Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Kasım '15

 
Kategori
Felsefe
 

'Bugün' kendin için 'ne yaptın'?

'Bugün' kendin için 'ne yaptın'?
 

Her gün taş üstüne taş koyan kazanır


Sen dünkü sen misin, yoksa bugünkü mü?

Dün bugün farklı olmak için neler yaptın, neler düşündün?

Bugününün dünden farklı olduğunu nasıl anlarsın?

Sen geçen ayki sen misin hala?

Yoksa tam bir sene önceki sen misin?

Bu sene tüm hayatın boyunca yaşadığın gibi AYNI mı yaşadın?

Aynı seneyi bu sene de tekrar ettin mi?

Tüm bu sorulara cevapların dünden bugüne kendi inşa ettiğiniz gönül kabenin inşaatına yeni bir tuğla koymadığınızı gösteriyorsa eğer...

İşte o zaman ciddi bir şekilde durup düşünmenizi öneririm zira. Hz.Mevlana diyor ki “ölmeden önce kendinizi hesaba çekiniz”. Sanırım hepimize bu mesaj kısa ve yeterli.

Sevgili dostlar...

Bu dünyaya geliş sebebimiz belli bir kaderi plan çevresinde tekamül etmek. Gelişmek için buradayız dostlar.

Her gün taş üstüne taş koymadan ilerlemek yok. Taş üstüne taş koymayana gelişim yok, tekamül yok. Bir gecede devrimsel bir gelişme beklemek ise abesle iştigal olur. Zira, devrim değil evrim tekamül için esas olan. Her gün atılan küçük adımlar ile sindire sindire yapılan bir gelişim kişinin ruhunu daha da olgunlaştırır. İşte bu tür bir süreç koruğun sirkeye ve sonra da şaraba dönüşmesi süreci gibi zahmetli olsa da

Bu yüzden yukarıdaki soruları sormak elzem. Çünkü ek bir hayatın var bu bedende, bu bilinçte ve bu imkanlarla. Neden tekamülünü riske atasın ki?

Bu soruların yanıtları olumsuz ise; o zaman başka bir soru lazım...

“Seni engelleyen ne?”

Ortam, şartlar, diğer insanları, yetersiz imkanlar vs vs diyorsan. Bence hemen orada dur.

Çünkü bu tür bir düşünce sistemiyle kendini kurban yerine koyuyor hayattaki her şeyi tehdit olarak algılıyorsundur. Yani, kendi içindeki ilahi, saf ve sınırsız güce inanmayıp, çocukluktan edindiğin öğrenilmiş çaresizliklerin, kısıtlayıcı inançların, klasik düşünce kalıplarının pençesinde kıvranıyorsundur. Aklının ve ruhunun özgürlüğü yoktur demek.

Buna bir dur demek istersen, yapman gereken tek şey var “ kendine bir değişim sözü vermek”. Mavi hap, kırmızı hap meselesi yani. Seçim senin, hayat senin, Seçim ve sorumluluk insana verilen en önemli imkan olan cüz’i iradeyi kullanabilme ve hakiki insan olabilme becerisini verir.

Lütfen dostum. Kendini kaderin ipleriyle oynatılan bir kukla sanma. Ne yaşıyorsan sen seçtin, neysen onu çekiyorsun hayatına. Eksikliklerine sınanıyorsun ve sınanacaksın.

Putlarını kırmadığın sürece bunlarla sınanacaksın. Kaçsan bile kişiler değişecek, ortamlar değişecek, hikayeler değişecektir belki ama sınavın ve ana tema o eşiği geçmedikçe aynı kalacaktır.

O yüzden uyan ve bir seçim yap. Hiçbir şey için geç değil. Tek yapman gereken ayağa kalkmak, kendi gücünün haddini ve aczini de bilerek farkına varmak ve değişim-dönüşüm için bir karar vermek. İnan gerisi gelecektir. Evren senin yanında olacaktır.

Sevgiler,

Kenan

https://twitter.com/Naacel

https://www.facebook.com/public/Kenan-Kolday

https://instagram.com/naacel/

http://naacel.blogspot.co.uk/

http://www.felsefetasi.org/author/kenan-kolday

 
Toplam blog
: 245
: 1347
Kayıt tarihi
: 29.10.12
 
 

Çocukluğumdan beri kendimden büyük bir şeyleri arayıp durdum. Ve 1999 yılında yaşadığım şoklar il..