Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Nisan '11

 
Kategori
Seçim
 

"Boyun eğmeyen beş yüz bin kişi" arıyorlar

"Boyun eğmeyen beş yüz bin kişi" arıyorlar
 

Sloganları şu: "İmamın ordusu varsa, halkın TKP'si var." TKP bu seçimlerde sosyalist oyları toplayıp güçlü bir muhalefet örgütlemek istiyor. Bunun için de "boyun eğmeyen beş yüz bin insan arıyoruz." diyorlar. Son seçimlerde yaklaşık 90.000 oy alan bir partinin Beş yüz bin oy almayı hedeflemesinin anlamı ne? Beş yüz bin oy yüzde bire karşılık geliyor.Bu oyla neye , kime kafa tutuyorlar? Bu oyla meclise bile giremeyecek oldukları halde bu durum kimi, nasıl heyecanlandırıyor? 

Bu atılım elbette sosyalistleri ve geçmişte devrimci mücadele içinde yer almış insanları heyecanlandırıyor; çünkü sosyalist kimlikle seçimlere giren partilerin dağınıklığ ve güçsüzlüğü ortada.Sosyalist, komünist seçmenler oy verebilecekleri güçlü bir partinin arayışı içinde. Kaybolma korkusuyla CHP'ye yapışanlar ise şimdi kararsız. Böylesine bir ortamda TKP'nin :" Boyun eğmeyen beş yüz bin insan arıyoruz." çağrısı sol seçmen arasında bir heyecan ve umut yarattı. 

Yıllardır, oyları bölmeyin, küçük partilere attığınız her oy çöpe gider, diyerek devrimcilerin oylarını aldılar.CHP her seçimde sosyalist oyları çantada keklik görmeye başladı.Sanırım bu seçimde işler biraz değişecek. 

" CHP, kitleleri tüm olumlu ve sol ögelerden koparmaya çalışmaktadır.Türbandan şikayetçi kitleler CHP'de bırakın türbanı çarşafa alıştırılmakta, taşerondan çekenler kendi belediyelerinde taşeron çalıştırmakta olan bir parti ile karşılaşmaktadır. 

Bu durumda komünistleredüşen görev, öncelikle CHP'nin nesnel durumu hakkında bu kitleleri bilgilendirmek ve aydınlatmaktır. 

Bu görev hakkıyla dile getirildiğinde, şimdilik CHP'yi destekleyen bu kitlelerle buluşmak zannedildiğinden kolay olacaktır." ( Yüz Soruda TKP) 

Baklaım komünistler beş yüz bin boyun eğmeyen insan bulabilecek mi...bulunca ne olacak? 

 
Toplam blog
: 114
: 1620
Kayıt tarihi
: 01.08.07
 
 

1964'te Ankara'da doğdum. Meslek lisesinin elektrik bölümünü bitirip fabrikada ve şantiyede çalıştım..