Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Ekim '08

 
Kategori
Futbol
 

"Batuhan Karadeniz milli takımda olmalı" demiştik, oldu!

"Batuhan Karadeniz milli takımda olmalı" demiştik, oldu!
 

Görünen o ki, Batuhan'ı yakın zamanda A Milli Takım formasıyla izleyeceğiz.


Millilerimizin 10 Eylül'de Şükrü Saraçoğlu Stadında oynadığı ve sahadan 1-1 beraberlikle ayrıldığı Belçika maçı hepimizde hayal kırıklığı yaratmıştı. Hatırlayacaksınız o maç sonrası kaleme aldığımız yazıda kapalı ve kalıplı Belçika savunmasını aşmakta zorlandığımızı saptamış ve hiç olmazsa kenarda bir “pivot santrfor” bulundurmanın millilerimize bu tür maçlarda fayda sağlayabileceği yönünde fikir jimnastiği yapmıştık. Bu anlamda “Belçika beraberliği sürpriz mi?” başlıklı yazımızın en ilginç bölümü ise şöyleydi:

“Belçika karşısında millilerimizin sergilediği hücum kısırlığı ve sağlam Belçika savunmasını aşmaktaki sıkıntımız, belki de Türk futbolu adına farklı bir tartışmayı başlatmayı gerektiriyor. Dünya futbolunda on yıl önceki önemini kaybetmiş olsa da kimi zaman tüm takımlar "pivot santrfor" ihtiyacı hissediyorlar. Biz Hakan Şükür'ün etkinliğini kaybetmesinden sonra bu dosyayı rafa kaldırdık ama Belçika önünde bu tip bir santrfora sahip olsak oyunun gidişatını değiştirebilirdik. Bu noktada Türk futboluna büyük hizmetleri dokunmuş Hakan Şükür'ün başarılarını yenileyebilecek hatta belki de onu geçebilecek potansiyel bir yıldız adayına, Batuhan Karadeniz'e dikkat çekmek isterim. U21 takımıyla başarılı bir grafik çizen Batuhan, Wayne Rooney ve Theo Walcott'un 17 yaşlarında milli takım forması giydiği futbol dünyasında neden A milli formayı giymesin? Bunun için hiçbir fizik eksiği bulunmayan genç golcünün önündeki tek problem mental olarak hazırlanması. Bu konuda hem Beşiktaş Kulübü'ne hem de milli takım teknik heyetine görev düşüyor. Oyun yapısı ve fizik özellikleri itibariyle Batuhan üzeri hiç düşünmeden çizilebilecek oyunculardan biri değil.”

2010 Dünya Kupası eleme grubu maçında 11 Ekim'de İstanbul’da Bosna-Hersek’le, 15 Ekim'de deplasmanda Estonya ile karşılaşacak A Milli Takım’ın kadrosu 4 Ekim'de Fatih Terim tarafından açıklandı. Açıklanan kadroda şu futbolcular yer alıyor:

Kaleciler: Volkan Demirel (Fenerbahçe), Serdar Kulbilge (Kocaelispor), Tolga Zengin (Trabzonspor)

Savunma oyuncuları: Gökhan Gönül (Fenerbahçe), Serdar Kurtuluş (Beşiktaş), Sabri Sarıoğlu (Galatasaray), Servet Çetin (Galatasaray), Ceyhun Gülselam (Trabzonspor), İbrahim Kaş (Getafe), Gökhan Zan (Beşiktaş), Hakan Kadir Balta (Galatasaray), Çağlar Birinci (Denizlispor), Uğur Boral (Fenerbahçe)

Orta saha oyuncuları: Gökdeniz Karadeniz (Rubin Kazan), Kazım Kazım (Fenerbahçe), Aydın Yılmaz (Galatasaray), Ayhan Akman (Galatasaray), Mehmet Aurelio (Real Betis), Emre Belözoğlu (Fenerbahçe), Nuri Şahin (Borussia Dortmund), Mehmet Topuz (Kayserispor), Caner Erkin (CSKA Moskova), Arda Turan (Galatasaray)

Hücum oyuncuları: Halil Altıntop (Schalke 04), Mevlüt Erdinç (Sochaux), Batuhan Karadeniz (Beşiktaş), Gökhan Ünal (Trabzonspor), Mehmet Yıldız (Sivasspor)

Elbette ki bu durum Batuhan'ın formayı sırtına geçirip ilk maçtan sahaya çıkacağı ve atacağı gollerle milli takımı sırtlayacağı gibi bir anlam taşımıyor. Ancak A Millilerle birlikte kampa katılmak, o havayı solumak ve Fatih Terim yönetiminde kariyerinde yeni basamak çıkmak genç golcü için çok yararlı olacak. Benim Batuhan hakkında emin olduğum şey, kafasını futbola verir ve magazinel bir kişilik olmaktan kaçınırsa Türk futbol tarihinin en büyük golcüleri arasına adını yazdırabilecek potansiyele sahip olduğudur.

"Belçika beraberliği sürpriz mi?" başlıklı yazıma göz atmak isteyenler;
http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=131386 adresini ziyaret edebilirler.

 
Toplam blog
: 235
: 717
Kayıt tarihi
: 21.06.06
 
 

Yazar 1976 yılında İstanbul'da doğdu. Tüm eğitim ve öğretim hayatını burada tamamlayarak, 1999 yı..