Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Ekim '11

 
Kategori
TV Programları
 

"Bir Çocuk Sevdim" Dizisi Eleştirisi

"Bir Çocuk Sevdim" Dizisi Eleştirisi
 

Yapmak zordur, eleştirmek kolaydır.

 MB blog da en iyi dizi eleştirilerini Anibal Güleroğlu yapıyor.

 Onun eline su dökemeyiz ama, insan düşüncelerini söylemeden de edemiyor.

 Eleştiri 1:  

 Mine, dizinin ana karakteridir. Orta sınıf bir ailede büyümüş en küçük çocuk. Aile orta sınıf, babasının büyük lüks bir arabası var. Bence bu araba, biraz daha alt sınıf olabilirdi. Polo bile değil, reklama girer diye adını burada yazmıyorum.

 2: Dizi de kullanılan renkler, baş rol oyuncusu Mine’nin diğer arkadaşlarının giydiği diz üstü etekler günümüze pek uymuyor. Sanki olaylar 15-20 yıl önce geçmiş gibi, ama babanın lüks arabası, Timur’un çalıştığı servisdeki onarım için gelen lüks arabalar, dizide kullanılan renklerle, giyimle bir tezat oluşturuyor gibi geliyor bana.  

 3-Mine, 17 yaşında, lise öğrencisi. Biraz sinirli. Kendince doğruları var. Çok saf, duru bir aşk yaşıyor. Kalbi Sinan için çarpıyor. Aile baskısına aldırmadan bu aşkın arkasında durmaya çalışıyor. Ama 17 yaşında, Sinan’dan hamile kalması, Türk örf adetlerine epey aykırı, ama bu durum medyada pek eleştiri konusu olmadı.

 4-Mine hamile, baba-kız deniz kenarına gidiyorlar, metrelerce yükseklikten kayalıklı bir yerden denize atlıyorlar. O kadar yüksekten atlamalarına rağmen, ikisine de bir şey olmuyor. Aman olmasın da, güya Mine hamile olduğu için bu atlama sahnesi oluyor. Günümüzde ayağı takılıp yere düşen kadınlar çocuk düşürebiliyor. Ne hikmetse Mine’nin bebeğine hiçbir şey olmuyor. Olma ihtimali de hiç göz önüne alınmıyor. Dizide annesi babası, kızın kendisine acaba bebeğe bir şey oldu mu hiç aklına bir şey gelmiyor. İnsan düşünür sonra da, acaba düşük falan oldu mu diye bir doktor kontrolüne gitmeleri biraz daha mantıklı bir yaklaşım olurdu.

 Nasıl oluyorsa, denizden çıktından sonra üstleri hemen kuruyor? Olaydan bir saat kadar sonra baba-kız sapasağlam bir şekilde eve dönüyorlar.

 Burası bana ilginç geldi.

 5-Başka eleştirilecek noktalar da var, Mine’nin ablası, başrol oyuncusu Timur’a ( Bülent İnal), ilgi duyarken, Timur ise Mine’ye ilgi duyuyor. Buna pedofili (çocuklara cinsel ilgi duyma) denir, bu b,r hastalık halidir. Ama bu durumda pek eleştiri konusu olmadı. Timur 35-40 yaşlarında duruyor, Mine 17 yaşında, aralarında en az 20 yaş fark var.  

 Sonuç da olanlar bir dizide oluyor.

Hatalar olabilir.

 Bu dizi eleştirilse de, raytinglere baktım, geçen hafta onuncu olmuş.

 http://www.medyaline.com/haber_detay.asp?haberID=13650

 
Toplam blog
: 718
: 2690
Kayıt tarihi
: 13.07.06
 
 

Tıp alanında doktor olarak çalışmaktayım, beyin cerrahi uzmanıyım..