Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Mayıs '13

 
Kategori
Güncel
 

"Bayrak emekçide"

"Bayrak emekçide"
 

Korkunun Ecele Faydası yok..


Sabahın 07,30’unda başladılar, felaket tellallığına.

Yok İstanbul’da 1 Mayıs gösterileri olaylı geçecekmiş,

Yok polis müdahale edecekmiş,

Yok "falan yere bağlanıyoruz oradaki gelişmeler nasıl polis müdahale etmeye başladı mı?."

Şimdiki görüntülerimiz polisin tazyikli su kullandığını göstermekte, bir gazeteci fenalaştı arkadaşları yardımına koştu.

30.000 polis ile 1 Mayıs’ta Taksim Alanına gidenler engellenecek, gerekirse zor kullanılacak vs.vs.

Yandaş ve satılmış görsel medyadan bahsediyorum.

İşçi Sınıfının  AKP’nin kabusu olabilecek şekilde 1 Mayıs gösterisi yapmalarını engellemek için olmadık numaralar çevirdiler. Sanki insanlar harbe gidiyor da, poliste çok abartılı bir şekilde bu insanları engelleyecek, orantısız gücün en vahşisini kullanacak.

Sadece açık açık "Kardeşim gitmeyin yoksa polis sizi darmadağın edecek" demedikleri kaldı.

O da yetmemiş olacak ki, İstanbul Valiliği döneminden kendisini çok iyi tanıdığımız İçişleri Bakanı,  otobüs seferlerini iptal etti, vapurları durdurdu, metroyu durdurdu, özel otobüs firmalarını tehdit etti vs.vs.

Amaç Taksim’e ulaşılmasın, 1 Mayıs kutlanmasın, buna bağlı olarak işçi sınıfı polisle çatışan ortalığı kargaşa alanına çeviren  “anarşist” bir kitle olarak halka sunulsun.

Bu işin İstanbul ayağı, İzmir ve diğer şehirlerimizdeki 1 Mayıs kutlamalarının en gerçek haberlerini  Aydınlık’tan ve Ulusal Kanal’dan öğreniriz nasıl olsa.  

İşçi Sınıfının Devrimci taleplerini, en doğru ve yalın bir şekilde halka yansıtacakları platformlar olan 1 Mayıs alanlarından korkmakta haklıdır AKP ve Tayyip Erdoğan. Ve engellemek için elinden geleni ardına koymamakta da haklıdır.

Ama nereye  kadar.

Korkunun yok oluşa faydası varmıdır?.

Tayyip Erdoğan ve tüm işçi düşmanları bu işin engellenemeyeceğini bilmiyorlarmı?.

Cumhuriyet ve Emek Birlikteliğinin düzenlediği; İşçi Partisi, TGB ve ADD ile bir çok sendikanın öncülük ettiği 1 Mayıs Tandoğan Mitingi AKP’nin korkularının hiç te abartılı olmadığının en güzel kanıtı oldu bu gün.

Zaten 23 Nisan Milli Merkez Kurultayından sonra sinirleri iyice laçkalaşan ve çoban koyun edebiyatı ile sağa sola saldıran Tayyip Erdoğan, on yılda ağzına bir kez bile almadığı İşçi Partisi gerçeğini 10 dakikalık konuşma içinde tam 13 kez İşçi Partisi diyerek  bu konudaki endişe ve korkularını gün yüzüne çıkardı. Yok MHP İşçi Partisi’nin oyuncağı olmuşmuş, yok CHP İşçi Partisine teslim olmuşmuş.

Tabi bu konuşmaları MHP ve CHP parti yönetimlerine söylüyor ama asıl telaşının; Bu partilerdeki yurtsever, Vatan, Emek, Namus’tan yana olan kitlelerin İşçi Partisine akmakta olduğu gerçeğinden kaynaklandığını saklayamıyor. Ne kadar demogoji ve ajitasyon ustası olursa olsun bakışları ve orantısız tepkisi  bu korkuyu ele veriyor.

19 Mayıs’larda, 29 Ekim’ler de, 10 Kasım’larda, 8 Nisan’larda, meydanlara toplanan, barikatları yıkan Yurtsever Cephenin Tayyip Erdoğan’ın sinirlerini iyice bozduğunu biliyorduk. Hele daha birkaç gün önce Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nin çevresinde toplanan 10 binlerin gerçekleştirdiği Milli Merkez Kurultayı bardağı taşıran son damla oldu onlar için acilen bir şeyler yapmalıydılar ve Milli Merkez Kurultayı coşkusu 1 Mayıs’ta Alanlara yansımamalıydı.

O yüzden tüm copunu, gazını, tazyikli suyunu bir tehdit unsuru olarak kullanıp ve satın aldığı medya kanalı ile bu tehditi abartılı bir şekilde lanse ettirerek Devrimci İşçi Sınıfı’nın Meydanlara akmasını engellemeye çalıştı.

Ama beceremediler yüzlerine gözlerine bulaştırdılar ve halkın karşısında komik durumlara düştüler. Bu tür Faşizan hesapların ve baskıcı yöntemlerin kaderi hep böyle olmuştur, böylede olacaktır.

İşte Tandoğan’da çok coşkulu bir kalabalık vardı bu gün ve 10’a yakın CHP Milletvekili, DSP Genel Başkanı, ADD Genel Başkanı, Sendikalar, Baro Başkanı, TGB ve Tabi ki İşçi Partisi ile korkunun ecele faydasının olmadığını gösteren çok görkemli bir Miting düzenlendi.

Tayyip Erdoğan’ın 2014  1 Mayıs’ını görüp görmeyeceğinden kuşkuluyum, ama hasbelkader görse bile getirmeye çalıştığı Sultanlık Sisteminin ve ülkemizin bölünmesini sağlayacak yeni Anayasanın bu günden itibaren tarihin çöplüğüne atıldığından hiç kuşkum yok.

Yaşasın 1 Mayıs,

Yaşasın Ülkemizdeki Vatan, Namus ve Emek’ten yana olan Yurtsever güçler.

Yaşasın Milli Merkez,

Yaşasın İşçi Partisi..

Saygılar..

1 Mayıs 2013

 
Toplam blog
: 243
: 760
Kayıt tarihi
: 26.03.07
 
 

1957 Kars doğumluyum. Emekliyim. Gazi Üniversitesi İİBF İşletme bölümü ön lisans mezunuyum. Yazı ..