruyor dersiniz?
 
 
 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..