Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Haziran '09

 
Kategori
Güncel
 

"Belge" üzerine senaryolar.

1- Belge gerçektir

2- Belge sahtedir.

Öncelikle belgenin sahte olduğunu varsayalım. Bu sahte belge hangi amaçlarla hazırlanmış olabilir:

A- Taraf gazetesini faka bastırmak için kurgulanmış bir tuzak. Bu gazeteye yapılan servisleri, kaynakları tespit etmek için de, hazırlanmış bir yemdir...

B- Sadece, kamuoyundaki tepkiyi ölçmek, dengeleri anlayabilmek için araştırma amaçlı oynanmış bir oyun...

C- Ergenekon belgelerinin de, bu belge gibi, saçma, düzmece, sahte olduğu çağrışımı uyandırmak için hazırlanmış veya hazırlattırılmış bir belge

D- Bazı olayların gelişmelerin üstünü örtmek veya yem olarak hazırlanmış bir belge

E- Olayları, gelişmeleri provoke etmek için hazırlanmış bir belge...

F- Bazı cemaatların adamları tarafından hazırlamış veya hazırlatılmış incelikleri ve teferruatları düşünülmemiş sahte bir belge.

G- Ordumuzu ve hükümetimizi karşı karşıya getirip, bir sıkıntı yaratılmasını isteyenler tarafından oluşturulmuş bir belgedir. Ajanların işi olabilir.

H- Belge, askeri terimlerle, kodlarla, şifrelerle oluşturulmadığına göre,açıktan açığa isimler belirtildiğine, güvenliği olmayan bir belge olduğuna, Taraf gazetesine de servis yapıldığına göre bu belge, amatör ajanlar tarafından bir çok nedenlerle hazırlanmış olabilir.

I- AKP ile Fetullah Gülen'i, aynı yolda, aynı çatıda göstermeyi,yapışık göstermeyi, meşrulaştırmayı, topluma böyle bir amaç vermeyi, orduyu toplumun gözünde yermeyi amaçlamak için hazırlanmış ve hazırlatılmış bir belge...

Şimdi gelelim, belgenin gerçek olduğu varsayımına:

A- Belge, Genelkurmayın içinde birkaç kişinin, tepkilerini dile getirmek için kendi aralarında yaptığı bir fikir teatisi taslağı

B- Belge gerçektir. Belge," Fetullah Gülenden kurtulma" başlığını taşıyordu. Sonradan bu belge üzerinde birileri tahrifat yaparak, AKP'yi de ekledi.

C- Bu belge gerçektir. Açık ve net bir başlık kullanılarak ordu içinde eğilimleri tespit etmeyi amaçlamış bir çalışma olabilir.

Sonuç olarak: Ben bu belgenin Genelkurmayın içinde hazırlandığına inanmıyorum. Askeriyede şifreler vardır. Parolalar vardır. Böyle uluorta bir belge, askeriyenin işi olamaz.

Bu belge dışarda hazırlanmış ve askeriyenin dosyaları arasına kasıtlı veya bilerek bir yem olarak, askeriyenin içindeki muhbirleri yakalamak için de konulmuş olabilir.

Benim yazdıklarım birer varsayımlardan ibarettir. Hepsi bir hayal ürünüdür.

Umarım herşey yoluna girer.

 
Toplam blog
: 1410
: 1053
Kayıt tarihi
: 04.11.06
 
 

Emekli öğretmenim ve  emeklemeye devam ediyorum.  Emeklilik yaşamın sonu değil, yaşama yeni amaçl..