Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Nisan '14

 
Kategori
Söyleşi
 

"Başlangıcı Değiştir" Kitabının Yazarı Bahaddin Ersoy" Kitap çıkarmak büyük mutluluk"

"Başlangıcı Değiştir" Kitabının Yazarı Bahaddin Ersoy" Kitap çıkarmak büyük mutluluk"
 

Bahaddin Ersoy


Soru-.Bize kısaca kendinizi tanıtır mısınız? Hangi okulları tamamladınız bugüne kadar? Nerelerde çalıştınız?

Bahaddin Ersoy - Uludağ Üniversitesi İktisat Bölümü mezunuyum. Üniversite süresince farklı alanlarda renkli çalışmalara katılma fırsatı buldum. Çeşitli öğrenci toplulukları, sivil toplum kuruluşları ve derneklerde gönüllü faaliyetlere katılma şansı yakaladım. 2 farklı projelerde gönüllü eğitmenlik yaptım. Şu anda çeşitli kurumlarda ve üniversitelerde kişisel gelişim eğitimleri veriyorum. ‘Başlangıcı Değiştir’ isimli bir kişisel gelişim kitabı yazdım. Genç Gelişim, Beyin Gücü, Genç Öğrenci ve Süper Beyin dergilerinde kişisel gelişim ile ilgili makalelerim yayınlanıyor. Bursa’nın en önde gelen firmalarından birisinde de İnsan Kaynakları alanında Eğitim Sorumlusu olarak çalışıyorum.

Soru- İlk kitabınızı yayınladınız hayırlı olsun. Kitabınızın ismi ve konusu hakkında bilgi verir misiniz ?

Bahaddin Ersoy - Kitabımızın ismi Başlangıcı Değiştir. Okurlarımıza sunmak istediği bakış açısını ise temel olarak şu şekilde ifade edebilirim. ’Yarın yine güneş doğacak. Yeni bir gün bizi tüm ihtişamıyla karşılayacak. Bugünün yarın unutulmayacak ve ‘iyi ki yaşandı ‘ denilecek bir dün olmasını sağlamak için elinden gelenin en iyisini yap! İstediğin geleceği oluşturmak için haydi durma; başlangıcı değiştir…’

Soru- .Bu kitabın hikayesi nedir? Kitabınızın hikayesini anlatır mısınız ?

Bahaddin Ersoy- Kitabımız 6 yıllık bir plan - program ve üç farklı alan çalışması ile okurlarımıza sunuldu. Bu 3 farklı alan bizlere çok net bir sistem sunuyor. İlk adım bilgi. Merak etmek, ihtyiaç hissetmek, okumak, araştırmak ve arşiv oluşturmak. İkinci adım tecrübeler; yani bilgilerin uygulamalara geçirilmesi sonucu elde edilen sonuçlar. Deneme - yanılmalar, hedeflere ulaşma yolculukları. Üçüncü adım ise bilgi ve tecrübeleri paylaşarak herkes için kullanılabilecek bir sisteme dönüştürüp sunmak. Kitabımız bu 3 süreci tamamlayarak özgün bir hikayeye sahip oldu. Kısaca yaşadıklarımızı yazdığımız ve yazdıklarımızı yaşadığımız bir eser Başlangıcı Değiştir.

Soru- Çok genç yaşta kişisel gelişimi önemseyerek özgüven elde etmişsiniz. Bunu nasıl elde ettiniz?

Bahaddin Ersoy- Kişisel gelişim teknikleri ile elde ettim. Üniversite okuduğum şehrin de önemi çok fazla. Üniversite öğrenci toplulukları, şehrin sivil toplum kuruluşları ve dinamik yapısı ifade ettiğiniz özgüveni kazanmama büyük fayda sağladı.

 Soru- .Çok genç Üniversite mezunu olmasına rağmen işsiz siz ise genç yaşta çok mesafe almışsınız . Bunun sebebi kişisel gelişim mi?

