Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Haziran '14

 
Kategori
Haber
 

"Bilim Ajanları" Bodrum Yelkenli Okul Gemisi'nde "Takım olma ve Liderlik" kampıyla ödüllendirildi !

"Bilim Ajanları" Bodrum Yelkenli Okul Gemisi'nde "Takım olma ve Liderlik" kampıyla ödüllendirildi !
 

Hayal Ettiler, Meraklandılar ve Başardılar !


Bilim Ajanları Bodrum Okul Gemisi'nde Takım Olma ve Liderlik Kampı İle Ödüllendirildi.

Bilim ve Teknoloji Haftası’nda düzenlenen “Merakla Başladı, Hayalle Zenginleşti, Bilimle Gerçekleşti.” temalı resim yarışmasında dereceye giren 12 öğrenci Bodrum Yelkenli Okul Gemisi’nde iki günlük eğitim kampı ile ödüllendirildi.

Denizcilik eğitimi ve sevgisi öğretmek amacıyla hizmet veren STS Bodrum Yelkenli Okul Gemisi, denizlerine sahip çıkacak, ülke ekonomisine katkı sağlayacak, denizlerin kirlenmesine ve kirletilmesine engel olacak gençler yetiştirebilmek amacıyla eğitim programları düzenlenen yüzen bir okul. Bu okul son olarak, 7-14 Mart Türkiye Bilim ve Teknoloji Haftası içerisinde, 9 Mart’ta gerçekleşen “Bodrum Merak ve Bilim Eğlence Günü” kapsamında “Merakla Başladı, Hayalle Zenginleşti, Bilimle Gerçekleşti.” temalı resim yarışmasında, doğaya ve insanlığa faydalı bilimsel tasarım hayalini resme aktaran ilköğretim öğrencileri arasından seçilen 12 Bilim Ajanı öğrenciyi ağırladı. Cumhuriyet tarihinin ilk ve tek yelkenli okul gemisi olan Bodrum Yelkenli Okul Gemisi’nde 21-22 haziran tarihlerinde iki gün konaklamalı yelken sporu öğrenen, “Bilim Ajanları ile Takım Olma ve Liderlik Deniz Kampı” eğitimi ile ödüllendirilen öğrenciler, kamp süresi boyunca pek çok dalda alanında uzman eğitmenlerce bilgilendirildiler.

Kampa katılan öğrenciler, bilimin ışığında, alanında uzman eğitmenlerin kontrolörlüğünde doğa ve insan odaklı, macera ve serüven dolu iki günlük bir eğitimin heyecanını ve tecrübelerini yaşadılar. Kampa, Bodrum Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı ilköğretim okullarından 12 ‘Bilim Ajanı’ öğrenci katıldı. 7-13 yaş aralığında çocukların bireysel olarak katıldıkları ‘Bilim Ajanları ile Takım Olma ve Liderlik Deniz Kampı’nda; öğrencilere, kamp boyunca yaptıkları fiziksel ve zihinsel faaliyetler ile veri toplama, gözlem yapma, varsayım kurma, sonuç çıkarma, tümevarım,  kaynağın güvenirliğini sorgulama, yaratıcı düşünme, problem çözme ve analitik düşünme becerileri gibi pek çok alanda eğitim verildi. Düşünme yeteneklerini, takım olma ve işbirliği yaklaşımıyla birleştiren çocuklar,  Bodrum Yelkenli Okul Gemisi’nde iki gün boyunca hem öğrendiler hem de eğlendiler.

Biz hayal ettik onlar başardı

Bilim ve Teknoloji haftasında yaptıkları çalışmalar ile dereceye giren öğrencileri ödüllendirmek, başarılarının devamı için motivasyonlarını artırmak ve öğrencilerin çevrelerine farklı bir perspektiften bakmalarını sağlamak amacıyla düzenlenen organizasyon, kampa katılan öğrencileri her şeyden önce doğa ile ödüllendirerek örnek bir başarıya imza atı. Eğitim uzmanı Eda Çağlar, yarışmada başarılı olan öğrencilere verilecek olan ödülü belirlerken, öncelikli hedeflerinin çocukların düşünme becerilerini geliştirmek olduğunu belirtiyor. Kampa katılan çocukları, zihinsel düşünce öğretilerinin aktif olarak kullanıldığı yelken sporu ile tanıştırmış olmaktan duyduğu mutluluğu ifade eden Çağlar, kamp sürecini ve amaçlarını şöyle anlatıyor:  “Sorunsuz,  keyifli ve üretken bir kamp dönemi geçirdik. Çocuklarımızın zaman zaman bu gibi etkinliklerle dijital ortamdan uzaklaşıp, sosyal zeka gelişimlerinin baskın olduğu doğal yaşam alanlarında nefes almaya ihtiyaçları var. Meraklı Bilim Atölyeleri ile bilim eğitimi ve kültürünü zenginleştirmeyi amaçladık. Bilimsel faaliyetler çocukların problem çözme, çok boyutlu düşünme yeteneği ile psikomotor becerilerini zenginleştirmeye kolaylık sağlamaktadır. Bu organizasyon ile kampa katılan öğrencilere günlük hayatın her alanında bilimsel gerçeklerin var olduğunu ve bilimsel düşünme becerisinin yaşam boyu gerçekleşecek bir sürece yayıldığını göstermeye çalıştık. Kısacası biz hayal ettik onlar başardı.”

