Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Ocak '08

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

'Ben' ve 'gurur' arasına sıkışan ilişkiler

'Ben' ve 'gurur' arasına sıkışan ilişkiler
 

http://harikayaa.com/wp-content/uploads/2006/04/imkansiz-ask.jpg


Size benzemesini istediğiniz sevgiliyi sevebilir mi siniz?

Sorguladığınız olur mu hiç neden sevgilinizin sürekli olumsuz yönlerini ileri sürmenin ne işe yaradığını?

Sorgulamayız çoğu kez, önemli olan ‘ben’i tatmin etmektir. Ve ‘ben’ size sürekli haklı olduğunuzu söyleyecektir. Siz içinizdeki ‘ben’i öldüremezken sevgilinizin içinde bir yerlerde saklanmış ‘gurur’ ortaya çıkacaktır ve çatışma kaçınılmazdır artık.

Ben ve gurur sizden baskın çıkacak ilişkiniz bir açmazlar sinsilesine dönüşecektir. Eğer boyun eğerseniz ‘ben’ ve ‘gurur’a!

İlişkilerimizi geliştirmek için elimizden geleni yaparız. Bazen gösterdiğimiz çabalar sevgilimizin boğazına basmamıza neden olsa da vazgeçmez sonuna kadar ısrar ederiz.

Anlatmak gerekiyordur sevgiliye nasıl biri olduğunuzu. Yıllar geçse de değişmez bir tutumdur bu. Sevgiliniz de boş durmuyordur, onun da size kendisini anlatması gerekmez mi?

Gerekir. O da size bir şeyler anlatmaya çalışıyordur ısrarla. İlişkilerin olmazsa olmazıdır bu garip huy.

Bir şey anlatılacak!

Ne olursa olsun, sevgiliniz hangi şartlar altında yaşarsa yaşasın önemli değildir. İlla anlatılacak, küçük büyük her şey, her ayrıntı anlatılacak…

Oturulur konuşulur saatlerce, tüm aşıklar bilir anlaşmak mümkün değildir konuşarak. Bizi biz yapan huylardan hatalardan vazgeçersek biz artık biz olamayız ki!

Peki sevdiğiniz kimdir olmasını istediğiniz kişi mi?

Yoksa sizin sevdiğiniz fakat her daim kendisi gibi davranan kişi mi?

Bazen birbirine karışır düşünceleriniz, bilemezsiniz kimi neyi sevdiğinizi. Size göre hata yapan, yanlış davranan kişiyi mi sevmiştiniz yoksa tam tersi bir şeyi ‘kendinizi’ mi sevmiştiniz?

Kendinizi sevseniz sevgiliye ihtiyacınız olmazdı. Olduğuna göre kendinizden başkasını sevme ihtiyacınız var demektir ki; o zaman sevgilinizi değiştirirseniz kendiniz sevmiş olmaz mı sınız?

Evet tam anlamıyla kendinize dönüştürmek istediğiniz şey bir süre sonra siz olacaksa sevgiliniz olmayacaktır. Buna katlanabilir misiniz?

Büyük ihtimalle katlanılamaz, ne siz ne de aşık olduğunuz kadın üstesinden gelebilir böyle bir ilişkinin.
Murat AYDEMİR

 
Toplam blog
: 127
: 902
Kayıt tarihi
: 06.12.07
 
 

Gazeteciliğe az çok bulaşmış, memleket meselelerini ve dünya gündemini takip eden, okuyan yazan b..