Bahaddin Ersoy- Büyük oranda kişisel gelişim. Çünkü kişisel gelişim bize ne zaman, nerede, neyi, kiminle, nasıl ve niçin yapmamız gerektiğini işaret ediyor. Seçim bize kalıyor. Başlangıcı Değiştirmek bizim elimizde. Başlangıcı değiştirmek için de kişisel gelişim rengarenk bir dünyayı bize sunuyor. O nedenle yaşımızın kaç olduğuna bakmaksızın hedeflerimize göre kendimizi geliştirmeliyiz.

Soru- Başka gençler kişisel gelişim dergisi ve kitabı bilmezken siz okur olmayı aşarak kişisel gelişim yazarı olmuşsunuz .Bunda ne gibi etkenler rol aldı.

Bahaddin Ersoy- Üniversite yıllarında çok aktif bir öğrenci olmam. Çok fazla gönüllü çalışmalara katılma fırsatı bularak her alandan etkili isimler ile tanışmam. Kişisel gelişim alanındaki birçok uzman isimle yakından görüşüp; birlikte çalışma fırsatı bulmam en başta sayabileceğim etkenlerdir.

Soru- .Oğuz Saygın gibi saygın bir kişisel gelişim uzmanı ile çalışmak nasıl duygu?

Bahaddin Ersoy- Harika bir duygu. Gurur verici bir tablo. Aynı zamanda sorumluluk yükleyici bir birliktelik. Keyifli ve sürekli gelişim gerektiren tutku dolu bir yolculuk. Hayatımdaki ’iyi ki’ ler alanında çok özel bir alan.

Soru- .Bu kitabınızdan beklentileriniz nelerdir? Kimler nasıl faydalanabilir ?

Bahaddin Ersoy - Kitabımız; üniversite sınavına hazırlanan öğrenci arkadaşlarımız, şu an üniversite okumakta olan ve üniversiteyi hayalindeki yarını üretme merkezi haline getirmek isteyen üniversiteli dostlarmız ve iş hayatında attığı her adımı, rüyalarındaki kariyer için müthiş birer referans haline getirmeye çalışanlar için tasarlandı. 3 adımda kişisel gelişim ismini verdiğimiz özel sistem, herkes için çok açık, net ve uygulanabilir bir durumda. Tüm okuyucularımız kitabımız ile kendilerini keşfetmenin, hedef belirleme ve sonuç almanın son olarak da azim- gayret ve kararlılıkla kişisel gelişim yolculuğuna çıkmanın yöntemlerini arayabilirler. Başlangıcı değiştirerek istedikleri sonuçları elde etmenin keyfini çıkarabilirler.

Soru-. Gençlerin çoğu kitap çıkarmak istiyor. Bunu nasıl karşılıyorsunuz ? Kitap çıkarmak insana ne kazandırır?

Bahaddin Ersoy- Çok etkileyici ve mutluluk verici buluyorum. Genç yaşta yazar olmak çok heyecan verici ve alkışlanası. Bununla birlikte yazılan eserin okur tarafından beğenilmesi ve devamının gelmesi için kaliteli bir sanatkarlık yapılması gerektiğini düşünüyorum. Öte yandan kitap çıkarmak insana en başta kendini gerçekleştirme mutluluğu, çok büyük bir özgüven, tarifsiz bir motivasyon ve eşsiz bir başarı duygusu kazandırıyor.

 Soru- 1 Kitabınız hakkında başka neler anlatacaksınız ?

Bahaddin Ersoy-Kitabımızla ilgili son paylaşımlarımı önsöz kısmından yaparak okurlarımıza buradan bir davet sunmak isterim.
’Yeni şeyler söylemek için yeni bir başlangıç yapmak gerek. İstediğimiz sonuçları elde etmek için ise başlangıcı değiştirmek… Hayallerimizi hedefe, hedeflerimizi de istediğimiz sonuçlara dönüştürmenin yöntemlerini kişisel gelişim ile bulabiliriz.’ Şimdi, istediğimiz sonuçları almak için bu adımı atmanın tam zamanı… Haydi, durma; başlangıcı değiştir…


 Selamlar

 
Toplam blog
: 1096
: 1558
Kayıt tarihi
: 28.12.07
 
 

1967 Tokat'ın  Pazar ilçesi doğumluyum. İşitme engelliyim. İstanbul Üniversitesi iktisat Fakültes..