Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Temmuz '15

 
Kategori
Deneme
 

“Birini nasıl mutlu ederim” in anahtarı, kendim nasıl mutlu olurum

“Birini nasıl mutlu ederim” in anahtarı, kendim nasıl mutlu olurum
 

Mutlu etmek için çalışır çabalarız, boşuna; yüzü gülmez. Çünkü yöntemimiz yanlıştır; insanlar sizin mutlu olmanızdan mutlu olurlar.

Bakın, mutlu insanların yanındaki insanlar da mutludur. Siz gülüp eğlenirsiniz, neşeniz ışığınız yanınızdakine geçer.  Hele de şu “yeter ki onu mutlu göreyim, canımı veririm” diyenler. Fedakârlık mutluluk getirmez; sadece size acıyla karışık bir saygı duyarlar.

Birini mutlu etmek istiyorsanız önce kendiniz mutlu olun. Ölünün yanında sağlam adam da ölür. Ve alabildiğine bencil olun. Vanilyalı pastaya yumulduğunuzda onun da canı isteyecektir.

Herkesin derdi aslında diğer insanların durumudur. Ağlayan adamın yanına ağlayarak gidiyorsunuz, adamın ağlaması daha çok artıyor. Hiç değilse sizin iyi olduğunuzu bilirse ayrıca size de değil sadece kendine ağlar. Bu da acılarını kafadan yarıya indirir. Arkadaşınızın yanına sorunlarınızı çözmüş olarak gidin bir de sizi düşünmesin.

Yapılan en büyük yanlışlardan biri sevgilisi mutsuzsa o da mutsuz olur. “Sen yemediğin için benim boğazımdan geçmedi” İkinizin yerine üzülsün! Hey Allah’ım!

Siz kendiniz mutlu olmaya çalışın, bu davranışınız onu da mutlu edecek. Tamam, yalandan mutlu olunamaz ama hani siz mutluysanız sevgilim mutsuz diye mutluluğunuzu yaşamayı kesmeyin. Sizin mutluluğunuz onu tedavi edecektir.

Sorunlar yaşantıdan bağımsızdır. Yaşantınızı değiştirerek sorunlarınızı çözemezsiniz. En iyisi babanız öldüğü zaman kendisine rahmet dileyip eğlenmeye gitmek. O da bunu isterdi. Hayat kesintisiz yaşanmalı.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..