Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Temmuz '14

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

“Bence” Dini

“Bence” Dini
 

“BENCE” DİNİ


Günümüz insanı artık her şeyi “bence “ diyerek anlatmaya başladı. Bence böyle olmalıydı, bence şunu yapmalıydın vb. konuşmaları çokça duyar olduk. Artık konuşmalarımızın başlıca edatı “bence”.

İşin garip tarafı artık “bence”, dini alanda da hızla kendini göstermeye başladı. Artık insanlar dini tartışmaların sonunda mutlaka bir “bence” diyor.

Merak ettiğiniz bir dini konu hakkında konuşuyor, bilgilerinizi paylaşıyor, temel kaynaklara atıfta bulunuyorsunuz ama karşınızdaki dinin hiçbir temel kavramına dikkat etmeden “bence” diyerek işin içinden çıkıyor mu? İşte o “ bence dini ”ne mensup.

Aynı tartışmayı başka bir disipline ait konu üzerinde yapsanız( örneğin matematik )ve muhatabınız temel kavramlardan hiçbirine bakmadan (sayı, rakam, denklem vb.) “bence” diyerek işin içinden çıkmaya çalışıp akıl yürütme yapsa ne düşünürdünüz?

Dinin temeli belli. Din konuşulacaksak kitap, sünnet, icma ve kıyasa bakarız ve bu çerçevede konuşuruz. Matematik konuşuyorsak onun temel kavramlarına uygun konuşuruz.

Maalesef bizler inandığımız gibi yaşayamadık, şimdi yaşadığımız gibi inanmaya başlıyoruz.

Sosyal bir gözlem olduğu için yazının sonunu sizin bitirmenizi istiyorum. İşte seçenekler:

A)  Allah bizi “bence”lerden korusun

B)  Bence de böyle

C)  Sence öyle

 
Toplam blog
: 27
: 1841
Kayıt tarihi
: 04.04.13
 
 

Marmara üniversitesi psikolojik danışmanlık ve rehberlik bölümü mezunuyum. Araştırmayı  ve yazmay..