Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Mayıs '14

 
Kategori
Kitap
 

"Ben Şems" romanını okudunuz mu?

"Ben Şems" romanını okudunuz mu?
 

Yasemin BÜLBÜL'ün Paradoks Yayınlarından çıkan "Ben Şems" adlı romanı...


2013 Malatya 2.Ulusal Anadolu Kitap Fuarında Süreç Yayınevi’nin standında yazar Yasemin BÜLBÜL’le tanışma fırsatı buldum. Aslında gecikmiş bir tanışmaydı bu. “Ben Şems” kitabından da haberdar olmam ancak yazarla tanışmamdan sonra oldu. Yasemin BÜLBÜL, Malatya’nın yetiştirmiş olduğu güzide yazarlardan biri. Çocuk, genç ve yetişkin birçok yaşta okuyucunun raflarında Yasemin BÜLBÜL’ün kitapları yer alıyor. Yasemin BÜLBÜL, romanda olduğu kadar çocuk edebiyatında da son derece başarılı bir yazar. Zaten bu edebiyat yolculuğuna da çocuk öyküleri yazarak başlamış. ”Otogar Kedileri, Kız Kalesinde Macera, Bir Günlük Özgürlük, Mitra’nın Işığı, Kovuklu Çınar Düşü” adlı çocuk öykü kitaplarını kaleme almış. Çocuk öykülerinde büyük başarı yakalayan yazar son dönemde de yazdığı romanlarla iyi bir çıkış yaptı.2012 yılında Mola Kitap’tan çıkan “Son Saltanat Ertuğrul” adlı tarihi romanından sonra yayımlanan “Ben Şems” kitabı usta kalem Yasemin BÜLBÜL’ün 2013 yılında Paradoks Yayınlarından çıkan son romanı.
       “Ben Şems”, 472 sayfadan ibaret olup gayet akıcı ve sürükleyici bir roman olmanın yanı sıra çeşitli bilgilerle de dolu bir kitap olma özelliği taşıyor. Okuyucu tarafından büyük ilgi gördü. Yazar bu kitabında Şems-i Tebrizi’ye ve Mevlana’ya ait bilinen ve bilinmeyen birçok şeyi ve o dönemi detaylarıyla roman tadında okuyucuya sunmaktadır. Birçok kaynaktan yararlanarak “Ben Şems”i kaleme alan yazar, yazdığı bu romanda gerçeklerden beslenmiş ve kurguyu son derece ustaca hazırlamıştır. Şems’i ve Mevlana’yı bu kitabında bize detaylarıyla anlatmaya çalışmış, birçok okuyucunun da yüreğine aşkla dokunmuş, Mevlana’ya ve Şems’e olan özlemi böylece bir nebze de olsa romanıyla gidermeye çalışmıştır.
        Yasemin BÜLBÜL, kitabı birinci kişinin ağzından yani Şems’in ağzından kaleme almış. Şems-i Tebrizi’yi, Mevlana’yı, Hacı Bektaş-ı Veli’yi, Kimya’yı ve daha birçok kişiyi Şems kendi gözünden anlatmaktadır. Mevlana ile tanışmasından ayrılmasına kadar, Kimya ile evliliğinden onu zehirletip öldürmesine kadar birçok olay Şems’in ağzından satırlara taşınmış. Kitabı okuduktan sonra eminim birçok okuyucu benim gibi bu kitabın etkisinden uzun bir süre kurtulamayacak. Zaten kurtulmak da istemeyeceksiniz. Her kitapseverin rafında bulundurması gereken bu kitabın gerçekten okunması ve anlaşılması gerekiyor.
        Kitabı ilk kez elinize aldığınızda kapak tasarımı en başta ilginizi çekiyor. Daha sonra sayfalar ardı ardına elinizde dönüyor ve bırakmak istemiyorsunuz. Şems’le ve Mevlana ile ne kadar geç tanıştığınızı da böylece görmüş oluyorsunuz. Daha önce edindiğiniz bilgiler hep yarım yamalak kalıyordur beyninizin kıvrımlarında. Kitabı okuduktan sonra her şey sil baştan yazılıyor beyninize ve tabi ki yüreğinize de.. Büyük bir heyecan içinde hiç sıkılmadan merakla okuduğum ve etkilendiğim “Ben Şems” kitabı, beni Mevlana’ya hatta Mevlana’dan da önce Şems-i Tebrizi’ye daha çok yaklaştırdı. Şems-i Tebrizi’yi ve Mevlana’yı her yönüyle tanıma fırsatı buluyorsunuz. Şems’in doğumundan nasıl büyüdüğüne kadar, güttüğü davadan Kimya ile olan aşkta düştüğü hataya kadar ve daha yaşanan birçok olayı ve detayı kitapta bulabiliyorsunuz. Ayrıca Mevlana’nın Şems’le tanışmasından onsuz bir hiç olduğunu görmesine kadar, güzeller güzeli kızı Kimya’yı çok sevdiği Şems’le evlendirip sonra da tıpkı Şems’in düştüğü hataya kendisinin de düşerek Kimya’nın ölümünden Şems kadar kendisinin de sorumlu olmasına kadar birçok şey bu kitabın satırlarında Yasemin BÜLBÜL’ün kalemiyle ifade bulmuş. Kitap tabii ki sadece bunlardan ibaret değil. Daha birçok şeyi bulacaksınız okuduğunuzda.
        Yazarlığın yanı sıra aynı zamanda eğitimci de olan sayın Yasemin BÜLBÜL’e bu edebiyat yolculuğunda göstermiş olduğu başarıdan dolayı kendisini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.

 
Toplam blog
: 46
: 1156
Kayıt tarihi
: 07.05.13
 
 

1977 doğumlu. Atatürk Üniversitesini bitirdi.Öğretmenlik ve yöneticilik yaptı.2007'de Ankara Üniv..