Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Haziran '11

 
Kategori
Güncel
 

“Bu yargı kararı halkın iradesine vurulan bir darbedir…”

“Bu yargı kararı halkın iradesine vurulan bir darbedir…”
 

Sayın Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal hakkında mahkeme kararını açıkladı. Defalarca oynanan oyun yine tekrar edildi. İkiye karşı bir. Saymadım ama bu şekilde şimdiye kadar savcının teklifini başkanın red iki üyenin kabul yönünde en azından on karar vardır. Referandum ile birlikte tamamen yürütmenin emrine giren yargıdan ancak böyle bir karar beklenirdi. Yani şaşırtmadılar. Onlar şaşırtmadılar ama birçok taş hızla yerinden oynadı ve artık yerli yerine oturması da hiç mümkün görünmüyor. Mahkeme hükümete yaranayım derken çok büyük bir kaosun ipini çekti. Sayın Kılıçdaroğlunun konuşmasını dikkatle, satır aralarına bakarak dinledik. 

Birisi kalkıp siyasi otoritenin beklentileri doğrultusunda karar verecek ve bunun karşısında CHP, bu ülkeye demokrasiyi özgürlüğü getiren en büyük kurumlardan olan CHP sessiz kalacak... Buna izin vermeyiz. Her yerde, her ortamda kararlılıkla haklarımızı sonuna kadar savunacağız. İki arkadaşımız parlamentoya gelecek özgür iradeleriyle yeminlerini içecekler ve milletvekili olarak görevlerini yapacaklar. Onlar Türkiye'nin milletvekilidir. Onların hapiste tutulmaları hiçbir demokrasinin kabul etmeyeceği bir sistemi Türkiye'ye getirmek demektir. Bu ülkenin Cumhurbaşkanı, Avrupa İnsan Hakları, pek çok hukuk çevresi, aklı başında olan her yurttaş alınan bu karara tepki göstermek zorundadır. Demokrasi, hukuk hepimiz için vardır. Birileri için demokrasi, birileri için hukuk olmaz. Kararlılıkla sonuna kadar düşüncelerimizi savunacağız, arkadaşlarımız parlamentoya gelecek ve milletvekili olarak özgürce iradelerini yerine getirecekler.” 

Dikkat ediniz, Sayın Kılıçdaroğlu şimdiye kadar hiçbir konuda bu kadar kararlı ve net konuşmadı. Yardımcıları ile birlikte medyanın karşısına çıkıp verdiği bu demeç “rest”dir. Sayın Kılıçdaroğlu için de dönüş yolu tıkanmıştır. O iki kişi meclise gelecektir. Değilse bu krizin nereye kadar uzayacağını düşünmek dahi istemiyoruz. Umarım itiraz mercii sağduyunun geri gelmesini sağlar. Değilse çıkacak kaos ülkemize tamiri güç zararlar verebilir. 

İzmir 2011-06-23 

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..