Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Eylül '10

 
Kategori
TV Programları
 

‘Bay Tahmin’in ‘Bay Doktor’a dönüşümü...

‘Bay Tahmin’in ‘Bay Doktor’a dönüşümü...
 

İzlenmesindeki keyif ve heyecandan çok para kazandırma özelliğiyle, kitleleri ekran başına çeken spor karşılaşmaları, sayısız spor programının da yapılmasına sebep oldu. Gerek maç yorumları, gerekse iddia tahminleriyle ilgili pek çok yapımın içinden en ilgi çekici olanı, TV 8’deki ‘Bay Tahmin’! Murat Özarı ve Fikret Engin tarafından sunulan program, Cumayı Cumartesiye bağlayan gece saat 01.15’de ve Cumartesi sabah 09.30’da ekrana gelmesine rağmen oldukça rağbet görmekte. Türkiye ve Avrupa liglerindeki takımlardan ayrıntılı bilgiler verip altın kupon tahminleriyle izleyiciye tavsiyelerde bulunan ekranın renkli ikilisi, spor dışındaki konulara el atmaktan da geri durmuyor.

Neslihan, Nagehan ve Manolya’nın, gece yarısı kendilerini izleme nedenini, kendilerinin spor dışı konuşmalarına bağlayan Murat Özarı banko maç tahmini yaparken göbek yağının nasıl eritileceğini de anlatıyor. Turp yemenin sivilcelere iyi geleceğini söyleyen ‘doktor’ tahminci, renk ayırımı yapmadan bolca turp tavsiye ediyor. Alt-üst arasında bocalayıp iddiaya paraları kaptırarak ‘ayva’ yiyenlerin, sıkıntıdan çıkarttıkları sivilcelere karşı iyi bir reçete!

Fikret Engin’in ‘çok önemli’ sorularını, seri anlatımları sırasında ele alıp cevaplayan Murat Özarı, zayıflamak ve özellikle basen yağlarından kurtulmak isteyenlere, bolca yağsız yoğurt yemelerini önermekten de kendini alamıyor. Parasızlıktan kız isteyemediği için banko maç tahmini bekleyenlerin cicim ayları geçince olacaklarla ilgili, nasihatler aldığı programda ‘neşe’ zirvede!

Yarım saatte bir maç yorumlayan Fikret Engin, ‘Hamama giren terler. Bizi izliyorsanız biraz terleyeceksin’ sözleriyle sabırsız iddiacıları dizginlerken, Murat Özarı da hararetlenip bunalanlara kivi ve limonla serinleme yollarını öğretiyor. Koşmakla yürüyüşün fayda noktasında yarıştırıldığı, sivrisineğe karşı zeytinyağının önerildiği ‘Bay Tahmin’, ‘Bay Doktor’a dönüşüp hanımların gönlünü hoş ederken tahmin bekleyen beyleri de sabır testine sokuyor!

Anibal Güleroğlu

 
Toplam blog
: 1210
: 1542
Kayıt tarihi
: 10.04.10
 
 

İstanbul'da başlayan yaşamım, eski İstanbullu ailemden edindiğim kültürle gelişti. Birinciliklerl..