Eğlenerek öğrendiler

Bodrum Yelken Okul Gemisi’nin mimarı olan ve gemiye uluslararası başarılar kazandıran, yelken sorumlu baş eğitmeni Yücel Köyağasıoğulları çocukları yılların deneyim ve tecrübeleri ile Yelken sporuyla tanıştırdı. Köyağasıoğulları etkinliğin merkezinde çocuklar, yelken ve deniz sevgisi olduğu için duyduğu memnuniyeti çocuklar ile doyasıya eğlenerek gösterdi. Farklı branşlarda eğitim uzmanları ve yelken antrenörlerinden oluşan eğitici kadro, kamp boyunca çocukların eğitimine branşları kapsamında katkı sundu. Uzman öğretmenler; Ayçin Ünal ile Saygın Şenarslan öğrencilerin seviyelerine uygun özelleştirdikleri öğrenme ortamı ile destek olurken Bodrum Belediyesi Yelken Kulübü antrenörü Volkan Acele ile Turgutreis Yelken Kulübü antrenörü Onur Mandalinci, çocuklara optimist yelkenle ilgili detaylı bilgiler verdiler. Çocukları yelken sporuna teşvik eden antrenörler öğrencilerin yelken ve yelken sporları konusundaki motivasyonlarının artmasına katkıda bulundular.

Çok sayıda yelken eğitmeni yetiştirmiş olan Cumhur Gökova  program akışında  kampa destek sağladı. Öğrencilerin gıda ve beslenme ihtiyaçlarını özelleştirerek tamamlayan Bodrum Belediyesi yetkilileri ile gemi güvenliğini oluşturan Bodrum Okul Gemisi Mürettebatı da etkinliğe katkı sağladı.

Çocuklara takım olma ve liderlik becerilerini geliştirme üzerine uygulamalı etkinlikler yaptıran Uzman Fen Bilimleri Öğretmeni Ayçin Ünal, kamp ile ilgili gözlemlerini şöyle anlatıyor:  “Eda hanım yelkende takım olma ve liderlik eğitiminden bahsettiğinde çok heyecanlandım. Bambaşka bir merakla çıktım yola. Tanımadığım öğrenciler, tanımadığım bir yelken ve tanımadığım bir mürettebat... Kulağa çok heyecanlı geliyordu. Her şey ters gidebilir ve olumsuzluklar yaşayabilirdik ya da her şey mükemmel olabilirdi. Yelkende geçireceğimiz her gün ayrıntılı bir şekilde planlanmıştı. Yarışmayı kazanıp kampa katılan öğrenciler de işbirliği konusundaki özverili davranışlarıyla mükemmel bir kamp dönemi geçirmemizi sağladılar. Çocuklar her anı bilimle dolu, eğlenerek öğrendikleri bir hafta sonu geçirdiler. Böyle güzel bir işin içinde olduğum için çok mutlu olduğumu ayrıca belirtmek isterim. Emeği geçen herkese, bizlere güvenerek en değerli varlıklarını emanet eden velilerimize teşekkür ederim. Bir başka kampta görüşmek dileğiyle...”

Kampa katılan öğrencilerin kamp süresince edindiği bilgi ve tecrübelerden duydukları memnuniyeti dile getiren öğrenci velilerinden Nurdan Arslan kızı Sonat’ın heyecanına ortak olmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek şöyle konuştu: “Çocuklar bazen ebeveyn olarak bizlerden öğrenemediği sorumlu davranışları akranları ile bir arada bulunduğunda daha rahat öğrenebildiğini düşünüyorum. Sonat’ın deniz üzerinde tek başına zorlanmadan kalabilir mi hususunda endişelerim vardı. Çocukların sosyal açıdan gelişmesi yönünde yararlı olan bu tür aktivitelerin devamlılığının olmasını umuyorum.”

Kampa katılan öğrencilerden Miray Altın, kamp süresi boyunca yaşadıklarını şöyle ifade etti: “Kampta yaptığımız etkinlikler çok eğlenceliydi, yelken tasarımlarımızı takım arkadaşlarımla beraber yapmak ve yaptığımız yelkenlinin yüzmesi çok heyecanlıydı. Leziz yemekler yüzünden biraz kilo aldım, gece ailemde ilk kez ayrılmanın özlemi olsa da yeni tanıdığım ama hemen kaynaştığım arkadaşlarımın varlığı ve öğretmenlerimin desteği kendimi çok iyi hissettirdi. Kamp ile ödüllendirildiğim için çok mutluyum.” dedi.

‘Çalışkan Arılar’ ödüllendirildi

Etkinliğin ikinci gününde Bodrum Sahil Güvenlik Komutanlığı personeli Başçavuş Melih Geçgil ve ekibi,  gemiyi ziyaret ederek çocuklara çevre bilinci ve denizlerde güvenliğin ve emniyetin nasıl sağlandığı konusunda bilgi vererek Sahil Güvenlik Komutanlığı mobil uygulamasını tanıttı. Takım çalışması ile yaptıkları yelkenli gemileri merakla yüzdüren çocuklar, tasarımlarını yaparken nasıl işbirliği yaptıklarını misafire anlattılar.  Yüzen modelleri ile “Çalışkan Arılar “takımına Melih Gençgil tarafından hediyeleri verildi.

Kampın çok kısa sürdüğünü söyleyen bilim ajanları;  gemi Bodrum Limanı’na yaklaştığında dolu dolu kamp anılarıyla ailelerine teslim edildiler. İki günlük yolculuğun ve bu sırada yaptıkları etkinliklerin anıları ve tecrübeleriyle Bodrum Yelkenli Okul Gemisi’nden ayrıldılar.

 

 
Toplam blog
: 3
: 263
Kayıt tarihi
: 13.07.12
 
 

Eğitim Uzmanı   ..