Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Mayıs '12

 
Kategori
Spor
 

Bayan taraftar farkı

 Bayan taraftar farkı
 

 

Ülkemizde futbol sezonu bitti. Futbol meraklıları artık 8 Haziran'da Polonya ve Ukrayna'da başlayacak Avrupa Şampiyonasına yoğunlaşacaklar. Orada fotoğrafın solunda gördüğümüz gibi renkli görüntülere tanık olacağız.  
 
Ancak ülkemizde bazı takımlarımız sezon başladığında eğer maçlarının tamamen seyircisiz oynanması hakkında  Futbol Federasyonu tarafından yeni bir karar alınmazsa kendi sahalarında oynayacakları ilk birkaç maçı kadınlar ve çocuklar önünde oynayacaklar. 
 
Türkiye Futbol Federasyonu, önemli bir ilke imza atarak, 2011-2012 sezonundaki Süper Lig maçlarında saha kapatma cezası alan kulüplerin maçlarını kadın ve çocuk taraftarlar önünde oynaması kararını almıştı. Bu kararın başlıca sebebi olarak da, futbolda küfürü ve şiddeti ilk etapta en aza indirmek, ikinci etapta yok etmek geliyordu. Nitekim sezon boyunca çok sayıda maç, kadın ve 12 yaş altı çocuk seyircilere oynandı.
 
Ancak zamanla kadın seyirciler de erkekler gibi küfür etmeye ve ayıp hareketler yapmaya başladılar. Bunun sonucunda da saha kapanması dolayısiyle ceza alan kulüpler bu defa kural gereği para cezası ödemek zorunda kaldılar. Yani, saha kapatma cezası almışsın, ama boş tribünler yerine kadınlar ve çocukların izlediği maçta oynuyorsun ve bir de para cezası ödeyeceksin. Olan kulüplere oluyor tabii ki..Yakında kadın seyirciler koltukları kırıp, sahaya atarlarsa şaşmamak gerekir. Bu durum karşısında önümüzdeki sezon federasyon belki de bu kararını tekrar gözden geçirmek zorunda kalır.
 
Avrupa'da da maçlar oynanıyor ama herkes kendi takımını, müzik aletleriyle, tezahüratla teşvik ediyor. Hele bayan seyirciler. Yandaki fotoğraf her şeyi anlatmıyor mu?
 
 
Toplam blog
: 974
: 3444
Kayıt tarihi
: 16.01.07
 
 

2017 Basın özgürlük endeksine göre 180 ülkeden 155. sırada olan ülkemizde yemek tarifleri  ve tel..